Fotoğrafçılık Forumları
Canon Powershot Sx30 Is
oncelikle herkeze selamlar ,sizlere birseyler sormak istiyorum PowerShot SX30 IS makinasiyla iygileniyorum yaptigim arastirmalarda youtube bazi videolara rasladim sizce bu gercekmi yani bukadar zoom yapabilirmi bu makina saygilar. bi bakin http://www.youtube.com/watch?v=GExxoquz7KM&feature=related
35x optik zooma sahip bir makine
Gördüğünüz kadar zoom yapabilir
Fakat fotograf kalitesi düşecektir.
Ayrıca titreşimlere daha hassas hale gelecektir.
cevabiniz icin tesekkurler , bi sorum daha olucak birde ilgilendigim su makina var
Canon
EOS1000D 18-55mmN sizce hangisi? 35x zoom icin canona nasil bi mercek takmak lazim fiyat araligi ne olur tesekkurler.
Cihazların birisi kompakt sınıfına giriyor bir diğeri DSLR.
Arasında seçim derseniz Tabiki 1000D.
1000D ile 18-55 kitlens yanına 75-300mm gibi bir lens daha alınabilir
Fakat 35 x optik zoom yapamazsınız sanırım
Bir lensin optik zoom karşılık hesabı : 300/75 : 4x
Ama basçek makinedeki 4x zooma karşılık değildir bu değer.
Daha çok yakınlaştırma yapabilir
cevaplar icin cok tesekkur ederim saygilar.
Buyuk baskilar yapip fotografta kaliteyi aramayacaksan ,ne kadar hoslanmasamda zoom makinalardan, en iyi zoomlardan birisi diyebilirim.Tiklarsan Incelersin
site icin tesekkur ederim ozansan keske japonca okuya bilsem daha iyi olurdu
zoom kullanmadigim zaman kaliteli resimler cekip buyuk baski yapabilirim sanirsam?
Samimi gorusum bu makinalara fazla para sacmaman yonundedir.O kadar paran var ise DSLR dunyasina gecis yapmakta fayda var.Karisik lens yapisindan dolayi purple-fringing dedikleri olay bu tip makinalarda cok gorulmekte ve kalitedende hali ile goturmektedir.Illaki zoom hevesin var ise Fuji s200 EXR ucuzlamistir sanirim az eski kaldigi icin bari onunla yetin derim.
dslr kullanicak kadar profesionel degilim henuz :D ayarlari da bilmedigin surece bi dslr makinayi otomatik modda kullanmak pek akil kari degil gibime geliyor benim dusuncem tabi bu yuzden bu makinayi tercih ediyorum belkicem biraz belki fiyati duser saygilar,
-canon sx 30, çok zoom ama çok tipsiz...
Sende tam otomatik degilde yari otomatik modu olan P modunda kullanirsin oldu bitti.Zaten alacagin makinada yapacagin kisisel ayarlarin ile DSLR lar arasinda ne fark var anlamiyorum.Kesinlikle DSLR lar karisiktir anlayamam olayina karsiyim ben.Tam otomatik tamam olmasin ama rengini,keskinligini,susunu busunu ayarlayip P moduna atarsan ,al sana kolayca kisisel ayarlar.Burak herseyi RAW modunda cekim yapip,sonra bunlari PC de gelistirme sansin bile var.Getir 1 tane Compact makina RAW dosyasi,1 tanede DSLR dan cikmis dosya,hangisi daha iyi pisiriliyor gostereyim sana.Yani demek istedigim ben anlamam deyip,ekmegin iyisini yemekten vazgeciyorsunuz...3 gun sonrada bu ekmek lezzetli degil deyip firini degistiriyorsunuz...Eskiden bu makinalar pahaliydi ama simdi neredeyse Compact fiyatina DSLR var.Ve bu devirde ,hem kalite arayip,hemde DSLR dan once compact makina alana gercekten cok kiziyorum...Lafim yok 100-200 liralik compactlara ama bu zoom dediklerine deli paralar verilmiyomu....
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
129625 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
081330 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1213219 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0539206 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -