Fotoğrafçılık Forumları
Canon A95 Ve Canon S1 Is
merhaba arkadaslar ben de yola bir digital makine alma hesaplarıyla cıktım farklı sitelerden bilgiler topladım ancak bu siteler kafamdaki soru işeretinin daha da büyümesine neden oldu.Ben en son bu 2 makine arasında kaldım canon a 95 in sesli kayıtı sınırlı yalnızca 3 dk diğeri 1 saate yakın. canon S1 IS
i fazla duymadım yani daha populer olan ve kullanılan A95 o yüzden digeri için bazı kaygılar tasıyorum kullanan ve bilen birilerin yardımına ihtiyacım var...
Doktor bey;
Aynı konu dün (12 Nisan) açılmış. Bir göz atın isterseniz.
düzeltiyorum. 10 nisan'da açılmış, en son 12 nisan'da cevaplanmış.
tamam da arkadasım iyi okudun mu yazdıklarımı kayıt özelliklerinden hic bahsedilmemiş orada zaten ben de bu foruma google da aratıp bahsettiğin konu baslıgıyla geldim.ben acıkcası canon s1 ıs'i kayıt özelliği uzun olmasından dolayı a95 e tercih edilebilir mi diye soruyorum çünkü s1 in ekranı küçük sanırım manuel ayarı yok aynı zaman da piksel sayısı düsük bunları merak ediyorum....
#drburaktan' tarafından 20.04.2005 00:28:07 tarihinde düzenlendi.
http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=3569 adresine bak istersen. Makina ful manuel. s1 derim.
Yani :
A95'i ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatım oldu. CCD'si 1/1.8 " olması , hazır çekim modlarının fazla olması , LCD ekranın daha büyük olması, AF asist lamp özeliğinin olması avantajı dışında başka avantaj yok s1'e göre. S1'in özelllikleri daha fazla. Kendini geliştimek istiyorsan s1'i tavsiye ederim kesinlikle. Auto çekimi yerine P auto modunda çekersen güzel resimler çekersin.
Video yaklaşık olarak çekim süreli şöyle 1 GB 'lik karttta :
30 FSB'de :
640 x 480 süper fine'de : 8-9 dk.
640 x 480 normal : 11-12 dk.
320 x 240 : 24-25 dk.
15 FSB'de :
640 x 480 süper fine'de : 16-17 dk.
640 x 480 normal : 22-23 dk.
320 x 240 : 47-50 dk.
yaklaşık değerler. Çektiğin konuda renk az ise süre daha da artacaktır. Canon a95'i elime aldığımda keşke dedirtecek bir olay görmedim. Daha fazla tatmin edici mzelliklerinin olduğunu gördüm. Canon a95 kötü mü hayır kesinlikle. 3 x optik zoom'lu makinaların içinde en iyisi. Karar senin. Auto modları dışında özellik istemezsen a95'i tavsiye ederim. YOk kendimi geliştireyim dersen kesinlikle s1 derim. Optik zoom avantajı var. Bir de makrosu 4 cm. Aklında bulunsun.
Baskı kalitesi de gayet güzel. İş çekim kurallarını ve makinayı iyi tanımakta. Diyafram olarak orta diyafram (4.5) tercih edildiği takdirde gayet keskin, net resimler alabiliyorsunuz.
#suysal1' tarafından 14.04.2005 09:11:25 tarihinde düzenlendi.
sevgili drburaktan;
ben hem A95 hemde S1 IS kullandim(hala da kullaniyorum)...benim tavsiyem sana kesinlikle S1 IS olur...basta kullanim,menuler,ozellikler,optik zoom u olmak uzere A95 ten ustun...A95 in ustun oldugu tek nokta var piksel i..eger cikti almicaksan ki s1 IS lede A4 e kadar net ciktilar alirsin...kesin S1 derim...fazla duyulmamasinin tek sebebi fiyati...yaklasik 1 milyar civarinda bi fiyatla satiyolar...ama memnun kalirsin paran varsa S1 IS derim
ben de aynı kararsızlığı yaşıyorum!!!
ve S1 IS in auto modundaki düşük performansı yüzünden S1 den caymak üzereyim!!!
kararım A95 üzerinde yoğunlaşmaya başladı!!!
CAZZCAZZY her 2 dfmyide kullandığını söylemiş...
LÜTFEN BİZE YARDIMCI OLUR MU?
Sevgili drburaktan,
S1 IS için taşıdığın kaygıları bizimle paylaşırsan bizler de seninle bu kaygıların haklılık payları nispetinde görüşlerimizi sıralarız.Yok eğer bize nasıl bir makine istediğini yazarsan bu sefer sana değişik marka ve modeller önerebiliriz.
Burada ki ip ucu :ne yapmak istiyorsun veya neyi düşünüyorsun bunları açık olarak dile getrimek....
burkay ben bu 2 dfm den birini (A95 & S1 IS) abd den getirticem!!!
hobi amaçlı çekimler dışında çoğunlukla auto netlik ayarlarında kullanıcam dfm ni!
S1 IS de auto modunda A95 e göre daha kötü olduğu söyleniyor!
S1 IS alıpta auto modda net fotolar alamamaktan korkuyorum!
her ikisini kullandıysanız bi Auto açısından bi karşılaştırma yaparmısınız?
fiyat farkları sadece 30 $ !
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
merhaba burkay öncelikle ilgin için tesekkürler ben amatör olarak fotografçılıga baslayıp kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum ve de bunu yaparken de digital makinemin beni yolda bırakmamasını istiyorum.Doga fotorafcılıgına yönelmek istiyorum manzara,kus ve yakın cekimler yapmayı düsünüyorum aynı zamanda makinemin iyi bi sesli kayıt yapmasını istiyorum.bu özelliklere en yakın canon s1i buldum ancak pikselinin düsük olması bende bazı soru işaretleri oluşturdu.Pikseli daha fazla olan canon95'e yöneldim bu seferde optik zoomunun daha az oldugunu farkettim.Bir profosyonel olarak bana bu 2 makine içinden birini veya baska bir makine önerebilir misiniz?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
014016 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
080530 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209319 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0532006 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -