integral77
integral77 (üye)
Ankara / Amatör

Canon G6. Olympus 8080

Arkadaşlar selamlar.Dfm almak gerçekten zor işmiş. İnternetteki sitelere baktım 8080'nin fiyatı oldukça düşmüş.Hatta G6'dan bile 10-20$ kadar daha ucuz.Bu makine için ne dersiniz?İkisini karşılaştırırsanız sizce hangisi?Olympus'un servis problemi var biliyorum.Yardımlarınız için şimdiden sağolun...

Tarih: 27 Haziran 2005, 00:24 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu soru cok gundemde olan bir soru aslinda integral77.. her ikisi de harika makineler.. bende olsaydim senin yerinde isin icinden cikabilmem zor olurdu ne yalan soyleyeyim.. ki bizim burada servis problemleri de yok olympus'un..
sanirim olympus 8080 biraz daha agir basardi.. daha ust klas bir makine.. ayrica 8080'in tutusu cok hos; harika bir body'si var.. elinle kolaylikla kavrayabiliyorsun..
ama dedigin gibi turkiyede problem yasiyormus olympus.. buna da ben nedense inanmak istemiyorum; koskoca olympus bir ulkede -ki turkiye bu, boru da degil yani..- boyle basarisiz olamaz.. servis problemi olarak ne gosteriliyor tam olarak biliyor musun?
..fiyati da bayagi dustu dedigin gibi.. ama diger 8 megapixelli makinelerin fiyatlari hala daha ayni seviyelerde..(cok az oynuyor yani).. ki olympus 8080, o 8 megapixelli makineler arasinda da kral durumundaydi bana gore.. ta ki nikon 8800'i cikarana dek.. belki..
..servis problemleri hakkinda bilgi edindikten sonra alabilirsen olympus 8080 derim..

Tarih: 27 Haziran 2005, 02:25 - İp: yok
integral77
integral77 (üye)
Ankara / Amatör

Sağol Dadanagast benim korkum makine bozulursa ne yaparım Çünkü dfm yi ABD'den getirtmeyi düşünüyorum.Ayrıca Türkiye'de makul fiyata garantili Sony f717 ve Olympus c770 buldum bunlar da bana biraz eski model geliyor gerçi Sony oldukça karizmatik duruyor..Bu iş gerçekten zor.Bazen slr şart diyorum bazen de al bir A75 yeter diyorum

Tarih: 27 Haziran 2005, 23:43 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

amerikadan alacakssan mack garantisi ile birlikte al; bozulma falan olursa da -5 sene icerisinde- avrupada anlastiklari yere gonderirsin.. posta ucreti amerika gibi olmaz.. sana 15-30 gun icerisinde geri gonderirler.. turkiyede de durum ayni; bozulsa kac gun makinesiz kalacaksin? yine haftalarca beklemeyecek misin?.. zaten amerikadan alarak fiyati bayagi asagiya cekiyorsun; bozulma ihtimaline karsi posta ucretinden de cekinme bence..
ayrica 8080 zaten bir slr gibi makine.. bence de alma f717 veya c770 modellerini, eskidiler.. birak karizma olmalarini.. hepsi karizma..
bilemiyorum integral.. herkes bu amerika fiyatlarindan dolayi saskinliga dusuyor.. neden bicilemiyor.. diger yandan dunya cok kuculdu; internet sayesinde heryer turkiye artik, oyle degil mi? .. amerikadan saglam biryerden alacak olursan korkun olmasin bence..
sana boyle diyorum simdi, ama zannetmeki ben de zamaninda amerikan dukkanlarda az gezinmeyip (internet) sonunda buradan almadim.. sonunda yine ingiltereden aldim.. aldigim dukkanin subesi bana 5 dakkalik yolda arabayla.. bir sorun ciksa; 5 dakika sonra tepelerindeyim.. biraz huzur buluyor insan tabii..
diger yandan soyle dusun; amerikaya gezi amacli gittigini dusun.. gittiginde eminim kendine bir tane fotograf makinesi de alirsin, oyle degil mi? hatta bir tane de video kamera alirsin buyuk ihtimalle.. peki sonra turkiyeye donunce ne olacak? bir de bozulursa..
iste bence bu icinde bulundugun psikolojiye bagli olarak degisir.. amerikadayken sanki hic donmeyecekmissin gibi alirsin.. servis sorunu morunu etmezsin.. cunku ordasindir..
..
bir de posta ucretleri var tabii.. ingiltereden amerikaya gonderilecek posta hic de fazla tutmuyor; yani sorun degil burada yasayanlara.. ama cogu yine de ingiltereden aliyorlardir.. ama diger yandan okuyorum; bazilari amerikadan baska yerden almiyor.. oldukca da memnunlar..
..
karar senin.. alacagin risk, bozulursa cope degil.. posta ucreti.. ama diger yandan turkiyeden alirsan da, 5 dakika sonra tepelerindesin..
..

Tarih: 28 Haziran 2005, 01:03 - İp: yok
  • 1