Fotoğrafçılık Forumları
İnternet’le Yurtdışınd. Nasıl Alırım
Arkadaşlar.
İnternetten satış yapan yurtdışı site adresleri gerekiyor. Bu adreslerden herhangi birinden makina alsam elime ulaşırmı. Mesela www.bhphotovideo.com gibi.. Türkiye gümrüğünde problem çıkarmı yada çok yüksek vergiler ödeyebilirmiyim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz...
selamlar
benim sana verecegim e-posta adresindeki kişi abd de yaşıyo ve 29 temmuzda ist geliyo ben ona bir mak. siparişi vermek üzereyim (fuji s 7000 sence iyimi) sende bir mesajla ilgilendiğin modelleri belirt yardımcı olur ama acele et 29 temmuz da geliyor.
özür e-postayı vermeyi unuttum
e-posta : [email protected]
Ya dostlar bende ayni problemden muzdaribin..banada yardim edecek yokmu..
ardasi filan olan yokmu amerikada
bende amerikadan getirmeyi dusunuyom makinayi ama ya gumrukte takilrsa diye kormuyorum..
acaba bu konular hakknda bilgisi olan varmi..
gumrukte takilrsa kac para odeyerek alabilrim filan gibi yani..
bir ara ritzcamera.com'dan vergi ve gumruk ucretleriyle ne kadara geldigini gorebiliyorduk.. ama artik yasaklamislar, turkiyeye satmiyorlar..
hatirladigim kadariyla yine de ucuza geliyor, ama oyle korkunc bir farklilik degil.. forumdan arastirip bulabilirsen bakabilirsin o konulara aslinda..
tabii eger yakin bir fiyata gelirse de, turkiyeden almak daha mantikli..
sevgili dada,
sen niye bu isi yapmiyorsun? ne de olsa ingilterede yasiyorsun, isteyene ufak bir komisyon ve masraflari karsiliginda oradan makine temin edip gonderebilir ve koseyi de donebilirsin bu sayede!
yurtdisindaki sitelerden alma olayina gelince, bazen astari yuzunden pahaliya malolabiliyor. ben simdiye kadar fotograf makinesi getirtmedim ama arasira turkiyede bulamadigim birseyler getirtiyorum, bir kere kargo ucreti cok yuksek, ayrica zaman zaman gumruge de takiliyor. bir de orada vergi vb. odeyince acaip yukseliyor fiyatlar. o nedenle, isin garanti boyutunu da dusunerek, kimseye tavsiye etmem, ozellikle de dijital fotograf makinesi gibi teknolojik urunlerde... 50-100 ytl icin riske girmeye degmez.
centurion iste buradasin, dondun foruma en sonunda..
valla gayet guzel yapilir dedigin gibi, ama turkiyede olan ben olsaydim dadanagast nick'li bir sahisa guvenmezdim..
nasil yapayim da yapayim centurion, akil verirsen dusunebilirim valla.. hem uc-bes kurus kazanayim yeter bana..
dadanagast,
ithalat olayına gireceksen, ben de müşterin olucam, söz...
sana %10 komisyon
arkadaşlar mümkün nolduğuınca fotçmakainalarınızı türkiyeden almaya çalışın çünkü yurt dışında problem yaşıyoruz.
eee hadi o halde ulascelik, baslayalim o zaman.. %10 komisyonla satacaksam koseyi donerim valla..
..hangi makineden istiyorsun, parayi nasil havale edebilirsin?..
selamlar sevgili dada...
mesela şöyle bir sistem kurabilirsin: müşteri sana güvenip bir miktar (mesela %25 gibi) kaporo gönderiyor. sen makineyi alıyor, türkiyede güvenebileceğin birine gönderiyorsun. o da müşteriyle bir yerde buluşup makineyi teslim ediyor ve bakiyeyi tahsil ediyor. sonra da sana gönderiyor parayı.
yani öncelikle bir güven olayı. ama zannediyorum burada sana güvenmeyecek pek kimse çıkmaz. o konuda bir sorun yok.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Tiktok Ucuz Jeton Nasıl Alınır? Tiktok Jeton Yükleme
09 Ara. 2024, 21:17 prodersler
079309 Ara. 2024, 21:18
prodersler -
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler
025319 Eki. 2024, 17:01
prodersler -
-
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
027108 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
021905 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
E Nabız Hesabı Açma E Nabız Hesabı Nasıl Açılır Pc
15 Ağu. 2024, 16:13 prodersler
043115 Ağu. 2024, 16:14
prodersler -
Drone Teknolojisi Fotomuhabirliği Nasıl Etkiliyor?
17 Eki. 2023, 14:29 miratcenk
070217 Eki. 2023, 14:29
miratcenk -