Fotoğrafçılık Forumları
Hangi Dslr Like?
Herkeze Merhaba,
Yaklaşık 2 aydır üye olmadan siteyi takip ediyorum. Ah nerden buldum bu siteyi... 2 ay kadar evvel tam bir makine alacakken gördüğüm bu site tüm planlarımı altüst etti. Makinenin negatif yanlarını gördüğüm gibi birde aman belki yeni bir model çıkar, aman belki karar kıldığım makinenin kötü yanları vardır derken hem elimde makine için ayırdığım parayı harcadım hemde aklım hala karmakarışık. Kaldım ortada:-) Şaka bir yana aklımda sony R1 almak vardı. Makine ilgili fikir değiştirme nedenim işin gerçeği video kaydı yapamaması. Çünkü artık seyahat sırasında hem video kamerayı, hem elimdeki nikon f60'ımı, hem uyduruk bir compact olan hp835'i kaplumbağa gibi yanımda taşımaktan omzum koptu. Artık düzgün, kolay taşınabilen bir makineye ihtiyacım var. DSLR makineler doğrusunu söylemek gerekirse hep aklımda ama seyahat esnasında gövde+2 farklı objektif taşıma ve video kayıt özelliği olmaması bu düşünceden uzaklaşmama neden oldu. Bu arada tabii objektiflerle beraber 2000 US civarı maliyet beni zorlayacak durumda şu sıralar. Çektiğim fotoğrafları eğer bastıracaksam 35X50, 50X70 boyutlarda bastırmak hoşuma gidiyor ayrıca reklam sektöründe çalıştığım için çok sık olmasa da bazı basit outdoor çekimleri kendim yapıyorum bu yüzden alacağım makinenin 6 mp den yukarı olmasında sanırım fayda var.
Bu site sayesinde fuji s9500 ile tanıştım. Epey araştırdım ancak kararsız kaldım, sensor boyutu, noise etkisi kafamı bulandırdı. Bu arada site içerisinde aynı makine ile ilgili birbirinden alakasız yorumlar yapılması üzerine tuz biber oldu. S9500 için bir kullanıcı dayanıklı kasa, ele uyumlu profesyonel tasarlanmış body derken başka bir kullanıcı makinenin plastik dış yüzeyinin dayanıksızlığından, rahat tutulmamasından bahsediyor. Son birkaç gündür Samsung'un pro815'ini gördüm. Aslına bakılırsa büyün ekranı beni hiç mi hiç cezbetmedi, yada 15x zoom'u... Sanırım 15x zooma ihtiyaç duyabileceğim çok fazla durum olmayacak. Ayrıca 800 ISO'da kalması kafamda soru işareti doğurdu. Acaba 800 ISO çekimlerinde noise etkisi nasıl yansıyor çekimlere? Gelgelelim 1, 1,5 ay içerisinde makine için ayırıpta yarısını yediğim parayı tamamlar tamamlamaz bir makine almak istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. s9500 mü, pro 815 mi yoksa 1-2 aya kadar piyasaya DSLR LIKE tarzı bir model çıkar mı? Yeni yıla yeni makineyle girmek istiyorum.
Makineyi Amerikadan internet kanalıyla alacağım. Garanti geçerliliği çok problem değil arada sırada şahsen gitme veya Amerikaya devamlı gelip giden dostlarımdan yararlanma şansım bulunuyor.
- Ayırdığım bütçe maksimum 1200 dolar
- Makineyi UPS kanalı ile alsam gümrüğe takılır mı? Yada Oradaki bir arkadaşımdan rica edip makineyi kutusundan çıkartıp sanki 2. el bir makineymiş gibi içinede yeni yılın kutlu olsun al kendi makinemi sana hediye ediyorum tarzında bir not koydursam gümrükten yırtar mıyım? Yırtamazsam gümrük için yaklaşık ne ödenir?
- http://cgi.ebay.com/Fuji-Finepix-S9000-Deluxe-Package-Brand-New-Super-Kit_W0QQitemZ7561364068QQcategoryZ107904QQrdZ1QQcmdZViewItem tarzında bir kit sizce nasıl?
- Raw formatlı çekimlerle, ve IS özelliği ile ilgili çok teknik olmayan basit bilgiye ihtiyacım var.
Farkındayım ne kadar un o kadar helva ama 15 günde 1 fotoğraf makinesi de alınmıyor. Beyaz Show'daki psikopat tiplemesi gibi oldum, hem onu istiyorum hem bunu, hem yüksek mp olsun hem video çekebileyim, hem güneş batışı fotoğraflayayım hem portre... ANLIYORSUN DEĞİLMİ? İAAAAAAH!
Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Henüz makine almadıysan sana benim Kodak Z740'ımı önerebilirim. Özelliklerini bi incele. 5 ay kullandım, çiziksiz ve daha 1,5 sene garantisi var. Yanında orijinal taşıma çantası hediye...
500YTL
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Arabalar Hangi Ülkede Ve Hangi Şehirde Üretiliyor
01 Ara. 2024, 02:23 prodersler
011401 Ara. 2024, 02:24
prodersler -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1174231 May. 2024, 19:07
compozer -