juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

Canona430'um Var, A630 Almalı Mıyım

selamlar. artık A630 almaya kesin niyetliyim fakat kafamı kurcalayan birkaç meseleyi de aşmadan alıp da sürpriz yaşamak istemiyorum.

şimdi elimde olan yine canon A430 manuel ayarları olmayan makina ile özellikle karanlık ve gece çekimlerini düşünmek bile hata oluyor. bu bağlamda elimdeki bu makina duruyorken gidip de A630 alırsam arada büyük fark görmem garanti midir sizce. tüm özelliklerini düşünerek soruyorum bu soruyu; gece çekimi, günışığı çekimi, iso performansı, fotoğraf kalitesi gibi tüm kriterler açısından değerlendirebilir misiniz.

aslında A430 ile problem bende mi onu da anlamış değilim. mesela şu altta görülenler gibi sahne çekimi tarzındaki karanlık içindeki aydınlık fotoğraflarında ve de genel olarak tüm loş-karanlık ortamlarda asla bu A430 ile kaliteli sonuçlara yaklaşamıyorum. mesela bu alttakiler de A630 ile çekilmiş ama sizce A630 alınca "tripod kullanmadan", "uzun pozlama yapmadan" ve "flaş kullanmadan" (tırnak içine aldım çünkü çok önemli, biri bile olmazsa beklentilerimi karşılamıyor, tiyatro izlerken tripod götüremem, sahnede hareket olacağı için uzun pozlayamam ve karanlığın içine bomba atar gibi çak-çuk flaş patlatamam) aynen bu alttakiler gibi eli yüzü düzgün dört dörtlük fotolar alabilir miyim.

eğer siz tecrübeli arkadaşlardan "gönül rahatlığıyla alabilirsin" önerisini duyarsam anında alacağım artık. zira geçen yıl yanlış tercih ile gidip A430 aldım, beklentilerimin çok altında kaldı makina. aynı şeyi şimdi de yaşarsam ve rafa kullanmadığım ikinci makinayı da bardak gibi dizersem yıkılırım. şimdiden yorumlara teşekkürler.

#juniorx' tarafından 07.05.2007 17:55:19 tarihinde düzenlendi.

#juniorx' tarafından 08.05.2007 01:44:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Mayıs 2007, 17:47 - İp: 88.***.**7.146
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

acaba 630 da öyle mükemmel midir.

yok ben netleyemem dediğini dolaylı yoldan çıkarıyorum. çünkü dediğiniz gibi ışık yetersiz veya titreme problemi olsa da bu çekime netlikte problem olarak yansıdığı için öyle dedim.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 21:32 - İp: 88.***.**4.67
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Tripod kullanıyorsanız nedne netlikte problem olsun ki ? En azından soyle soyleyeyim, netleme yapıyor makine super bir sekilde. Ama netleme yaptıktan sonra uzun pozlama tuzunden titretiyorsanız vs gibi nedenlerle netlik problemi oluyorsa o ayrı...

Tarih: 8 Mayıs 2007, 21:42 - İp: 85.***.**2.247
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

AAHHHH AHHH, bir 430'u kullanma şanssızlığınız olsa da anlasanız niye netleyemiyor. ciddi söylüyorum, yaz güneşinin altında tripod varken zumlayamıyordum. hatta şöyle söyleyim, daha makina ile uyarı vermeden hiç 4x zumlu çekim yapamadım, belki tripoda yerleştirdikten sonra 100watt ampule bir karış tutsam uyarmadan netleyip çeker. zaten burada da püf noktası şu. makina hiçbir şart altında vaad ettiği 1/2000 enstantaneye inmediği için (elle indiremiyorum, sağ olsun izin vermiyor) yüksek zumda uyarı veriyor. eğer inebilirse zaten bir şekilde en azından o uyarı ışığını yakmadan çekecek, belki karanlık belki gölge. ama maalesef daha o noktaya bile gelemiyoruz. yarıdan öteye geçince anında titreşim uyarısı geliyor. inşallah A630'da bu günleri unuturum.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 22:03 - İp: 88.***.**4.67
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

600 serisinde bunu yaşamazsınız merak etmeyin. Titreme uyarısı çıksada bir önemi yok bu arada. Her şekilde müthiş bit netleme yapıyor istediğiniz an 1/2500 e cıkabilirsiniz netlemede problem olmadan...

Tarih: 8 Mayıs 2007, 22:12 - İp: 85.***.**2.247
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

çok teşekkür ederim bu bilgilere. iyi olduğunu duyuyorum aslında fakat içimde kalmasın istedim. internette A630 için daha tek bir kötü yorum okumadım, gece çekimleri de çok beğeniliyor üstelik. hatta tabir olarak pek çok yerde "mükemmel gece çekimleri" ibarelerine rastladım.

an kolluyorum, algılarımı açtım, ucuz bir etiket fiyatı arıyorum, bulduğum an alacağım inşallah. aslında webdenal'da havale indirimli 432TL gibi çok uygun bir fiyat yakaladım ama sizin önceden bahsetmiş olduğunuz ölü pixel hatırlatmalarınızı da okuyunca gidip elden alayım en azından muhattabımı görürüm dedim kendi kendime. internetten alırsam sanki geri yollama, kusuru kabul ettirme gibi konularda sıkıntı yaşarım diye çekinmeye başladım.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 22:22 - İp: 88.***.**4.67