Fotoğrafçılık Forumları
Çok Fonksyonlu Makina Önerisi
Merhaba arkadaşlar
uzun zamandır fotoğrafçılığa ilgi duduyorum aklımda birçok çalışma var ama adam gibi bi makinem yok
bi makine almamın zamanı geldi makineler hakkında pek bilgim yok
istediğim özellikler
sürekli yanımda taşıyabileceğim boyutta olsun
kapkaranlık ve çok ışıklı ortamlarda süper çekim yaosın
ışıık oyunlarını çok iyi yakalasın
en az 10mpx
kaliteli zoom yapsın
birçok pozlamaya sahip olsun
makro çekim benim için çok öenmli
...
dediğim gibi pek bilgim yok bu ve bundan daha geniş özelliklere sahip bi makine öenrebilirmisiniz
buarada öğrenciyim biriktirdiğim parayla alıcam bütçem kısıtlı 500 tl gibi bi para birktirebilirm
#wizzy' tarafından 31.01.2010 01:14:38 tarihinde düzenlendi.
merhaba...
sanırım slr_like düşünüyorsunuz.? o halde...
kapkaranlık ve çok ışıklı ortamlarda süper çekim yapsın = yok!
ışıık oyunlarını çok iyi yakalasın = yok !
kaliteli zoom yapsın = yok !
hemen karamsar olmayın.açıklamanızda henüz başlangıç seviyesinde olduğunuzu belirtmişsiniz.ben de sizinle aynı seviyedeyim.
canon sx1_canon sx10_canon sx20 demiyorum...
canon sx100_ canon sx110_canon sx120 vs.diyorum.
bu gruptan makine ile biraz çalışın.çokca da araştırın.
sanırım o zaman yukarıdaki isteklerinizi revize etmeniz gerektiğini düşüneceksiniz.
başarılar
Bütçenizin kısıtlı oluşu yüzünden tercihiniz slr-like tipi makina olacağından karanlık ve bol ışıklı ortamlarda beklediğiniz sonucu alamayacaksınız.
Bir kere megapixel'i unutun. İsterse 15-20 mp olsun, slr-like makinaların sensörleri küçük olacağından 7-8 mp'lerle aynı kalitede fotoğraflar çekeceksiniz. Size 8-9 yeterli.
Size önereceğim marka Canon S5. Efsane bir makro aralığı var. 0 cm. 12x zoom'a sahip. Ben kullandım ve çok memnun kaldım.
Diğeri eski bir makina ama iso performası yani karanlık ışıktaki marifeti diğer rakiplerine göre bir adım önde; Fujifilm S9600. Bu makinayı da kullandım ve özellikle makina tam bir dslr makina görünümünde. 10.7x zoom ve 1 cm makrosu var.
Bu fiyata bu istekler,dogandan Ferrrari performansi beklemek gibi bisey.Zaten en iyi compact makina bile yapamaz.Sadece Canon S90 en yakinidir...
Efsane Sony DSC H9 kullandım. Zamanında 500tl ye alıp satmıştım. 6 ay kullandım. Kesinlikle tavsiye ederim. Artık fiyatı iyice düşmüştür ama bulmakta çok zordur artık. Selefi H50 hala bulanabilir. GG den sahibinden bir araştırın.
ben canon powershot sx1 almak istiyordum ama almayın veya tavsiye etmem diyen var acaba bunların nedeni nelerdir bunların yerine ne tavsiye edersiniz bu fiyatlara.
Valla SX1 yeni nesil cmos sensörlü like ların önünü açan bir makine bildiğim kadarıyla ama SX10 dan çok farklı olmadığı söyleniyordu. E tabiki SX10 çok daha ucuz. En son biri 750 lira iken biri 1200 lira idi. Şimdi daha da düşmüştür tabi fiyatları çünkü yenileri çıktı. SX1'i Sony HX1 ile kıyaslayın. Öyle kararınızı verin.
arkadaşım biraz bekle sirkeciye spot olarak gelecek ürünlerden canon sx210ıs modeli gelecek bu arada 200tl daha biriktir kendi paranın üzerine bir kere al tam al makineyi sonra bana dua edersin 14.50mb 14x zoom ve yüzlerce daha özelliği var ayrıntılı bilgi almak istiyorsan bu makineyle ilgili www.canon.türkiye.com.tr adresinden detaylarına bakabilirsin hemde herzaman yanında taşıyabileceğin süper bir makine çıkınca piyasaya hemen alacağım, dört gözle bekliyorum.Hemde senin beklentilerinin istediğin özelliklerinin 5 katı bu makinede var.
#kalbens34' tarafından 13.03.2010 12:40:06 tarihinde düzenlendi.
Herkes bir sey soyluyor ama ben Canon S90 da israrciyim.Dedikleri makinalar hos ama hicbiride S90 in performansini yakalayamaz.Sanirim pahali ancak yapmak istediklerinide 500 liraya biraz zor yaparsin kardes.Gercekler maalesef.Insanlar sana akil veriyorlar ama teknik acidan da neden o akillari verdiklerini bi yazsinlar bakalim senin isteklerini tatmin edebilecek mi!!!Ben teknik acidan Canon S90 un uzerine ,yukarida tavsiye edilen hicbir modelin cikamayacagini garanti ediyorum.Sen ne diyorsun kardesim makina pahali dedigin anda da, o saydigin ozellikleri unutmani ve 500 liralik bir makinanin ozellikleriyle tatmin olmani tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar dediğinz makinaları inceledim ama aklım baya karıştı napcaım biklmiyorum
- 1
İlgili olabilecek konular
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112765711 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
Bir Metni Aynı Anda Birden Çok Dile Çevirme
18 May. 2022, 00:08 prodersler
0185418 May. 2022, 00:08
prodersler -
-