Fotoğrafçılık Forumları
Canon A610'den Sonra Hangi Makine?
Merhaba, 7 aydır Canon A610 kullanıyorum makinenin resim kalitesinden son derece memnunum. Ama objektifi artık yetersiz geliyor, yüksek zoomlu bir makine almayı düşünüyorum. Aklımda ise 3 model var: panasonic fz5/7 ve fuji s5600.
Fujinin yüksek isoda bile fazla noise yapmamsı dikkatimi çekti, raw formatında çekim bu makineyi benim için daha da etkiliyi hale getiriyor. Yalnız şu yönden kuşkulara sahibim:
1. 380 mm de (max zoomda) yüksek iso (800) IS sisteminin eksiğini kapatabiliyor mu?
2. Bu makinenin EVFsi manuel odaklama için yeterli mi?
Eğer bu konularda tatmin edici yanıtlar alabilirsem Fuji S5600ü tercih edeceğim, yoksa ister istemez Panasonic FZ 7 veya 5 (aslında 5i 7den daha az noise ürettiğini bildiğim için düşünüyorum ama manuel odaklama olmayışı da beni düşündürüyor).
İzmir'deki arkadaşlara da bir sorum olacak, İzmir'de elimdeki makineyi değerlendirip yeni makine alabileceğim, uygun fiyat veren bir yer var mı?
Ekleme: Ayırabileceğim bütçe en fazla 850 YTL
#yetshot' tarafından 02.10.2006 16:46:53 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Betelgeuse;
Canon'u mutlaka seviyorsun ve haliyle savunuyorsun,normal. Tamam h5 reducionu fazla yapmış olabilir. Ama bir fotoğrafta en önemli şey nedir? Tabi ki göze hoş görünmesi.. Bunu kabul ediyorsundur değil mi..
Şimdi h5 reduction yaparak noiseyi yok etmiş ve fotoğraf göze hoş görünüyor.Senin dediğin gibi netlik kaybıı görmek için fotoğrafı full büyütmek gerekir.Ama fotoğrafı da full büyütmeyeceğimiz için h5 fotosu benim tercihimdir.
Keşke s3 te reduction olayına girseydi de, daha temiz olsaydı.Ama s3 teki noise fotoğraf küçükken bile var.Büyüyünce daha fazla var.Anlatmak istediğim bu kardeşim.
Yani h5 fotosu,reduction olayı sayesinde daha hoş,pozitif görünüyor. NOİSE DAHA KÖTÜ DURUYOR S3 te.. İnan s3, h5 gibi reduction yapıp temizleseydi, tercihim s3 olurdu.Fotoğrafla kal.. SAYGILARIMLA..
ya arkadaşlar, boşverin bu muhabbeti. fener-galatasaray tartışmasından beterdir bu canon-sony tartışması.
s3 de -h5 de iyi makineler. gidin bir fotoğrafçıda elinize alın, hangisini severseniz onu alın kullanın. hatta 3'' lcd önemli değilse h2, siyah gövde şart değilse s2 alın. boşyere para vermeyin. zaten dpreiewdeki testlerde h2 ,h5 ve s3 ten daha iyi bir not almış .
bunların hepsi, hatta bence fz30 ve hatta fz50 bile benzer makineler.
bu tercih meselesidir. hangisinden hoşlanırsanız onu alın.
şu testde canon böyle çekmiş, şurada sony böyle çekmiş filan boşverin bunları.
bu sitedeki galerilere bakın.
elinize bile almadığınız makineler hakkında varsayımlara dayalı sözler etmeyin. iyi makineler. ben sony aldım, bu gün yine alacak olsam sony alırım. pişman değilim. makinemi seviyorum.
not: iso duyarlılığında sony çok iyi. şu an olmaz ama sonra size iso1000 le çektiğim bazı fotoğrafları yollayabilirim isterseniz. ama en erken haftaya.
Sevgili Buffalo;
Bn h5 derken, h2 diye söz etmesem de, aslında h2 de aynı kefededir h5'le benim için.. Hemen hemen aynı makinalar zaten.. H5'in başarısından söz etmek,h2'nin de başarısından söz etmektir.Bu durumda h5'i bir konuda savunuyorsam, otomatik olarak h2'yi de savunuyorum. Hatta senin h2 ile çektiğin 1-2 resme yorum yapmıştım. Ne?? Teşekkür mü?? Yok canım, estağfurullah.. Bişey diil..
Sağlıcakla ve fotoğrafla kal..
sevgili panctom
Bu topicteki yorumlarına ve sitedeki resimlerini inceledim.
Nokia 6280 ile fotoğraf çeken biri olarak nasıl böyle yorum yapabiliyorsun anlamadım. Ben panasonic fz30-fz50-sony h5 ve canon s3 kullandım.
Ya fotoğraftan anlamıyorsun. Yada fotoğrafcılık hakkında hiç bilgin yok. Okuduklarımdan bunu anlıyorum. Lütfen sitede biraz daha seviyeli olalım. Fotoğraf çekmek makineyle ve çeken kişi ile orantılıdır.
Yüksek iso önemliyse Fuji S5600 bütün bu saydığınız makinelere elini öptürür. Hele bir de S6500 olursa..Tek kusuru IS olmaması. Ama yüksek iso performansı sayesinde yüksek perde hızları seçilebileceği için, fotoğrafta titreme önlenmiş olur. Hareketli bir nesneyi çekmek için IS'in hiçbir faydası yokken yüksek perde hızı hayat kurtarıcıdır. Işığın az olduğu ortamda yüksek perde hızı seçince ışık yetersiz kalacağı için isoyu da yüksek seçmek zorunlu olur. Bu durumda S5600'ün avantajı ortaya çıkar. S2/S3 ve H2/H5'ten çok daha uygun bir fiyata satıldığını da unutmayalım.
Tabii bu makineyi kullanan birinin yorumlarını da almak lazım.
İlgili olabilecek konular
-
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler
021019 Eki. 2024, 17:01
prodersler -
Atm'den Şifre Değiştirme Ziraat Bankası Bankkart
02 Eki. 2024, 18:50 prodersler
018002 Eki. 2024, 18:50
prodersler -
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal