bozuyuklu48
bozuyuklu48 (üye)
Muğla / Amatör

F200exr - Lx3 - Tz7 Hangisini Alayım.

Bu foruma katılan arkadaşlara merhaba. Şimdi aşağıdaki bu makinelerden hangisi sizler tarafından daha çok önerilir ise onu alıp geçeceğim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ? NEDEN?

1. Fujifilm FinePix f 200 exr

2. Panasonic Lumix dmc LX 3 (zoom tele :60 mm. önemli bir sakınca yaratır mı?)

3. Panasonic Lumix dmc TZ 7 ilave olarak

Nikon P 6000

Tarih: 28 Aralık 2009, 15:17 - İp: 88.***.**3.232
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sayın hocam benim bu makinalarla hiçbir şekilde temasım almışlığım olmadı. o yüzden ben internetteki tekniksel bilgilere bakarak ve ortalama fiyatlarına bakarak size katkıda bulunabilirim.
teknik olarak birbirine hangi noktalarda fark attıklarına bakmak için alttaki linke ve ekran görüntüsüne tıklayın.
letsgo karşılaştırmasını görmek için tıklayın

http://i.imagehost.org/0415/3_13.png

zaten bariz görünüyor aradaki farkları. bunun üstüne birde marka altyapısı eklendimi karar vermekte pek zorlanmazsınız gibime geliyor. he siz ne istiyorsunuz onu bilmiyorum özel bir tercihiniz varmı bilemem. fiyat konusunda arama motoruna marka ismi ve en ucuz diye ekte yaparak aratırsanız fiyatlarıda görebilirsiniz.
karar verecek olan sizsiniz.

Tarih: 29 Aralık 2009, 14:45 - İp: 81.***.**2.11
sezgin72
sezgin72 (üye)
İstanbul / Amatör

Remi sağolsun bu 3 makinanında teknik özelliklerini bir araya getirmiş.

Ben olsam Panasonic'lerden birisini alırdım. Diyafram değerleri ve enstantane değerleri diğerlerinden daha geniş bir skalada. Panasonic'lerin fiyat farkına bakıp ucuz olanı alırdım. Eğer aralarında çok fazla fark yoksa LX3 derim....

Kolay Gelsin....

Tarih: 29 Aralık 2009, 16:06 - İp: 85.***.**2.54
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

buradan devam edersek başkaları içinde faydalı olacaktır.

Ben, üzerimde taşıyabileceğim kompakt dijital makine almak istiyorum. LX3 alınası gibi duruyor ama onunda zomm tele 60 mm. görünüyor. Bu sorun olurmu bilemiyorum. Aydınlatırsan sevinirim. Ayrıca sizin bildiğiniz ve önerebileceğiniz bir marka ve model var mı?

not: lütfen özel olmayan şeyleri özelden sormayınız

Tarih: 29 Aralık 2009, 18:43 - İp: 88.***.**4.15
bozuyuklu48
bozuyuklu48 (üye)
Muğla / Amatör

Sayın remi5861, amacım sizi rahatsız etmek değildir. Rahatsız oldunuz ve forum kuralları dışına çıktım ise özür dilerim. Sorumu yinede tekrarlıyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Tarih: 29 Aralık 2009, 23:39 - İp: 88.***.**9.145
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ben bu tür makinalardan çok şey beklemem. eğerki ihtiyacınız bunlardan biriise direk marka olanlara yatırım yapardım. ilk etapta nikonu sevmesemde nikona yönelirdim eğer özellikleri beni kesmezse yada pahalı gelirse direk @sezgin72 beyin dediği modeli alırdım.

çok düşünmeden rahatça bu ikisi arasında tercih edebilirsin. aslında diğerleride senin işini görür demek istiyorum ama gerçek ihtiyaçlarını galiba kafanızda belirlemişsiniz ki açıkça yazmamışsınız. bende ben olsam napardım diyerek anlattım işte.

ilk yorumumdaki bu makinaları kullanmadımla ilgili yeride dikkate almanızı istiyorum. bilin ve ona göre bizim dediğimize inanın.

ben bugüne kadar marka seçmekte zorlanmadım ve hiç pişman olmadım. o yüzden rahatlıkla marka olanlardan alabilirsiniz.

--------
rahatsızlık değil bizimkisi hocam. özelden yazarsak başkaları nasıl bilgi sahibi olacak? aksine özelden bana sorulması açıkçası hoşuma gidiyor. çünkü demekki doğru şeyler yapıyoruz ve insanlar bizi ciddiye alıp yorumumuza değer veriyorlar.
özürlük bir durum yok. estafurullah.

Tarih: 30 Aralık 2009, 00:20 - İp: 88.***.**4.118
bozuyuklu48
bozuyuklu48 (üye)
Muğla / Amatör

remi5861, açıklamaların ve aydınlatman için teşekkürler.

Tarih: 30 Aralık 2009, 00:53 - İp: 88.***.**9.145
otokar
otokar (üye)
İstanbul / Meraklı

bozuyuklu48 fujifilm f200exr bir arkadaşım kullanıyor banada tavsiye etti çok süper resimleri var,wow turkey sitesinde,bana pahalı alamıyorum bütçeme yetseydi alacaktım.genelde fiyatı 1200 tl civarı,bizamerikadayızdaki fiyatı ise 580 tl ,havale ile gönderiyorlarmış,ben güvenemedim.900 tlye var.ben resimlerini gördügüm için tavsiye ediyorum.

Tarih: 25 Mart 2010, 15:31 - İp: 88.***.**3.149
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

benim size önerim POWERSHOT S90 alırım

Tarih: 25 Mart 2010, 17:14 - İp: 212.***.**1.203
by-garez
by-garez (üye)
Hatay / Meraklı

bence 2009 TIPA ödülü ve 5 ödülü daha olan f200ü almak daha mantıklı gibi.makinayı inceleme fırsatı buldum ve bence ödülleri hakkeden bir makina.panasonicleri inceleyemediğim için bişey diyemicem ama mantık olarak baktığımızda zaten panasoniclerden biri f200den iyi olsaydı eğer 6 ödülü panasoniz alırdı diye düşünmekteyim...

Tarih: 30 Mart 2010, 21:26 - İp: 85.***.**3.176
  • 1