diamonds1
diamonds1 (üye)
İstanbul / Amatör

Gece Çekimi İçin Uygun Makine Arıyorum

Merhaba,
Benim bir digital fotoğraf makinem var Samsung marka 3 yıl önce almıştım 6 mp eski bir model. Gündüz fena değil de gece vakti bar, kulüp gibi mekanlarda veya konserlerde fotoğraf çekerken çok büyük hayal kırıklığına uğruyorum çok karanlık çekiyor. Gece modunda çekemiyorum titrek çıkıyor. Bir kere Kadıköy sahilinde Haydarpaşa garında ışık oyunları yaptıkları etkinlikleri çekmek istedim hiç çekemedi.

Ben gece vakti, kapalı mekanlarda, etkinliklerde klüplerde konserlerde iyi sonuç verecek bir makine arıyorum 800 TL'den fazla veremem ama. Tavsiyeleriniz var mı?

Tarih: 20 Ocak 2011, 16:43 - İp: 85.***.**3.127
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Gece cekimi zor istir.Makinan kotu ise ya bir uc ayak alirsin ve pozlama sureni uzun tutarsin,yada dusuk f numarali makinalara yonelerek hizdan kazanirsin.Ayrica sensoru daha hassas olan yeni backlit cmos makinalar ile eskiye gore daha iyi performans alacagindan suphe yok.Ancak bu makinalardan alsan bile gece cekimlerim super olacak diye bir garantide yok.Zoom yapip f numarasini buyultur,birde bunu isigin yetersiz oldugu ortamlarda yaparsan tabiki makinanin allahi gelse yapacak birsey yok.Yani karanlikta sen nasil goremiyorsan makinalarda ayni hesap.
En iyi gece performansina ,buyuk ve yeni teknoloji sensor,iyi ISO performansi,iyi islemci ,iyi bir flas ve hizli bir lens(f numarasi kucuk) ,yada uc ayak kombinasyonu yapilarak ulasilabilinir.Bir kompak makinaya bunlari yorar isek,gece performansi icin dusuk f numarali ve yeni teknoloji iyi ISO performansi olan sesnorlu makinalara yonelmen gerekmektedir.Su anda en ucuz benim alt kategoride gordugum Sony wx1,ust kategorilerdede benim yakinda alacagim Olympus XZ1,ve Canondan S95 yada S90.Yada Canonda ucuz alternatif olarak f2.0 ile 3000IS var sanirim ordaki adi nedir bilemiyorum

Tarih: 21 Ocak 2011, 07:48 - İp: 221.***.**6.23
  • 1