xeart
xeart (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi Lütfen...

Sürekli sorulan sorulardan olduğunu biliyorum, ama bende sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Kompakt bir makine almak istiyorum ve tavsiyelerinizi istiyorum... Fotoğraf okuyacağım, ama açıkcası şu anda DSLR aacak kadar param yok, malum öğrenci =) O yüzden şimdilik beni idare edebilecek bir makine istiyorum. Bir süre kullanacağım için gene öyle çok pahalı birşey olsun istemiyorum.
Benim için olmasını isteyebileceğim özellikler şöyleki; titreşim önleme sistemi olursa iyi olur ( ellerim titrer özellikle ilk zamanlar sanırım ), gece ve karanlıkta fotoğraf çekmeyi seviyorum o yüzden sanırım buda önemli makinede, bunun dışında macro ve uzaktan çekimi de seviyorum ama tabii kompakt makine olcağı için sınırlarımı zorlamak istemem. =) şimdilik aklıma gelen bunlar.
Birde şunu da sormak isterim, sizce bir kompakt almak yerine manual olarak ayar yapabilecek bir makine veya ucuzlarından dslr-like almak daha mı mantıklıdır? Gerçi idareten olcağı için küçük olsun,cebimde bile taşıyabileyim diye kompakt istiyorum. Ama diğerlerinden almak benim için daha iyi olacaksa,elbette tavsiyenizle onu almayı isterim.
Uzun oldu biraz ama kusura bakmayın, Yardımcı olursanız sevinirim...
Teşekkürler...

Tarih: 6 Kasım 2010, 14:00 - İp: 94.***.**0.233
musti35
musti35 (üye)
İzmir / Meraklı

Öncelikle bütçenizi belirtmeniz faydalı olacaktır.

Fotoğraçılık okuyacaksınız size en uygunu her zaman DSLRdir.
Kompakt ve cepte taşınacak makineler sizin ihtiyaclarınız görmez ve öğrendikelriniz uygulayamazsınız.
Sonucta pişman olursunuz
Ama bütçem yok diyorsunuz.

Size önerim şimdilik DSLR Like.

Canon S1 , Canon S20 , Nikon P100 ve Panasonic Fz8 siz uygun makineler.

Şimdiden hayırlı olsun...

Tarih: 6 Kasım 2010, 23:09 - İp: 212.***.**3.195
xeart
xeart (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler cevabınız için...
Sizin de yazdığınızı okuduktan sonra en uygunun DSLR olduğunu anladım. Belki biraz acele hareket oldu ama canon 550D aldım bugün, klasik olarak bende nikon d90 ile 550d arasında kaldıydım ( bunlarada forumlarda okuduğum kadarıyla tabii ki, yoksa bilgim yoktu, yeni başlıyacağım için). Sonuç olarak 550d oldu =)
Tekrar teşekkürler...

Tarih: 7 Kasım 2010, 22:45 - İp: 78.***.**4.55
arandur
arandur (üye)
Zonguldak / Amatör

Ben insanları pek anlamıyorum. Bütçem yok deyip 550d almak! Ben mühendis olarak zor alırım o cihazı. Hayırlı olsun.

Tarih: 8 Kasım 2010, 18:10 - İp: 94.***.**3.237
xeart
xeart (üye)
İstanbul / Amatör

Evet bütçem yok dedim, ve 550d aldım. Şöyle açıklayayım, kredi kartım vs. yok o yüzden biriktirdiğim kadar paramla makine almak istiyordum, ama musti35 inde dediği gibi ilerde bu bana yetmiyecek, ve şimdi bir masraf yapıp ilerde işime yaramıyacak makine alıp ilerde gene yeni bir makineye ihtiyaç duyacağım için, kredi kartı olan bir tanıdığımdan kartını alaraktan taksitle aldım makineyi. Biriktirdiğim paramı peşin verip gerisini taksit yapınca daha kolay oldu. Daha önce bir hevesle hemen makine alıyım diye düşündüğüm için ve elimde kısıtlı bir miktar olduğu için böyle yazmıştım. Yani şartlar sonradan oluştu...
Gene de teşekkür ederim...

Tarih: 9 Kasım 2010, 23:05 - İp: 95.***.**2.206
silzey
silzey (üye)
Şırnak / Amatör

canon 550d çokta fiatı yüksek bir makina değil dün doğubanktta sordum 18x55 kit lensle 1400 tlye veriyorlar,spot olarak.

Tarih: 10 Kasım 2010, 11:35 - İp: 78.***.**9.107
  • 1