ademdar
ademdar (üye)
Ankara / Amatör

Canon S2 Veya Sony H2?

iyi gunler arkadaslar;
fotograf makinası almak için uzun zamandır arastırma yapıyorum. araştırmaları sonucu -sony h2 ve -canon s2 arasında kaldım. yapılan bir cok yorumu okudum her iki makina hakkında da biraz bilgi edindim fakat gene de son kararımı veremedim. belirteyim yeni başlayan biriyim. bu konu da bana yardımcı olursanız sevinirim. yorum ve onerilerinizi bekliyorum.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 16:16 - İp: 81.***.**5.90
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Fanatik bir Canoncu olarak S3 alın derim.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 16:42 - İp: 85.***.**3.100
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

yaklasık olarak s2 ıle s3 arasında 150 ytl fark var.
ama sıyah renk cok guzel duruyor valla s3 derım bende..

Tarih: 22 Temmuz 2006, 16:58 - İp: 85.***.**5.221
sihirli
sihirli (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon S2 al dostum.Cok güzel makine.İtina ile tavsiye ediyorum Paranı boşuna harcama ok.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 18:43 - İp: 81.***.**8.63
silentship
silentship (üye)
İstanbul / Amatör

selam.bencede S2 al.ben çok memnunum. başlangıç için fazlasıyla yeterli bir makine.

Tarih: 23 Temmuz 2006, 14:03 - İp: 85.***.**5.8
ademdar
ademdar (üye)
Ankara / Amatör

bir sorum daha olacak..
forum da okudum kadarıyla, bazı arkadaslar bu makinaların özelliklerine gore fiyatlarının yüksek oldugunu belirtmişler. daha iyi makinalar alınabilecegini soylüyorlar. peki sizin önerebileceginiz bu fiyat aralıklarında makinalar hangileri? bu alacagım ilk makinam olacak ve boşuna para harcamak istemem. bilgi paylaşımlarınız için şimdiden teşekkurler....

Tarih: 26 Temmuz 2006, 03:33 - İp: 85.***.**9.232
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

o fiyata daha iyi makine ,ikinci el dslr filan olabilir. biraz daha ekleyip fuji9500, ona da biraz daha ekleyip r1 alınabilir. bu ikisi dslr-like diye tabir ediliyor zaten.

ama dijital makine arıyorsak, o kadar fonksiyona sahip dijital makine alamayız bence.

ayrıca tercihinizi s2 ve h2 arasında değil, h5 ve s3 arasında yapın.

Tarih: 26 Temmuz 2006, 10:15 - İp: 81.***.**6.48
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Sırf rengi siyah diye S3'e 150 ytl fazla vermek bence akıl karı değil. üstelik Canon sensörü büyütmeden megapikseli yükseltmiş, tam bir pazarlama taktiği, noise artacakmış kimin umurunda? S3 yerine S2 derim.
H1-S2 kıyaslamasına gelince, ikisi de denk makineler, fiyatları da aynı gibi görünüyor değil mi? Burada yine canon'un kurnazlığı ortaya çıkıyor. Sony H1'le birlikte şarj aleti ve piller, çanta ve lens adaptörü birlikte verilirken, S2'de bunların hiçbiri verilmiyor, ki bunların toplamı nereden baksanız 150 YTL'yi buluyor, çünkü Canon (erkayalar) 5ytl'lik basit bir lens adaptörünü 50-60 ytl paraya satıyor.
Yani iki makine denk olduğu halde Sony 150 YTL daha ucuz, hiç de azımsanacak bir rakam değil, o paraya Telekonvertör, close-up gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, veya o parayı gönlünüzce harcayabilirsiniz.

Tarih: 28 Temmuz 2006, 01:26 - İp: 85.***.**4.44
ademdar
ademdar (üye)
Ankara / Amatör

peki sony h1-h2 kıyaslaması yaparsak eger aralarında pek fark yok denebilir mi?

Tarih: 28 Temmuz 2006, 16:09 - İp: 81.***.**5.34
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Merhabalar.
Sevgili murgur.
"Canon (erkayalar) 5ytl'lik basit bir lens adaptörünü 50-60 ytl paraya satıyor"
Demişsin. o lens adaptörünün 5 ytl lik olduğu nerden biliyorsun birincisi.
ikincisi sony h2 içinden çıkan lens adaptörünü gördüm,onu 5Ytl lik nitelendirip Canonunkinide öyle sanma.
Ayrıca H2 ile S3 gövde kalitesini konuşacak olursak S3 daha kaliteli ve daha oturaklı bir gövdeye sahip.içinden şarjlı pil çıkmaması vs. durumlarında Erkayalar ile bir alakası yok,amerikadan da alsan çıkmıyor.Sanki çıkıyor da Erkayalar onu içindenmi alıyor.
Makinanın denkliği konusunda neye göre denk dedin sevgili murgur.
Canon kullanan bilirki optik titreşim önleme,ve USM motor önemli bir avantajdır.
Video kayıt Streodur.
makinalar 6.0mp olduğu içinmi denk dedin,yada 12x optik zoom olduğu içinmi.
Aynı kategoridedir,Evet Ancak Her iki firmanında kendine özgü özellikleri ile müşteriyi tavladıkları özellikleri vardır.
IS yıllardır Canon da var ve rakiplerine yıllarca attığı en büyük kazıktır.
USM motor ona keza vs. vs.
Ancak siz içinden çıkan pile,5ytl lik lens adaptörüne, şuna buna mest olduysanız bilemem.
S3 ü elinize aldığınız da H2 den daha makina gibi duruyor ve daha ağır, malzeme kalitesi oradan belli oluyor.
Sensör büyümeden piksel yükseltmiş demişsiniz.Fuji s9500 yada Panasonic Fz 30 modellerine ne diyeceksiniz.
Sizi o tür tartışmalarda da görmek isteriz.

Tarih: 28 Temmuz 2006, 18:43 - İp: 85.***.**3.100
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

furkan sanırım son noktayı koydun h2 mi h5 mi s3 mü
s2 mi

tebrıkler

Tarih: 29 Temmuz 2006, 13:51 - İp: 85.***.**5.221
  • 1