muritu
muritu (üye)
Eskişehir / Amatör

Canon G3 Ve Alternatifi ??

arkadaşlar ben uzun süredir makine almak isteyen ama muvaffak olamamış bir ametörüm. fotoğrafla ilgilenmeyi ciddi olarak düşünüyorum.yani bana başlangıçta basamak olabilecek ancak gerekli manuel ayarlamaları olan bir alet lazım.bu konuda önerilerilerinizi bekliyorum.

canon G3 (2002) sizce bana uygunmu.ikinci elde ve sıfırda bu alete nekadar vermeli. alternatif olarak ne önerirsiniz. lütfen her bilgiye ihtiyacım var..

Tarih: 18 Ocak 2005, 20:35 - İp: yok
muritu
muritu (üye)
Eskişehir / Amatör

arkadaşlar, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
canon powereshot g3 nasıl bir makine sizce, hiç kullanan yokmu.bu alete 600-700 milyon arası bi fiyat koymuşlar ne dersiniz. yada bu arda hangi öğretici ,iyi bir makineyi tasiye edebilirsiniz.

Tarih: 19 Ocak 2005, 01:16 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili muritu,
Bir makine almadan önce kendine ben ne yapmak istiyorum diye sorman gerekir.Eğer evden işe gidip gelmek için bir araca ihtiyacın varsa gidipte kamyonet almayacağına göre amatör bir fotoğraf sever olarak doğa fotoğrafları mı yoksa portre mi yada makro mu çekmek istediğini belirlemen gerekir.Bunu belirledikten sonra entellektüel yapın eğitimin mesleğin ve yaptığın işi de hesaplaman gerekir. Bütün bu kriterlerden bir üçgen yaptığımızda arada kalan makine senin için en ideal olanıdır.
Makinede en önemlisi satış sonrası teknik destektir bu nedenle Hp Olympus ve Kodaktan uzak durmanı öneririm.Pentax FUJİ konica minolta gibi markalarıda hesaba katmanı seçtiğin model hakkında bizden yorum almanı ve eğer fotoğrafmakinelerinden ve terimlerinden anlamıyorsanda www.melihozbek.com ve www.selimgumus.com sitelerini ziyaret etmeni öneririm.

Tarih: 19 Ocak 2005, 02:23 - İp: yok
muritu
muritu (üye)
Eskişehir / Amatör

hocam haklısın ben sasna bilgiyi veryim sen yardım et istersen
-itu elk müh. de okuyorum..
-görsel sanatlara yeteneğim var fotografa aşığım.
-dogada macro ve manzara , şehirde portre ve hızlı çekim,gece çekimin kullanacağım.
-d slr ile başlamaktan çekindim,bide bilmiyorum ya okadar para yanlış gitmesin diye 600-700 mil. makine istiyorum
-marka model olarak canon g3, A80,A85; kodak 7440, 6490; nikon 5400 gibi modelleri inceledim tabii teorik olarak.
hocam siz nedersiniz. ben istanbuldayım sizde buradaysaız görüşme şansımız olurmu. bide g3 hakkında nediyorsunuz.bu aleti 700 milyona iyimi sizce

Tarih: 19 Ocak 2005, 09:28 - İp: yok
fuseki
fuseki (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

eğer yeni başlarıysan sana tavsiyem; zenit yada canon ae1 dir. bu makinalar tamamen manuel dir, pozlama diyafram, enstantane ayarlarını bu makinalarla öğrenebilirsin. başlangıç için çok iyi seçimler olur. bir kaç ayın ardından daha yarı profesyonel makinalara geçersin, şimdiden kolay gelsin

Tarih: 19 Ocak 2005, 12:34 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili FUSEKİ,
Yazılarını ilgiyle ve konulara yaklaşımını beğeniyle izliyorum.
Kurduğun cümlelerin sadeliği ve kolay anlaşılırlığı ile türkçeye hakimiyetin diğer üyelere örnek olacak nitelikte.Seni tebrik ediyor aramıza hoşgeldin diyorum.

Tarih: 19 Ocak 2005, 22:43 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili muritu,
Son zamanlarda çok ayrıntılı incelediğim Panasonic fz 20 yi bir araştırmanı ve yine seninde beğendiğin G3 ile kıyaslamanı öneririm.Takıldığın bir yer olursa yine burda sor.

Tarih: 19 Ocak 2005, 22:45 - İp: yok
turkuaz
turkuaz (üye)
İstanbul / Amatör

İlk defa makie alacaksanız, tavsiyem Canon A95 fazlasıyla işinizi görür. İnanın pişman olmazsınız.

Tarih: 21 Ocak 2005, 12:51 - İp: yok
gigahertz
gigahertz (üye)
Antalya / Amatör

Sayın Muritu,

Ben size Pretec DC3 A30'u öneririm. Öğrenmek için son derece yetenekli bir makinedir. Manuel fonksiyonları ve uygun fiyatı sanırım sizin için daha uygun olacaktır. Yanlız bazı olumsuz yanları var, bunlarda şöyle: Loş ışıkta Auto Focus biraz zorlanıyor, makro çekim 10 cm den daha yakın olmuyor (toshiba sürücüsünü yüklersen manuel focusda 1 cm makro çekim mümkün), teknik destek içler acısı, aksesuar bulmanız yaklaşık imkansız. Ama sadece iyi makine ve ucuz olsun dersen, tavsiye ederim.

0 fiyatı yaklaşık 400 YTL

Not: Bana 52 mm filter adapter halkası gerekiyor, fakat arama çabalarım şimdiye kadar sonuç vermedi... Bir bileniniz varsa lütfen... teşekür ederim.

İyi Bayramlar cümleten

Saygılar

Tarih: 21 Ocak 2005, 20:32 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Muritu,

Size verilen cevaplarda Pretec dışındakilere katılıyorum , zaten pretec öneren arkadaşımda az ışıkta makinanın zorlandığını yazmış , G3 gibi bir makina almayı düşünen birine de marka olarak Olympus,Canon, Nikon, Panasonic, Sony , dışında bir marka önermeyi şahsen ben doğru bulmuyorum .
Canon G serileri A serilerine göre biraz daha üstün makinalar olup ilk göze çarpan özellikleri arasında objektiflerinin F2 ile başlaması, harici flaş takılabilmesi , Raw kayıt yapabilmeleridir.
A serilerinde bu saydıklarım yoktur.

Digital makina konusunda 2ci el makina alma taraftarı değilim , söylediğiniz fiyat yeni orijinal G3 içinse bana uygun geliyor ,
tabii pazarlıkta yapmakta fayda var.

G5 için 1 ay önce 680 euro fiyat görmüştüm, kıyaslarsan 700 milyon fiyat iyi .(sıfır olmak kaydıyla)

Burkay arkadaşımın verdiği site linklerini mutlaka ziyaret edip okumanı öneririm , ayrıca Panasonic FZ20 de iyi bir makina ,belki biraz fiyat farkı ilave etmeniz gerekir.

Eğer G3 (G5-G6 da dahil) gibi bir makina alırsanız, başlangıçta belli bir süre size yetecektir. Daha sonra belki bugünkü şartlara göre Canon 300D veya Nikon D70 gibi bir D-SLR almak isteyeceksinizdir. D-SLR lens yatırımı gerektirdiğinden
maliyet artacaktır , DSLR almaktan vazgeçtiğinizde makinanıza kullanım amacına uygun geniç açı veya tele extension alarak kullanıma devam edebilirsiniz.

Kolay gelsin,

Tarih: 21 Ocak 2005, 23:05 - İp: yok
muritu
muritu (üye)
Eskişehir / Amatör

yard1m etmek üzere bildiklerini paylasan tümdostlara çok tesekkürler.bizi gene biz anliyoruz degilmi..

forumdaki tümarkadaslarin ve inananlarin kurban bayramini kutlarim, sevgiler saygilar

Tarih: 22 Ocak 2005, 04:40 - İp: yok