tekin01
tekin01 (üye)
Niğde / Amatör

Canon A610 Mu Kodak Z 740 Mı?

Merhaba ben iki makina arasında kaldım sipariş için bekliyorum. İnanmazsınız belki ama şu an seçim sepetine bir onu atıyorum bir onu. Bende sizlerden yardım alayım dedim. Kodak Z740 ın beni cezbeden yönleri 10x zoom ve mpeg4 video kaydı (dolayısıyla çok daha fazla kayıt imkanı). Canon ise döner LCD ekranı ve sensör ebadıyla cezbediyor. Özellkle kodak z740 kullananlara soruyorum video kaydında bazı yabancı incelem sitelerinde parlak cisimlerin etrafınıda ekilediğini gördüm. Bu negatif unsur sizdede gerçekleşiyormu? Lütfen acele cevap fiyat ikisindede yaklaşık aynı. Herkese selamlar

Tarih: 28 Aralık 2005, 20:04 - İp: yok
ilhamid
ilhamid (üye)
İzmir / Amatör

valla ben kodak c 340 kullanıyorum.ancak ileride canon a 610 almak istiyorum.canon,u forumlatda cok methediyorlar.elbette kodak 740 da 10x optik zoom büyuk avantaj,ancak zannedersem macro cekim mesafesi 12 cm civarında.yıne forumlardan okudugum kadarıyla 12 cm macro mesafesinin 3-4 cm de cekim yapıldıgı şeklinde.öncelikle www.kodak.com.tr se z 740 detaylı ncele.birde www.hepsiburada.com.tr adresinden...bilggisayar...digital fotog.makineleri...kodak....bölümünden bu makinayı alanların yorumlarını oku.birde canon, un orjinal sitesini incele...canon sitesi:http://consumer.usa.canon.com/ir/controller?act=ModelDetailAct&fcategoryid=145&modelid=11998 kolaylıklar.

Tarih: 28 Aralık 2005, 20:45 - İp: 85.***.**3.250
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

söylediğin gibi video kalitesi senin için önemliyse kodak'ı elemek zorundasın. çünkü 640x480'de 13fps hızında video çekiyor.canon ise 640x480'de 30fps hızında video çekiyor. Bu nedenle kodaktan video kalitesi açısından performans bekleme. 10 optik zoom gerçekten büyük avantaj ama 12 cm'lik makro mesafesi de kesinlikle handikap kodak için çünkü canon 1 cm gibi bir makro mesafesine sahip.

Tarih: 28 Aralık 2005, 20:48 - İp: 85.***.**5.172
ilhamid
ilhamid (üye)
İzmir / Amatör

başka bir forumda bir ustanın görüşü asagıda:selamlarrr.

Öncelikle Kodak Z740 ile çekilmiş örnek fotoğrafları buraya tıklayarak inceleyebilirsin. Manzara fotoğrafları çekerken, geniş açılı objektif olmazsa olmazlar arasındadır. Tercihini yaparken objektifi 28mm'den başlayan bir marka/modele yönelirsen bu tür çekimlerde daha başarılı sonuçlar elde edebilirsin. Malesef Türkiye fotoğraf makinesi satış fiyatları hakkında bir bilgim yok. Bu sebeple Kodak Z740'ın artılarını ve eksilerini yazarak yardımcı olmaya çalışayım. Bunun dışında beğendiğin başka bir fotoğraf makinesi varsa onu da Z740 ile kıyaslayarak yardımcı olmaya çalışırım.

Kodak Z740'ın Artıları:
Bir çok durumda gayet iyi fotoğraf kalitesi
LCD ekran ve EVF Elektronik vizörün düşük ışık latında görülebilir olması
Bir çok manuel kontroller
Dönüştürücü objektiflere ve filitrelere destek.
AF-assist lambasının olması ve düşük ışık altında başarılı focuslama.
EasyShare özelliği
Bir çok ön tanımlı sahne modu
Kırmızı göz problem çözümünde başarılı olması

Eksileri:
Gece çekimlerinde yumuşak (suluboya benzeri) geçişler
Yeterli olmayan macro odak mesafesi
Bazı fotoğraflarda yeterli olamayan beyaz denge ayarı
Beyaz denge ayarında manuel ayarlama imkanının olmaması
Manuel Focus olmaması
SD hafıza kartı kapağının plastik oluşu.
Makine açıldığında otomatik olarak flashın da açılması

Tarih: 28 Aralık 2005, 21:06 - İp: 85.***.**3.250
tekin01
tekin01 (üye)
Niğde / Amatör

Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler zaten ben hemen hemen tüm forumları okudum ve faydasınıda görüyorum, ama sanırım çok okuduğumdan kararsız kalmamada sebep oluyor. Kodakda hala sorduğum cevabı alamadım. Video kaydında gerek steves-digicams gerekse diğer sitelerin Z740 örnek videolarında parlak alanlar bu parlaklığı etrafınada dağıtıyor gibi eğer böyleyse canon alacağım. Tekrar herkese teşekkürler.

Tarih: 28 Aralık 2005, 22:00 - İp: 81.***.**6.208
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

hocam kodakın makrosuna 12 cm dediği makinaların çoğu 4-5 cm'den rahatlıkla makro çekiyor. benim z740im var ve bu dediğimi kendimde hergün yapıyorum. resim kalitesi çok güzel. şu an yayımlanan yeni firmware ile hem türkçe oldu hemde düşük ışıkta odaklama başarımı artırıldı. manuel focusa gelince manuel focus yok ama pekte gerekli değil böyle makinalar için.arkadaşımın canon a510unda var mf ama öyle kolay kullanılacakta birşey değil. a610a göre avantajları 10x gibi çok güçlü optik zoomu ve iki kalem pille çalışıyor olması. eksisi geniş açı çekiminde ondan biraz dar kalması (iki-üç adım geriden çekmek gerekiyor).
video çekimlerine gelince canon kadar iyi değildir sanırım.

Tarih: 28 Aralık 2005, 22:21 - İp: 85.***.**6.165
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Bugün A610 aldım.. Kesinlikle mükemmel bir makine fiyat/performans olarak.. Fotoğrafları beklediğimden daha kaliteli çıktı.. Ayrıca 1cm den makro çekiyor.. Video çekimi ise söz yok son derece kaliteli..

Kodağa gelirsek, benim arkadaşta bırak Z740 ı, Z7590 var.. ALensi falan çok daha iyi yani ama ben fotoğraf kalitesini pek beğenmedim.. Tabii bunun sebebi onun kötü çekmiş olmasıda olabilir. Ama unutmaki bahsettiğin makinenin lensi o kadarda kaliteli bir lens değil. Bence canon lensle yarışamaz, ki A610 da çok kaliteli bir canon lens var.. Karar senin, önceliklerini iyi belirle ve al..

Tarih: 28 Aralık 2005, 22:53 - İp: 85.***.**8.238
avsarv
avsarv (üye)
İstanbul / Amatör

Ben geçen hafta Canon A 610 aldım.Çok memnunum.Video kalitesi tartışılmaz.Türkçe menü olması ayrı bir avantaj.Manuel ayarları ve ayrıca fotoğraf kalitesi gerçekten tatmin edici.Kodak hakkında fazla bilgi sahibi değilim.Ama bu konuda ustalar büyük çoğunlukla Canonu tavsiye ediyorlar. Optik zoom bir avantaj gibi görünsede çok ihtiyaç duyacağın bir özellik olmadığını düşünüyorum.Tabi eğer fotoğrafçılığa merak sarıp sürekli gezi ,manzara ve doğa resimleri çekmeyeceksen.
Çünkü bende bir zamanlar optik zooma takmıştım.

#avsarv' tarafyndan 29.12.2005 11:45:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2005, 11:42 - İp: 85.***.**0.70
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Evet unuttum söylemeyi A610 full manuel ayarları olan bir makine..

10X optik olayına gelirsek, eğer tripod kullanmayacaksanı elinizde 4x den fazlasını kullanmanız zor.. Çünkü kodağın titreşim önleyici sistemi yok.

Ayrıca öyle bir makinenin 2 pille çalışmasıda avantaj değil dezavantajdır. Bu tip makineleri kullanacak bir insan herzaman fazla enerji ister. A610 4 pille çok fazla çekiyor çünkü digic 2 işlemcisi var. Ayrıca çok da hızlı çalışıyor bu işlemci sayesinde.

#Parody' tarafyndan 29.12.2005 12:42:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2005, 12:42 - İp: 85.***.**7.61
ilhamid
ilhamid (üye)
İzmir / Amatör

canon 610 hayırlı olsun.

Tarih: 29 Aralık 2005, 18:37 - İp: 85.***.**4.117
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Canon A610 ile bir fotoğraf çekip galeriye ekledim. A610'un netfotoğrafta yayımlanan ilk fotoğrafı. Galeride A610 olarak aratırsanız ulaşırsınız. İsteyenlere orjinalini de ulaştırabilirim.

Tarih: 30 Aralık 2005, 18:49 - İp: 85.***.**4.52