mediart
mediart (üye)
Ankara / Amatör

İkilemdeyim Yardım Edin Lütfen.

Arkadaşlar merhaba. Müthiş bir ikilem yaşamaktayım. Elimde bir R1 var. Reklam ajansımız var. Ürün fotoğrafları çekmekteyiz. Ayrıca eşimin fotoğraf hobisi var şöyleki, Yakın akraba veya arkadaşlarımızın özel günlerinde (doğum, doğum günü, kutlama vs) fotoğraflar çekmeye bayılıyor. Fakat işimiz gereği fotoğraf makinesini para kazanma amaçlı kullanıyoruz (ürün çekimi) R1'deki(mağaza) bie problemden dolayı geri verebilme ve paramızı geri alma şansımız var. (2.200 YTL) Şimdi kafam karışık R1 ile ilgili özellikleri hepiniz biliyorsunuz DSLR ile bir yere kadar kafa kafaya gidiyor. Belli bir mesafeden sonra R1 yetersiz kalmakta ki benim bu mesafeyle işim olmaz. (afrikada vahşi hayat ve spor gibi)
Bu parayla alabileceğim ancak D70 + Tampron/sigma lens olabilir. Ve belli bir süre maddi durumumdan dolayı fotoğraf makinesine yüklü yatırım yapamam. D70'e takacağım lensinde yaklaşma mesafesi 40cm ile sınırlı olacak. R1 şu an 25 cm yaklaşma var. Çevremdeki fotoğraf üstadlarıyla konuştuğumda hep DSLR öneriyorlar lens esnekliği açısından. İşte ikilem burada başlıyor. Benim 400/600'lük lensle işim olmaz
Ben ürün ve potre ve detay çekiyorum eşimde öyle. Ve bundan para kazanıyorum (dolaylı olarak) Benim için kaliteli ve doğal renkli çekimler çok önemli çünki bunları basıyorum ben. Şimdi benim ihtiyaç ve özelliklerime göre sayın profesyoneller....!
Ben R1 ile devam etmelimiyim yoksa fırsatım varken D70+(400 euro civarı bir lens) ile değiştiriyim mi. Gelecek cevaplara gerçekten ihtiyacım var çünki yarın yada pazartesi günü R1 ile ilgili son kararı almam gerekiyor.

Tarih: 14 Nisan 2006, 14:46 - İp: yok
tırtıl
tırtıl (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba. Keşke bu konuyu DSLR FM alma rehberi bölümüne açsaydınız. Bu konuda bir çok arkadaşımız size yardımcı olabilirdi..! Benim acizane fikrim. Ne gün ne zaman neye ihtiyacınız olacağını şimdiden kestirmek olanaksızdır. DSLR makina almanız ileride yapabileceğiniz bir iki lens ilavesiyle size çok daha keyifli çalışmalar yapmanıza olanak verecektir. Kolay gelsin

Tarih: 16 Nisan 2006, 01:07 - İp: 88.***.**4.208
  • 1