arix
arix (üye)
Malatya / Amatör

H1 mi H2 Mi

merhaba arkadaşlar. foruma yeni üyr oldum uzun araştırmalarım sonrasında sony dsc h1 almaya karar vermiştim ki h2 ye rastladım internette. hemen hemen aynı özelliklere sahip ama h2 nin ekranı biraz daha küçük ancak carl zeiss sizce hangisini almalıyım. yurt dışından getirteceğim. şimdiden teşekkürler...

Tarih: 18 Mayıs 2006, 13:20 - İp: 81.***.**8.88
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

tabii ki H2!
daha yeni bir model, çözünürlüğü daha yüksek ve sizin de dediğiniz gibi carl zeiss lense sahip.
H1'e göre tek zayıf yanı lcd ekranı, hem boyut hem de çözünürlük olarak H1 daha iyi ekran konusunda.

Tarih: 18 Mayıs 2006, 15:25 - İp: 213.***.**4.130
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

h2 daha hafif
flash mesafesi daha uzun
pil dayanma süresi daha yüksek
dış görünümü daha güzel..
LCD si düşük çözünürlükte ve kjüçük ama idare eder.

Tarih: 18 Mayıs 2006, 21:30 - İp: 88.***.**7.85
djcagatay
djcagatay (üye)
Ordu / Meraklı

arkadaşım H1 ile 2600 tane çekim yaptım h2 ile farkı hiç yok iş biraz makinanın sınırlarını zorlamaya gelince h1 daha tahammüllü ve daha iyi sonuç veriyo.. tabikide carl - zeiss mercek farkı olacak ama h2 h1 den yavaş bir makina.. teknik özelliklerine bakılacak olursa öyle demiyor ama deneyimimi paylaşıyorum. ama aklımda soru işareti kalmasın diyorsan bence h5 tek tercihim. h2 mi h1 mi konusunda maalesef ben h1 diyorum

Tarih: 13 Ekim 2006, 11:18 - İp: 88.***.**0.241
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

ordulu hemşehrim,
h1,h2,h5 aynı sensöre sahiptir.
h2 ve h5 in objektifi de aynıdır.
aralarında çok az fark vardır. h1 h2 den daha iyi değildir. ondaki lens sony çünkü. h2 deki carl zeissin daha iyi olduğu biliniyor.
h2 nin h1 den üstün olduğu nokta daha iyi duyarlılığı.

h5 hepsinden iyi, ama iyi olması dev lcd ekrandan kaynaklanıyor. yoksa fotoğraf kalitesi daha iyi değil. zaten dpreiewi incelersen h2 nin canon s2-s3-sonyh1 ve h5 ten daha yüksek not aldığını görürsün. fotoğraf kalitesi notu 8,5 tur h2 nin. diğerleri 8.

ama her durumda aralarında büyük fark yok.

haa unutmadan yazayım, h2 ve h5 , h1 in en büyü eksiğini kapatır. video çekerken 12*zoom yapabilir.

neyse uzatmayalım, konuyu açan arkadaş nikon d50 almış zaten

Tarih: 13 Ekim 2006, 11:32 - İp: 81.***.**6.159
arix
arix (üye)
Malatya / Amatör

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim H1 ve H2 arasında kalmıştım ancak buffalo arkadaşımızın da dediği gibi nikon d50 aldım. çok memnunum. herkese tavsiye ederim. compackt makine almak isterken dslr aldım iyiki de almışım. herşey süper. hiç olmazsa etrafteki insanların çaktırmadan makinenize bakması bile ayrı bir keyif veriyor. [>:D

Tarih: 13 Ekim 2006, 14:53 - İp: 88.***.**0.235
  • 1