Fotoğrafçılık Forumları
Canon A85 Neden Cf Card Kullaniyor?
Diğer makineler hep sd ya da mmc card kullanırken canon neden compact flash card kullanıyor? getirisi ne ? en fazla kaç mb bulunabiliyor?
Bir de canon a85 almayı planlıyorum tavsiye eder misiniz?
Teşekkürler...
Neden kullandığını bilmiyorum ama iyiki kullanıyor. Aynı kapasitedeki diğer kartlara göre daha ucuza alabiliyorsun.
Buradan detaylı inceleyebilirsin.
Teknosada Sandiskin 512 mb ultra II kartını görmüştüm
Canon a75-85-95 serisi hakkında forumlarda olumsuz bir yorum görmedim. Bütçen yetiyorsa a95 al.
Çok teşekkür ederim. fakat birşey daha soracağım, a85 ile a95 arasında 100 euro dan fazla fark var sizce değer mi? 180 derece dönebilen lcd ekran benim için hiç önemli değil. bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim...
Teşekkürler...
Dönen lcd ekranı şimdilik küçümseme. Direk açıyla bakamayacağın konuları çekerken işine yarayacaktır.
a85 4mb, a95 5mb + dönen lcd ekran. Detay açısından 1 mb kapasite farkı ve esnek lcd ekran tasarımı benim için önemli. Seni zorlamazsa a95 derim, sıkıntıya girerim dersen a85 de işini fazlasıyla görür
Pahalı ürünler alırken kendim hep şu mantığı güttüm. Fiyatları net bilmiyorum ama a85 500 euro, a95 600 euro olsun. Bütçem elverdiği halde a85 alırsam, yarın 1 mb kapasite ve dönen lcd ekrana ihtiyacım olursa ne olacak? Alınmış ürünü satsan bir türlü zarar edeceksin, satmasan bir türlü elindeki makinadan soğumuş olacaksın.
Amaaan bu kadar detayla işim olmaz, gördüğüm konuyu çekeyim, filme para vermeyeyim, bilgisayar ekranımda izleyeyim, bütçemi de kasmayayım dersen kafadan a 85'i al. Şarjlı pil, şarj cihazı, yüksek kapasiteli CF kart için 100 euro da kaynak arttırmış olursun
cf kartları kullanma sebebi daha hızlı ve veri kapasitelerinin daha fazla olabilmeleridir. 8 Gb CFII kartlar mevcut. ama 512Mb lik sd kart max belki yeni 1 gb likler çıkmıştır ama yinede cf hızlı, geniş kapasiteve ve ucuz. bu arada a85 al problem yaşamazsın a95'e hiç zorlama kendini. farka vereceğin paraylada 2 saatte şarj eden pil şarj makinası ve hafıza kartı alırsın.
Hiç bir dijital aletin en son çıkmışı alınmaz. Çünkü çok fazla fiyat farkı olacaktır. bi üst model çıktığı anda büyük düşüş yaşar.
slmlr
kerem ergin
CompactFlash kart hem buyuk kapasitelerde bulunmasi, hem de daha ucuz olmasi nedeniyle daha cok tercih ediliyor.
Canon`un butun modellerinde CompactFlash kart yok, bazilarinda SD kart kullaniyor. senin sectigin modelde olmasi bir avantaj, Kompakt modeller arasinda A-80 kendini kanitlamis bir model, A85`de en az onun kadar iyi oldugu tartisilmaz. (Ama Canon`u Tukiyeden almak ne derece dogru, bu tartisilir)
Herkese verdiği cevaplar için çok çok teşekkürler. Sayenizde A95 bütçeyi zorlayacağı için A85 aldım kullanıyorum. çok güzel fotoğraflar çekiyor. Yaratıcılığıma sınır koymuyor. (reklam gibi oldu) Gece fotoğraflarına bayıldım özellikle macro çekimlerde ve ışığın yetersiz olduğu durumlarda çok iyi. Manuel odaklama olayı da oldukça hoşuma gitti. Şimdi ise ilk iş bir cf kard edinmek...
Çektigim fotograflari galeri bölümüne gönderecegim en kisa zamanda.
Teşekkürler...
arkadaşlar anakara doğan express de
a85 310 euro - a95 410 euro yanında 128 mb hafıza kartıda veriyorlar. bilginiz olsun. telefonuda sanırım 230 30 71 ankara
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
014016 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
371206 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -
-
Fujı 340 2 Banyo Ilac Bozuluyor Nedenı
20 Kas. 2021, 15:51 serdar0468
2194726 Oca. 2023, 20:22
mete007 -
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
080530 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -