Fotoğrafçılık Forumları
Fujıfılm Fınepıx S5600
fujıfılm fınepix s5600 bu makinayı almayı düşünüyorum fiyat 722 ytl özellikleride şöyle sizce performans açısından nasıl?bu fiyata daha iyi bir makina alınabilirmi öneriniz nedir?
Etkili Piksel Sayısı: 5,1 milyon etkili piksel
Işık Algılayıcı: 1/2,5 inç Süper CCD HR
Kaydedilen Piksel Sayısı: 2592 x 1944, 2736 x 1824 (3:2), 2048 x 1536,
1600 x 1200, 640 x 480
Kayıt Taşıyıcılar: xd Picture (16MB, 1 GB) bellek kartları
Dosya Düzenlemesi: CCD-RAW, JPEG (Exif Ver. 2,2), AVI (Motion JPEG)
Objektif: 38 - 380mm (35mm makinelere eşdeğer)
Otomatik Netleştirme Sistemi: Tek işlem AF( S), Devamlı işlem AF, El ile netleştirme (M), Tek işlem AF( S) veya Devamlı işlem AF işletimlerinde netleştirme takibi otomatik olarak devreye girer.
Otomatik Netleştirme: Otomatik netleştirme (merkezî, çok alanlı) / izleyici otomatik netleştirme / el ile netleştirme
Netleştirme Mesafesi normal: 90cm - sonsuz, Makro: 10cm - 2m
Diyafram: F3,2 - F8 (9 değer)
Enstantane: 15 -1/2000 saniye (pozlama düzenlemesine bağlı)
Duyarlılık: Otomatik / El ile ISO 64/100/200/400/800/1600
Ölçüm sistemi: TTL pozlama sistemi Üç ölçüm tarzı seçilebilir
Pozlama Yöntemleri: P:otomatik, çoklu düzenleme
S: enstantane öncelikli otomatik
A: diyafram öncelikli otomatik
M: Manuel ( El ile ayar )
Beyaz Dengelemesi: Otomatik / İnce ayar / Gölge ( iyi hava) / Ampul ışığı / Florasan ışığı 3 seviye
Bakaç: 0,84cm sıvı kristal ekran, 115.000 piksel, yakl 100% kapsam
LCD Ekran: 4,6cm TFT ekran, 115.000 piksel
Dahili Flaş: Otomatik flaş; Aydınlatma menzili: 0,3m - 5,5m
"Hazır" Işıkları: Flaş, tam olarak dolduğunda yanar. Tam gücün verileceği ikazı olarak 3 san. yanıp söner.
Kendi kendine çekim: 20 sn., 10 sn., 5 sn., 2 sn.
TV/Video Bağlantısı: PAL, NTSC seçilebilir
Sayısal Bağlantı: Veri aktarımı için USB 2.0 (çok hızlı)
Güç kaynağı: 4 x AA tip pil : Alkalin, Ni-MH pil kullanılabilir ( Magnezyum piller kullanılmaz) veya görüntü yüklemek için AC güç adaptörü (AC5VX)
Boyutlar: 113mm (G) x 83mm (Y) x 112mm (D)
Ağırlık: yakl. 410gr. (boş)
Gösterim İşlevi: Tek kare / 9 dilimli mminyatür görünümler / Gösterim yakınlaştırma / Çekim değerleri çizelgesi / Standart grafik
Dahili aksesuarlar: USB kablo, Video kablo, Omuz askısı, Gövde kapağı, Kullanım kılavuzu
Yazılım yükleme rehberi, CD-ROM, USB sürücü, FinePixViewer yazılımı, İmage mixer VCD2
RAW dosyalarını çevirici LE
arkadaşım bu fiyatlara alabileceğin makineler içinde en güzellerdinden birisi bu makine.. bende s5600 kullanıyorum.. ama önerebilinecek diğer makineler de var.. ilk önereceğim panasonic fz5 veya fz20.. birde canonun A serisinden 510/520/610/620 modelleri çok başarılı makineler olarak göze çarpıyor.. A serisi için caglareral arkadaşımızın fotoğraflarına bakıp kendisinden bilgi alabilirsin.. s5600 içinde benim birkaç fotoğrafım var ve istediğin bilgiyi vermeye hazırım. (tabi bildiğim kadarı ile ) panasonic içinse fz5 veye fz20 olarak galeriden resim arattırabilirsin..
sağlıcakla..
applemac sana bir sorum olacak.S5600 i,s2 IS yada fz5 ile karşılaştırsan,çekim kalitesi olarak kıyaslarmısın?Manzara çekimleri için uygunmu,hareketli kuş çekimleri,sarsıntıda fotoğraf çekimi,manuel müdahale,video kalitesi ve aklıma gelmeyen dahası...
Yardımcı olursan mutlu olurum.
Osmanlı sethi ikinizinde istifadesi için 9500 testinde ve 5600 testinde canon s2 , fuji 9500, 5600 ve e900 ün karşılaştırmalı fotoğrafları var.
cevap yazan arkadaşlara teşekkürler sanırım fujıfılm s5600'ü alıcam bana gaha güzel geldi.Son olarak birşey daha sorayım bu makineye ayrıca objektif takabiliyormuyuz.eğer takılmıyorsa takılmaması sorun olur mu?
5600 e adaptör ile değişik ekler takılabilir. tele, makro, geniş açı, filtre.
sevgili osmanlı,
daha önceki forumlarda da defalarca yazdım.. ben s2 ve panasonic fz5'i kullandıktan sonra s5600 almaya karar verdim.. işin açığı beni en çok etkileyen yanı diğer ikisine göre daha harika bir kozmetik yapısının olması idi.. birde yüksek iso değerlerindeki başarılı noise grafiği.. onun dışında çekim kalitesi olarak gerçekten çok doygun ve harika fotoğraflar veriyor.. ama bu demek değilki s2 ve fz5 kötü.. onlarda mükemmel neticeler veriyorlar.. s5600'ün en önemli eksiği lens stabilizörünün olmaması.. yani mekanik olarak.. yoksa anti blur diye bir yazılımla bunu çözmeye çalışıyor ama isoyu yükselterek.. tabiki burada 5. nesil ccd sensörüne güvenerek bunu yapıyor. ama ne olursa olsun sonuç olarak noise artıyor..yani mekanik sarsıntı önleyici sistemler titreşimden kaynaklanan bulanıklığı önlemede kesinlikle daha başarılı.. ama iş hareketli cisimleri çekmeye gelince bu kezde fuji bir adım öne çıkıyor.. ama 1600 isoda bile diğerlerinin 400 isodaki verdiği noise kadar noise vermiyor neredeyse.. bu da göreceli bir kavram..ben böyle olduğunu düşünüyorum.. gece çekimlerindeki resim kalitesi diğer ikisine kesinlikle fark atıyor. fujinin bir diğer artısı düşük ışık şartlarında çektiği kaliteli resimlerin yanında, fokuslamayı da diğerlerine göre daha çabuk yapabilmesi.. diğer ikisi düşük ışıkta daha fazla fokus hatası veriyor.. bu da manuel yapmak zorunda bırakabiliyor.. zaten fz5 de manuel fokus yok.. makro yeteneği olarak ise s2'nin üzerine kesinlikle yok.. ben fujide hoya marka close up'lar kullanmak zorunda kalıyorum ama yinede s2 gibi çekemediğine inanıyorum.. manzara resimleri için ise gayet güzel.. zaten aşağı yukarı üç makinenin de geniş açısı birbirine çok yakın..
manzara için geniş açı çok önemli bunu akıldan çıkarmamak gerekiyor.. yoksa ya bir duvara ya da ağaca arka arka giderken çarpmanız işten bile değil
video kalitesi ise gerçekten çok iyi.. ama s2 nin stereo sese ve rüzgar perdesine sahip olması ile birlikte video esnasında fotoğraf çekebilmenize olanak sağlaması canon'u bir adım öne alıyor.. ama inanın aldıktan sonra videosu ile uğraşacağınızı sanmıyorum.. belki ilk zamanlar..
kuş fotoğrafçılığı için bence eksi yönü endl telede tripodsuz çok net fotoğraflar alamayacak olmanız.. çünkü mekanik sabitleyici burada çok işe yarıyor.. lakin bu biraz da sizin becerinize sahip.. mesela ben dalgalı bir havada vapurda birkaç martı fotoğrafı çektim ve bir sorun gözükmüyor.. isterseniz galerimdeki martı fotoğrafına bir bakın derim. hem birde yorumunuzu almış olurum
manuel olarak fokus yapabiliyorsunuz.. hemde bir yavaş bir hızlı fokuslama yeteneği var.. yavaş olanı durağan nesneler için, hızlı olanı ise çabuk olmanızı gerektiren durumlarda kullanabiliyorsunuz.. ayrıca diğer manuel ayarlarda m = tam manuel, a = diyafram öncelikli, s= enstantene öncelikli ve p = programlanmış olarak 4 adet manuel mod var. bütün ayarları istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz.. birde chromatic diye renk doygunluğunu ile kontrastı artıran ve polarize filtre etkisi veren bir çekim özelliği var.. bu seçenek ile çok canlı gökyüzü ve bulut resimleri çekebiliyorsunuz.
sadete gelir isek; bu üç makineden hangisini alırsanız alın kesinlikle pişman olmayacağınıza inanıyorum.. içinize hangisi sinerse onu alın derim.. benim içime fuji sindi belki size canon bir başkasına fz5 daha sevimli ve sıcak gelebilir. ama hepsi birbirinden üstün özelliklere sahip..
inşallah bir yardımım olmuştur..başka merak ettikleriniz var ise istediğiniz kadar yardımcı olabilirim..
sağlıcakla..
Apple mac birde focus hızını artırmak için makinaya kuş kanadı eklenmiş gibi bir seçenek var menude.O zaman focus hızı birkaç kat artıyor.Nerede ise arka arkaya seri çekim yapabiliyorsun.
sevgili pazarbey sağolasın ekleme yaptığın için..bende aslında ondan bahsettim ama tam anlatamadım galiba.. senin tabirin gerçekten çok hoşuma gitti "kuş kanadı eklenmiş makine"
ama hakkaten fokus hızını uçuruyor normal ayara göre.. ama yavaş fokusta daha ince ayar var. hemde bayağı ince.. hızlı fokus onun kadar hassas değil gibi geldi bana.. sen ne dersin?
Pazarbey ve applemac çok sağolun.İçimi çok rahatlattınız.Bunun gibi 1-2 forum daha okursam makineyi koşa koşa almaya gideceğim.Selamlar...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fujıfılm X-pro2 Aynasız Fotoğraf Makinesi İnceleme
12 Haz. 2016, 01:42 yalcinabi
0275612 Haz. 2016, 01:42
yalcinabi -
-
Fınepıx Hs30 Yardım Eder Misiniz :(
05 Oca. 2013, 20:04 edaa93
3399720 Oca. 2013, 02:25
sedat_onat -