guel
guel (üye)
Almanya / Meraklı

Hangisini Alayim?

Merhaba arkadaslar..

Araniza yeni katildim...kom. dig. fot. makinesi almak istiyorum 1 aydan uzun süredir internette arastiriyorum... makineler hakkinda bircok testraporu okudum ama birtürlü tatmin edici bir sonuc alamadim ....

baslangic olarak dslr almak istemiyorum tabiiki, fakat aldigim kom. dijital makeneninde iyi olmasini istiyorum..bu yüzden canon yada nikon tercihim...

aklimda olan modeller sunlar : nikon coolpix s4000 (yada s3000) , canon ixus L100 is , canon ixus 100 is. ve bunlara benzer birsürü modeller var, her model icin yazilan kullanici raporlarini okuya okuya kafam iyice karisti

fiyati 200 Euroyu gecmemeli baslangic icin bu kriteride araya katarak yardimlarinizi önerilerinizi bekliyorum...

Tarih: 3 Haziran 2010, 16:52 - İp: 88.***.**9.67
tayfuntuna
tayfuntuna (üye)
İzmir / Amatör

Tercih konusunda doğrudan bir öneride bulunamam ama şunu söyleyebilirim, Canon iyi fotoğraf çeken ama fiyatları yüksek tutan bir marka.

Kodak'ın Z serisine bir bakmanı tavsiye ederim, yani fiyat/performans açısından. Nikon'ları ise hiç bilmiyorum.

Son olarak da şunu söylemeliyim ki herkes her şeye çamur atmaya meyilli, gerçekten içine sinen bir model gördün mü onun bunun lafını dinleme, içindeki sesi dinle

Tarih: 4 Haziran 2010, 00:12 - İp: 78.***.**4.17
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

tayfuntuna kodak öneriyosunda sorunlarını biliyomusun Z serisi çektiği resim sayısı 50 kareyi geçmez çünkü çok pil tüketen cihazlardır guel ıxus 100 IS güzel cihaz çok begeniyorum ama abisi IXUS 130 IS de canavar bu iki modele bakın derim size

Tarih: 4 Haziran 2010, 10:53 - İp: 88.***.**0.111
tayfuntuna
tayfuntuna (üye)
İzmir / Amatör

Normalde kalem pille çekim yapılırsa sözü geçen sorun ortaya çıkıyor, KLIC-8000 adı verilen şarj edilebilir batarya alınırsa (ki 30 lira bir şeydi) 250-300 fotoğrafa kadar çıkılıyor.

Görüntü kalitesinden memnun olduğum için bahsetme gereği duydum, profilimdeki çoğu fotoğraf o makineyle çekilmiştir... Yoksa kimseye zorla bir şey yaptırmıyoruz

Tarih: 4 Haziran 2010, 11:33 - İp: 78.***.**4.17
guel
guel (üye)
Almanya / Meraklı

icimdeki sesi dinlersem canonu tercih edecegim herhalde... ilkbastan beri hem aklimda o vardi ..

ixus 130´da arastirayim... biran önce dogru bir secim yapmak istiyorum artik...

yardimlariniz icin tesekkür ederim arkadaslar

Tarih: 4 Haziran 2010, 22:10 - İp: 88.***.**4.178
admin35
admin35 (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 4 Haziran 2010, 22:39 - İp: 85.***.**0.75
guel
guel (üye)
Almanya / Meraklı

ücüncüde yanitim cikmis pc´de sorun var sanmistim... neyse

admin35 ben kücük ama saglam adimlarla ilerlemeyi düsünüyorum
eger bu sene türkiyeye gitmeyecek olsaydim dslr alirdim zaten

Tarih: 4 Haziran 2010, 22:54 - İp: 88.***.**4.178
admin35
admin35 (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarı

2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 4 Haziran 2010, 23:28 - İp: 85.***.**0.75
guel
guel (üye)
Almanya / Meraklı

bugün canon ixus 120 aldim bakalim hayirli olur ins. iyi bir baslangic yapabilirim umarim ...

Tarih: 7 Haziran 2010, 22:39 - İp: 84.***.**8.61
admin35
admin35 (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarı

Tarih: 7 Haziran 2010, 23:48 - İp: 85.***.**8.245
guel
guel (üye)
Almanya / Meraklı

icimi karartmayin lütfen ya

o kadar israr ettiniz 100 € gönderinde ixus 210 alayim bari

simdi ben ixus120 ye yedek batarya almak istiyorum kendi markasimi olmasi lazim...siz hangisini tavsiye edersiniz?

Tarih: 8 Haziran 2010, 19:03 - İp: 84.***.**5.97