muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Canonpro 1 Alacaklar İçin Fikirler

fotokritik forumlarından bir arkadaştan çok uygun bir fiyata Canon Pro1 - Wanguard Çanta ve 160 cm Umax tripod aldım
makineyi yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. firmware yüklemesi yapılmış olduğu için açıkcası bahsedilen yavaş fokus olayından etkilenmedim. (firmware ile fokus hızı %30 artıyor) ama gözle görülür bir vignetting etkisi var (yüksek zoomda) . pil ömrü hiç fena değil cumartesi akşamı yaptığım şarjla devamlı kurcalamama rağmen hala devam ediyorum. yüksek iso'daki noise olayı ise biraz göreceli 200 iso'da çektiğim fotoğraflarda rahatsız edici bir kirlenmeye rastlamadım. (yüksek isolarda pek çekim yapmıyorum zaten) af assist lamp ise çok aratmıyor kendini çünkü düşük ışıkda lens hassasiyeti çok iyi....tabi bu değerlendirmeleri Canon A80 kullanmış biri olarak yapıyorum. makineyi benzerleriyle kıyaslayabilmiş değilim.
-çektiği fotoğraflardaki keskinlik ve renk doygunluğu müthiş...
-birde ele çok iyi oturan compact bir yapısı var. çok tok ve sağlam görünüşlü bir makine ve döner lcd bence digitaller için olmassa olmaz bir özellik...
-makineye yeni yeni hakim oluyorum bence fiyat dezavantajı dışında herhangi bir kusuru yok
- aslında ilk tercihim Olympus C8080 idi ama malum bütce meseleleri sebebiyle pro1'i tercih ettim. eğer uygun bulursanız kesinlikle tavsiye ederim. ama 2100 YTL'lik bir yalçınlar fiyatı karşılaşırsanız tabiiki nikon d70 yada hemen hemen aynı fiyattaki 300d daha uygun bir seçim olacaktır.

Tarih: 22 Mart 2005, 21:19 - İp: yok
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

Makinen hayırlı olsun... Sevgiler...

Tarih: 23 Mart 2005, 23:38 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

çok teşekkür ederim. makineye bir hayli alıştım. daha öncede canon kullandığım için menülere alışması ve ne işe yaradıklarını bilmek kolay oldu...çok pahalı olması dışında çok güzel bir makine olduğunu söyleyebilirim.

Tarih: 24 Mart 2005, 08:48 - İp: yok
  • 1