Fotoğrafçılık Forumları
Canon S1 Is Ve Fujifilm S7000
Arkadaşlar iki makine arasında kaldık. Acaba hangisini önerirsiniz? Teşekkürler
Sevgili Cio,
-10 x zoom
-50 ASA berrak resim için önemli değil mi?
-IS özelliği
-Video kamera almanıza gerek yok, 1 GB'ye kadar kayıt.
-Resimde Canon kalitesi.
Bu özellikler beni s1 almaya itti. Fakat şunu tekrar söyleyeyim Eğer makro çekmem de gerekiyor derseniz kesinlikle s1 almayın derim. Makrosu 1-3 cm arası olanları tercih edin derim şahsen. Saygılar sevgiler...
Özellikle dostum @cio olmak üzere, fikirleri ile bana yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
sn.mtkn burasi bir bilgi paylasim platformu.umari dogru karar verirsiniz.
sn.suysal,
s1 is 10x optik zoomlu makinelerin arasinda en pahali olani.
50 asa berrak resim icin onemli fakat bircok makşnede bu ozellik var.
İs ozelligi okadarda onemli degil cunku bu tip ozellikler butun 10x zoomlu makinelerde var.
Bu sinirsiz kayit butun makinelerde var peki canon mpeg4 cekim yapabiliyormu?
Resimde canon kalitesi diye birsey yok.hepsi ama hepsi ayni kaliteyi verebilir.
Kullandiginiz makine gercekten cok kaliteli bir makine fakat almakla hata etmissiniz cunku olmasi gerekenden cok ama cok pahali.
Yeni makine alacaklara asla onerilemeyecek bir makine.
Saygilar.
cio nedir bu s1 düşmanlığı anlayamadım.
hayir kesinlikle bir dusmanlik degil.cok iyi bir makine oldugunu biliyorum.ufaktefek eksikliklerini gozonunde tutmazsak alinabilecek makina.600 milyona satilsaydi bende alirdimama suanki fiyatini hakketmiyor.
saygilar.
Cio fiyatı pahalı doğru.Bu konuda fazla tepki verip fiyatı kesinlikle düşürmek gerekiyor. Duyarlı olmak çok iyi. Bir çok makinada ASA 50 var ama konumuz s7000. Bunda yok.S7000 auto'da ASA 160 manuelde 200'den başlıyor.Her makinada IS özelliği yok. Panasonic ve Minolta'da (benzeri) var.S1 MPG4 çekmiyor doğru AVI formatında kayıt yapıyor. Fakat videoda zoom yapıyor. Bu özellik hangi makinalarda var? Kesinlikle hata etmedim ben makinamdan çok memnunum. Başından makro olmamasını kabullenerek aldım.
Sayın Mtkn3 s7000 ile S1 arasındaki farkları yine sıralayayım da kafanız net olsun:
-s7000'de AF asisti bir lamba var bu güzel bir özellik. s1'de yok.
-Flaş mesafesi Fuji'de daha fazla görünüyor. Fakat kaç ASA'da bu mesafe belli değil. s1 100 ASA'ya göre mesafe vermiş.ASA arttıkça etkili mesafe katlanıyor.
-s7000'e harici flaş takılabiliyor.
-s7000'de çakimden önce ve sonra histogramı görebiliyorsunuz.s1'de çekimden sonra izleme modunda histogram görülebiliyor.
-Intervalometre özelliği s1'de var.s7000'de yok. Vahşi hayvanların yuva çekiminde önemli bir özellik.
-Uzaktan kumanda s1'de var. s7000'de yok. Bu yine hayvan çekimlerinde önemli.
-S7000 Raw formatında kayıt yapıyor. s1 jpg formatında.
Görünen en büyük kusuru 200 ASA.
-s20'de enstantene 30 sn. olabiliyor. Bu önemli. Aynı makinada bulb (30 sn) özelliği var ki bu da çok önemli bir özellik. Uzun süreli enstantenelerde parazit oluşmuyorsa yıldırım çekimlerinde bu özellikler gerçekten harika. Bulb sadece SLR'de var bildiğim kadarıyla.
Sn.suysal1,
S7000 iyi bir makine degil fakat bu fiyata bukadar.manuelde 200 asadan baslamasida oldukca komik.sonucta daha ucuz makinlelerde bile 50 asa degeri var.fakat sunu unutmamak gerekirki o makine 200 asada sizin 50 asada aldiginiz berrakligi verebilir.enazindan ben oyle dusunuyorum.
Fiyat konusunda hic ama hicbirsey yapamayiz.canon fiyatinin dusmesi cok zor.
Videolara zoom yapabilme ozelligi,minolta z-2,z-3 olympus c-765,c770 modellerinde var.kimbilir belki diger makinelerdede vardir fakat benim fazla ilgimi ceken bir konu olmadigi icin incelemedim.
Kesinlikle canon almak hat adegil.ustune basa basa soyluyorum iyi makine,sadece gereginden fazla pahali dedim.
Bu iki makineyi kiyaslamaniz oldukca yanlis cunku biri elma digeri armut.katagorileri farkli kullanim alanlari farkli makineler.
Saygilar.
bu arada belli standardin uzerindeki makinler ed lens kullaniyor.sanirim bu canonda yok.bu ozellik sayesinde titresimi yazilim yardimi olmadan lens yardimi ile engelendigini okumustum.optik bir konu oldugu icin fazla bilgi sahibi degilim.ama dedigim gibi is ten daha kaliteli olarak titresimi engelledigini okumustum.
Ben kıyaslamak istemedim. Fakat arkadaşımız Mtkn3 iki makina arsında kararsız kalmış. Ama gerçekten Mtkn haklı bu makinayı alırken bende s7000'i ve Olympus -765 'i uzun bir süre gözden geçirdim.Hepinize saygılar sevgiler...
#suysal1' tarafından 07.10.2004 11:37:13 tarihinde düzenlendi.
Her iki makinenin kıysalnma açısından aynı kategori içerisinde olmadığın kesinlikle doğru. Fakat sayın Suysal'ın da yazdığı ve yaşadığı gibi tercih olarak kararsız kalmıştım, tekrar hepinize çok teşeşkkür ederim.
Not: Bulb özelliği daha önce kullandığın Nikon 4300 de vardı.
İlgili olabilecek konular
-
Premiere Pro Yukarıya Kayan Yazı Kapanış Jenerik Yazısı
05 Eyl. 2024, 22:54 prodersler
016505 Eyl. 2024, 22:55
prodersler -
Premiere Pro Yukarıya Kayan Yazı Kapanış Jenerik Yazısı
15 Ağu. 2024, 16:23 prodersler
024715 Ağu. 2024, 16:23
prodersler -
-
Photoshop Çıktısı Farklı Renklerde Çıkıyor
07 Kas. 2021, 21:30 myavuz173
1207005 Ara. 2023, 03:02
mete007 -
Cemile Akkuzu Acısı Bağrıma Düştü Yavrumun Ağıt
14 Ağu. 2023, 01:25 prodersler
042614 Ağu. 2023, 01:25
prodersler -
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
077230 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -