dasilva
dasilva (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A610 Mu Olypmus Sp350 Mi?

arkadaşlar belki ilk başta karşılaştırılamayacak gibi gelebilir çünkü biri canon 5.0 olympus 8.0 ama fiyatlar yakın bu yüzden yorumlarınızı bekliyorum.
Ancak sp350 yeni bir makina olduğu için teknik özelliklerini de yolluorum

SP-350 modelinin temel özellikleri:

8.0 megapiksel çözünürlük, 1/1.8 inç sensör
3x optik zum (35mm eşdeğeri 38-114mm)
TruePic TURBO görüntü işlemcisi
RAW format desteği
Tam manuel kontroller
24 önayarlı çekim modu
640x480 modunda 30fps video çekimi
Makro ve süper makro modları
SuperMacro modunda 2 cm'ye kadar yakınlaşma
2.5 inç boyutunda 115000 piksel LCD ekran
Çekim ve izleme modlarında histogram özelliği
Optik vizör
32 MB dahili bellek
xD Picture bellek kartı kullanımı
Odaklama için: AF-alan seçimi (143 nokta), iESP oto odak veya manuel odak
2 adet AA pile veya CR-V3 Lityum iyon pille kullanma imkânı
Uzun pil ömrü (510 resme kadar!)
USB 2.0 bağlantı ile hızlı AutoConnect özelliği
PictBridge (doğrudan baskı) uyumluluğu
Opsiyonel Wide ve Tele objektifler, sualtı çekimler için kılıf
Harici flaş bağlantısı için TTL kızak luyorum...

Tarih: 19 Şubat 2006, 00:23 - İp: yok
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Ben daha yeni 610 için WP-DC 90 sualtı kabı sipariş verdim. Bildiğin gibi bunlarla 40 metreye kadar inebiliyorsun. Gece dalışlarında harici flaş olursa tabiki çok daha iyi olur, gündüz dalışlarında zaten 24-30 metrde çok iyi sonuç alıyorsun herhalikarda. daha aşağısında da flaş gücünü arttırıp çekim yaparsan sorun yok. Klüpteki hocalarımdan birinin a80 ile çektiği fotolara bir bak istersen http://www.denizmagazin.com/foto/oBoyacilar/oBoyacilar.asp

Sonuç gayet iyi

Tarih: 15 Mart 2006, 23:40 - İp: 88.***.**8.223
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Bu arada daha henüz 610 ile sualtında çekim yapmadım, ama A80'den iyi yapacağına kuşkum yok;-) Yİne de test eden varsa danışmak lazım...

Tarih: 15 Mart 2006, 23:43 - İp: 88.***.**8.223
mephis
mephis (üye)
Bursa / Amatör

eft fotolar gerçekten güsel bu fotolar için 3x optik zoom nasıl yeterli olabilio onu anlamadım bunları çekmek için nesneye baya yaklaşmak gerekir kaçmıyo mu bu balıklar

Tarih: 16 Mart 2006, 23:07 - İp: 85.***.**0.24
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Belli bir derinlikten sonra balıklar senden su üstündeki kadar ürkmüyorlar. Hatta orfozlaru yemlemen bile mümkün olabilir. Gece dalışı sorasında ise durum çok daha basit,, feneri balığa tuttuğun an donup kalıyorlar ;-) Bazıları hoş karşılamayabilir ama gece zıpkınla dalış yaptğımda zıpkını sıkmadan, saedece elimle iterek balık vurabildiğimi söylersem sanırım durumu anlatmış olurum ;-)

Tarih: 17 Mart 2006, 00:00 - İp: 88.***.**8.223
eagle83
eagle83 (üye)
İstanbul / Amatör

Bu işin içinden olanlar bilir a95'in A610'dan tek farkı 4x yerine 3x optik zoom olmasıdır.Bu makinelerin şekilleri bile aynıdır. Bu tamamen canonun sadece ismini değiştirip yeni ürün çıkarma stratejisidir."CANON A610" almak istiyen varsa bu makineyi kaçırmasın derim!!!. Bu sitede yaklaşık 3 ay dolaştıktan sonra karar verip aldığım bir dijital A95.

Makine 3 aylıktır. Değiştirilme sebebi DSLR alma isteği. Makina çok temizdir. Hatta şunu da eklemek isterim, lensi ve lcd si özel lens temizleme kalemleri haricinde hiçbir aparatla silinmemiştir. Yine bilenler bilir kamera lensini selpak veya benzeri şeylerle silmek lenste gözle görülemeyecek ve tamiri mümkün olmayan çizik oluşumuna sebeb olur. Bu da resim kalitesine önemli ölçüde etki eder.

Sonuç olarak 3x optik zoomlu A610 almak isteyenlerin bu çok iyi kullanılmış A95İ kaçırmamalarını öneririm!!!
(dijitalin kutusu ve her türlü aparatı içindedir)

irtibat geçmek isteyenler:
cep:05353361863
email:[email protected]

(makinenin bu fiyata satılabilmesinin sebebi türkiyedeki uçuk fiyatlarla değil ABD den cazip fiyatlarla alınmış olmasıdır)

Tarih: 6 Nisan 2006, 12:56 - İp: 88.***.**8.168
dawisha
dawisha (üye)
İstanbul / Amatör

bende sont t 1 var.akşam çekimi berbat.bir çocuğun pozunu yakalanak imkansız.lütfen bana ,şöyle güzel bi fotoğraf makinesi önerin.para mühüm değil.boyut mühim değil.yeter ki deklanşöre bastığım anda pozu alsn .ve gece de güzel çeksin.cevaplarınızı sabıesızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekür edrim.

Tarih: 12 Nisan 2006, 23:13 - İp: 81.***.**1.127
dawisha
dawisha (üye)
İstanbul / Amatör

Bende Sony T1 var.Akşam çekimi berbat.Bir çocuğun pozunu yakalanak imkansız.Lütfen bana ,şöyle güzel bi fotoğraf makinesi önerin.Para mühüm değil,boyut mühim değil.Yeter ki deklanşöre bastığım anda pozu alsın .Ve gece de güzel çeksin.Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Şimdiden teşekür edrim.

Tarih: 12 Nisan 2006, 23:17 - İp: 81.***.**1.127
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Canon PowerShot A610 beklentilerini fazlasıyla karşılayacak.

Tarih: 12 Nisan 2006, 23:34 - İp: 85.***.**2.145