yetshot
yetshot (üye)
İzmir / Meraklı

Canon A610'den Sonra Hangi Makine?

Merhaba, 7 aydır Canon A610 kullanıyorum makinenin resim kalitesinden son derece memnunum. Ama objektifi artık yetersiz geliyor, yüksek zoomlu bir makine almayı düşünüyorum. Aklımda ise 3 model var: panasonic fz5/7 ve fuji s5600.

Fujinin yüksek isoda bile fazla noise yapmamsı dikkatimi çekti, raw formatında çekim bu makineyi benim için daha da etkiliyi hale getiriyor. Yalnız şu yönden kuşkulara sahibim:

1. 380 mm de (max zoomda) yüksek iso (800) IS sisteminin eksiğini kapatabiliyor mu?

2. Bu makinenin EVFsi manuel odaklama için yeterli mi?

Eğer bu konularda tatmin edici yanıtlar alabilirsem Fuji S5600ü tercih edeceğim, yoksa ister istemez Panasonic FZ 7 veya 5 (aslında 5i 7den daha az noise ürettiğini bildiğim için düşünüyorum ama manuel odaklama olmayışı da beni düşündürüyor).

İzmir'deki arkadaşlara da bir sorum olacak, İzmir'de elimdeki makineyi değerlendirip yeni makine alabileceğim, uygun fiyat veren bir yer var mı?

Ekleme: Ayırabileceğim bütçe en fazla 850 YTL

#yetshot' tarafından 02.10.2006 16:46:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Ekim 2006, 15:30 - İp: 85.***.**7.191
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

TAMAM choupsey kardeşim tamam.. O linke bakan ve ingilizce bilen herkes sonucu görür. ingilizce bilmese de olur. Göz var,nizam var. Hadi linki buraya da yazayım.

www.dpreview.com/reviews/sonyh5/page13.asp

Bu linkte, sony h5 ile s3 modellerinin, iso800 modunda çekilmiş resimleri var arkadaşlar. Ayrıca en az 10 tane yabancı site inceledim ve hepsinde de otoriteler, h5 modelinin noise olayında başarılı olduğunu, noiseyi aza indirgediğini söylüyor. Ama choupsey arkadaşım onların da üstünde bir otoriteymiş haberim yok!!!

Tarih: 4 Ekim 2006, 14:27 - İp: 88.***.**4.144
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar super grensiz noise suz fotolar h5 te zaten sonye bide grensiz foto çekiyo daha neee fiyatıda iyi başka ne isteriz kii...zaten panctom bizim yerimize araştırmış kesinlikle ne koşulda olursa olsun kesinlikle s3 almamamız gerekiyomuş... yetshot paran yetse bile s3 alma çünkü panctom kesinlikle alma diyo

#azya' tarafyndan 04.10.2006 15:11:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ekim 2006, 15:09 - İp: 88.***.**7.66
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Konuyu fazla dağıttınız sanıyorum. Bırakın artık...

Yetshot sanıyorum demek istediğin şu, karanlık bir mekanda flaş olmadan çekim yaparken uzun pozlama yapacagın icin yüksek optik zoomda makinede titreme olacak. ISO bu acıgı kapatmaz diyeyim sana. Biraz kurtardı diyelim ucundan 800 iso ile çekilen foto yu da sen begenmezsin emin ol.

Bu arada sana tavsiyem, (ki eger sende aynı düsünce yapısındaysan) eğer fotoğraf çekmenin tadını tam olarak aldıysan artık olaya öncelikli olarak alan derinliği açısından bak derim. elle odak ve RAW'dan bahsettiğine gore bu tadı almışsın diye düşünüyorum. Kompakt makine de f8'in üzerine çıkamayınca kesinlikle rahatsızlık veriyor bu. Gidip bahsettigin sınıf makinelerden alsan yine asla o derinliği yakalayamayacaksın bu makinelerde. Biraz daha dişini sık ve A610 da biraz daha ustalaş derim. Bütçeni de ayarladığın an git EOS 350d ya da benzeri bir SLR al. En güzeli bu. O zaman çektiğin fotolarda emin ol kendini daha iyi hissedeceksin.

Tarih: 4 Ekim 2006, 20:54 - İp: 85.***.**4.149
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

ya panctom sen ne laf anlamaz söz dinlemez bi adammışsın be yaa sana otoriteriz felan demiyoruz zırt pırt söyleme şöyle mantıksız mantıksız şeyleri bizim dediğimiz Sony noise siz bi fotoğraf çeksede netlik namına bişey yok diyoruz tamam anladık noise yok ama netlikte yok fotografta neye yarar arkadaşlar baksın linke hangisi daha netse onu söylesin saat resmi fotoğraf makinası resmi pil resimleri hep böyle anladık noise olmadığını netlik yok netlik anladınmı kardeşim biz bağıra bağıra sana bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Tarih: 5 Ekim 2006, 02:28 - İp: 85.***.**9.250
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ya anlamadığım niye bu kadar sinirlisin
Biraz sakin ol yaa.. Bak ben kızıyor muyum hiç
HEH HEH.. Şaka şaka.. Ben öyle, ona buna kızma olaylarını çoktaaan aştım,sen daha yolun başındasın kardeş, anlayışla karşılıyorum bunu.. Sen de takma kafana.. Gelelim netlik olayına..

h5 iso 400 linki

S3 İSO 400 LİNKİ

Arkadaşlar yukarıda yazdığım bu iki linki ayrı ayrı tıklayın lütfen.. Bu linklerde s3 ve h5'in, aynı mekanda iso400 pozisyonunda çekilmiş örnek resimleri var. Lütfen bakın, s3 mü net, yoksa h5 mi..

Bu maç burada bitmiştir sevgili choupsey kardeşim.
GEÇMİŞ OLSUN, SAYGIYLA.. Kendine iyi bak..

Tarih: 5 Ekim 2006, 04:47 - İp: 88.***.**3.202
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

H5 ve S3 iso400 netlik karşılaştırmak için likleri bir de direkt yazıyorum. BUYRUN:

S3 iso400: www.steves-digicams.com/2006_reviews/s3is/samples/IMG_0171.JPG

H5 iso400: www.steves-digicams.com/2006_reviews/sony_h5/samples/DSC00317.JPG

ARTIK BAŞKA KONULARDA TARTIŞALIM ARKADAŞÇA..

Tarih: 5 Ekim 2006, 04:59 - İp: 88.***.**3.202
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

yetshot, dediğim gibi, a610 dan s3 ya da h5 e geçme. biraz daha para biriktirip dslr al. pahalı diye düşünme, s3 fiyatından birazcık fazla verip bulabilirsin.
a610 zaten çok iyi makine, resim kalitesi s3 ten daha üstün, bu bilinen bir şey. sırf zoom için o kadar para verme.

ha, dersen ki ben ille de yüksek zoomlu dijital alacağım; o zaman fz-50 al. hem h5 hem s3 ten daha iyidir.
s3 -h5 arasındaki seçimde h5 daha ağır basar. foto kaliteleri çok yakın, yüksek iso da h5 daha iyi, makro da s3 biraz daha iyi deniyor. 1gb karta 45 dakika video kaydeder(640-480), smart zoom,3''lcd.
ayrıca kutudan çıkan şarj cihazı, pil, orjinal çanta,lens adaptörü de cabası.

h5 in iso da başarılı olduğu, ama keskin fotolar üretemediğini iddia eden arkadaşlara bir soru''yahu yapmayın allahaşkına, yüksek iso da daha iyi olan makine daha keskin fotoğraf üretir mantık icabı. şu test filan oyalanmayın. bu sitede bir sürü s1-s2-s3 ve h1-h2-h5 fotoğrafı var. açın inceleyin.
mesela benim h2 ile çekilmiş galerime bakın . ayıptır söylemesi, baya iyi fiyata satıyorlar ve dpreiew isimli siteye göre resim kalitesi s3 ve h5 den hatta fz-50 den daha yüksek not almış.

Tarih: 5 Ekim 2006, 09:08 - İp: 81.***.**6.23
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

BUFFALO NERDESİN BUNCA ZAMANDIR KARDEŞ YAA

Tarih: 5 Ekim 2006, 14:27 - İp: 88.***.**3.194
yetshot
yetshot (üye)
İzmir / Meraklı

sorularımı cevaplandırıp aklımdaki soru işaretlerini kaldıran arkadaşlara teşekkür ederim. anlaşılan biraz daha bekleyip para biriktirip fz50 almayı düşüneceğim. yorumda bulunan herkese teşekkürler

Tarih: 5 Ekim 2006, 18:17 - İp: 81.***.**2.159
betelgeuse
betelgeuse (üye)
Ankara / Meraklı

Sony H5 yüksek ISO'da noise reduction olayını abartıp fotoğrafı suluboya resme benzetmiş. Ne netlik kalmış ne detay.
Eski dost Diallo'nun formasındaki dokular kaybolmuş. Sevmedim ben.
yetshot, FZ50 kaç para? Onun yerine, biraz daha paraya kıyıp, cangulay'ın dediği gibi, 350D filan düşünsen? Gerçi bu "biraz daha para biriktirip alırım" işi Nikon D2X'e kadar gidebilir. Dikkatli olmak lazım.

Tarih: 5 Ekim 2006, 23:58 - İp: 85.***.**0.28