pursue
pursue (üye)
İstanbul / Meraklı

Casio Z55 Aldım.. Görüşlerim....

Bir süre önce burada "Acil Yardıııımmmm" çığlıkları atıyordum...Üyelerden birinin verdiği site adresleri çok aydınlatıcı oldu..İnceledim ve sonunda z55'de karar kıldım.Bir süredir kullanıyorum.Aslında bu benim ilk dijital makinem.O yüzden bütçeyi bu kadar aşmak mantıklı olur mu diye çok düşünmüştüm..Ancak şimdi çok memnunum..Casio 5 megapiksellik bu makinede harikalar yaratmış bence.Tek sorunu kullanım klavuzunun çok yetersiz olması.Meraklı olduğumdan iki günde neredeyse tüm menüsünü 5 kez (!) keşfettim ama.. bazı özellikleri hala çok etkin kullanamıyorum..Merkezlerine mail bile attım.Takipteyim Bir kere hazfıza mikatarı kadar video (sesli) çekebilmesi süper..Fotoğraftan çok bu özelliğini kulanır oldum.Üstelik Cd'ye yazdığımda da hiç fena sonuç almadım büyük ekranda izlediğim görüntülerden.Gece çekimi için flaşı çok güçlü..Hatta biraz fazla güçlü olabiliyor elimle gölgeleme yapıyorum!ama zifiir karanlıkta renkleri süper alıyor flaş patladığında..Resmin üzerine ses montajı ve resimleri kesip biçme özellikleri de harika.Favorilerim başlığı altında topladığınız resimler ise kartı çıkarsanız da slayt şov olarak hazırda kalıyor...Şarj ünitesi pek zahmetli ama pil 1 haftaya yakın dayanıyor...Tavsiye ederim..Benim zamanında görüşlere çok ihtiyacım olmuştu..Umarım benim görüşlerim ihtiyacı olan birine yarar
Selin

Tarih: 17 Nisan 2005, 14:09 - İp: yok
maradona
maradona (üye)
İstanbul / Amatör

İlk önce hayırlı olsun diim, kurtulmuşsun dertten. Ben hala karar veremedim. Kafamda sony var ama bilemiyorum (dsc s60, fiyatı 550ytl gibi).
Sen makinayı nerden ve kaça aldın? Bi de video kaydında ki kalite nedir? Benim için video kaydıda en az resimler kadar önemli! Hafıza kartı aldın mı, ne kadar süreli çekim yapabiliyosun?

Tarih: 17 Nisan 2005, 14:38 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Casio Z55 benim de listemde vardı ancak vazgeçtim. Çünkü video out çıkışı yok. Z57 modeline koymuşlar o da usb deckten çalışıyor. Dect şarjı da pek pratik değil. Canon ixus 50 veya Panasonic FX7 de diğer alternatiflerim.

Tarih: 18 Nisan 2005, 17:40 - İp: yok
pursue
pursue (üye)
İstanbul / Meraklı

Video kalitesi beni memnun ediyor.Dediğim gibi vcd'ye aktarıyorum ve büyük ekranda izliyorum tabii dağılmalar var ama bence video ağırlıklı çekim yapmak istiyorsan bu tip makineler pek mantıklı değil..Ama mesela haftasonu bir göl kenarında ördek yavrularına rastlamıştım..Resimlerini de çektim anca suya atlayışlarını 20 sn'lik bir video kaydında tekrar tekrar izlemekten hala keyif alıyorumSüre sınırlaması kartının hafızası ile sınırlı..Sony T1-T3 modelleri ile casio arasında kalmıştım ben..Ultra compact makine arıyordum çünkü.Onda video süreleri sınırlı..İnsanı sinir ediyor!Ben 512 MB'lık kart aldım.Önce bir marka ile uuyumsuzluk yaptı.Sonra Kingston aldım.Çok memnuunm.90 milyon civarında aldım kartı.Makineyi de hızlısistem'den çook uygun bir fiyata yakaladım.Harbiye şubesinde çok da ilgili bir satış görevlisi var.Hiç sorun yaşamadık sayesinde.
Video-out'u yok. Ama ben Cd'ye yazıyorum zaten.Yani benim açımdan çok önemli değildi..Şarf ünitesi seyahate çıkarken zorluyor.Ama yedek pil almayı düşünüyorum.100 milyon civarında yedek pili..Daha sonra da sualtı çekim aparatını almayı planlıyorum..İnanılmaz renk yakalıyor çünkü makine...Umarım faydalı olur tecrübelerim
Selin

Tarih: 19 Nisan 2005, 11:11 - İp: yok
maradona
maradona (üye)
İstanbul / Amatör

Dediğim gibi video önemli benim için, ama senin çektiğin gibi ufak klipler!!! Ördekler mesela...
teşekkürler..

Tarih: 19 Nisan 2005, 11:39 - İp: yok
  • 1