realbala
realbala (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A610

canon a610 kullanan arkadaşlar yabancı forum sitelerinde özellikle bu makinelerin usb giriş yerinin çok hassas olduğunu sanki kırılacak gibi olduğunu ve yerine oturmadığını söylüyorlar.pil kapağınıda meth etmiyorlar. birde gövdenin plstik olmasından çabucak yıprandığını söylüyorlar sizce bu yorumlar haklımı değilmi?

Tarih: 24 Ocak 2006, 17:26 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

merhaba;
evet.doğru..usb,kart gibi yuvalarin kapaklari plastik kapakli olamamali..katiliyorum realbala...acip kapamadan tirnaklari sert plastik oldugundan kolay asiniyor ve kapanmaz oluyorlar..bunun yerine lastik kapaklar daha iyi.hem aşinmiyor hemde daha orinal goruntu veriyor.
kolay gelsin.

Tarih: 24 Ocak 2006, 21:25 - İp: 85.***.**1.96
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

sevgili realbaba zaten usb kapağı sert plastikten değil de lastikten. ama o kadar güzel dizayn edilmişki lastik olduğu dışarıdan farkedilmiyor bile. USB girişi ise gayet sağlam. sd-mmc kart yuvası kapağı plastik fakat o da öyle hassas falan değil. gayet sağlam duruyor. pil kapağı ise şu ana kadar kullandığım dijitallerin en kalitelisi açıkçası.çok enteresan yaaa. bütün bu olumsuzlukları yazan insanlar sanırım hayatlarında ilk defa fotoğraf makinası kullanıyorlar ve bu kapakların normalde çelikten falan imal edildiğini zannediyorlardı sanırım. göve tabi ki plastik olucak. fotoğraf makinalarının çoğunun gövdesi plastikten olmasına rağmen a610'un gövdesinin yarısı metal ama arkadaşlar enteresan şekilde bunu da eleştirmişler. gövdelerin plastik olmasının nedeni makinanın ağırlığını azaltmaktır. a610'un zaten yeterince ağır olduğu söyleniyor. bir de tamamen metal gövde kullandıklarını düşünmek bile istemiyorum.

sonuç olarak yorumlar için tek bir şey söyleyebilirim:
HAKSIZ!!!

#caglareral' tarafyndan 24.01.2006 22:19:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ocak 2006, 22:20 - İp: 85.***.**0.144
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili caglareral;
makineyi kullanan biri olarak yorumun daha degerleniyor bu durumda..ben 610 kullanmadim...genel olarak bir yorum yapmistim..eger 610 da dedigim gibiyse sorun yok..
umarim realbala da bir fikir edinmiştir..
kolay gelsin herkese...

Tarih: 24 Ocak 2006, 22:30 - İp: 85.***.**1.96
realbala
realbala (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar peki video çekim nasıl 1 gb 10 dakika mı aşağı yukarı?kalite nasıl?

Tarih: 24 Ocak 2006, 22:34 - İp: 81.***.**5.92
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili guronline merhabalar..
Söylediklerine tamamen katılıyorum aslında. sen de genel bir değerlendirme yapmışsın zaten. gerçekten şu plastik malzemesinin yanlış yerde yanlış şekilde kullanılmasından dolayı diğer fotoğraf makinalarımda çok sıkıntı yaşadım. ama kötü işçiliğe de şahit olmuş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki a610 gerçekten sağlam.yani bundan daha sağlam olamaz mı tabi ki olur. ama o zaman ya ekonomik olmıycak ya da haddinden ağır olucak. bu bağlamda a610 gerçekten optimum kalitede bir ürün ortaya çıkartmış. Realbaba arkadaşımız kafasının karışması konusunda çok haklı aslında. zamanında hepimizin kafasını karıştıran aslı tartışılır sorularımız oldu.Olumsuz en küçük bir eleştiri yakaladık mı hepimiz tereddüte düşmedik mi..? Sevgili realbaba için rahat olsun. şu an piyasadaki en makbul makinaların çoğu hala plastik gövde kullanıyor ve kullanmak da zorunda zaten.. O yabancı sitede yorumlarını okuduğun arkadaşların fotoğraf makinalarına pek aşına olmadıkları ortada..

realbaba gelelim senin sorunun cevabına,
1gb sd kart ile en yüksek kalitede(640x480 çözünürlüğünde saniyede 30 frame) yaklaşık 9 dakika sesli çekim yapabilirsin. çekim süresi hafızanın kapasitesiyle sınırlı.avi formatında kaydettiği için çok yüksek boyutta. bu yüzden çekim süresi çok az ama unutma ki avi formatı gerçekten kaliteli bir sonuç ortaya çıkartıyor.
sana şöyle bir örnek vereyim. a610 ile avi formatında yakaladığın görüntünün kalitesi, bir minidv vidyo kamera ile aldığın görüntüyü bilgisayara avi formatında atıp bunu dvd formatına çevirdiğinde ortaya çıkan görüntü kalitesiyle aynı kalitede.

Tarih: 24 Ocak 2006, 23:36 - İp: 85.***.**0.144
realbala
realbala (üye)
İstanbul / Amatör

çağlaeral varolasın sağol

Tarih: 24 Ocak 2006, 23:41 - İp: 81.***.**5.92
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Önemli değil sevgili realbala. bir a610 kullanıcısı olarak, sizlere yardımcı olmak zorundayım zaten. forumun amacı da bu değil mi zaten

Tarih: 24 Ocak 2006, 23:45 - İp: 85.***.**0.144
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

a610'un deklanşörün bulunduğu tarafın ön kısmı bir tür metalden imal edilmiş, diğer tarafın bir yüzü ise oldukça sağlam gibi duran bir metalden yapılmış; askısınn takıldığı yer de metal ve yine çok sağlam gibi duruyor; lcd ekranın tutunduğu yerde ise yine metal kullanılmış;

makinayı elinize alıp şöyle bi yokladığınızda sanki makinanın içinde metal bir iskelet varmış gibi duruyor; ya da çok sağlam bir plastik iskelet, öyle kolay kolay parçaları tıkırdamaya başlamayacak bence;
ayrıca alet uyduruk bir "bozulunca yenisini al" üretimi mala benzemiyor; bir sürü vidası var ve sanırım hiç bir parçası tamiri önleyecek şekilde yapıştırılmamıştır; cesareti olan makinayı açsın baksın :D

plastik kısımlar ise malesef fazla dayanıklı değil sanırım; boyanmış plastik gibi duruyor; yani ufak bir çizik alttaki gerçek plastik renginin görünmesine sebep olabilir; uzun kullanımdan sonra muhtemelen köşeler soyulacak ve çirkin bir görüntü sergilemeye başlayacaktır(cep telefonun tuşlarının soyulması gibi). plastiğin gerçek rengi de sanırım açık gri gri(silver). en azından tripod takılan yerin oralardaki çok ufak bir çiziği mercekle incelediğimde bana öyle gibi geldi;

makinanın altındaki ufak bacak gibi toplu iğne başı büyüklündeki şeylerin uçları da soyulmaya başlamış;

pil kapağı içinde pil yokken kolay oynuyor, hatta makinayı hızlı sallayınca sanki biraz tıkırdıyor; ancak içinde pil varken oynaması için baya zorlamak lazım;2000ma/h lik pillerin bile anca 600 çekimde bir değiştirilmesi gerekecceğini düşünürsek, herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum;

hafıza kartı yuvası ve kapağı da oldukça sağlam gibi; evet plastik ama kapağın tasarımı plastiği yıpratacak düzeyde bir hareketlilğe veya şekle sahip olduğunu düşünmüyorum; zaten hafıza kartını ayda yılda bir çıkaracaktır çoğu kullanıcı,ancak sık sık değiştirenler de bir sorun yaşamayacaktır bence;

usb kapağı ise bir tür lastikten yapılmış; sık sık usb ye bağlayacak olursak muhtemelen ayakkabıların önünde oluşan çatlaklardan oluşacaktır(haniparmaklar kıvrıldığı için deri ayakkabıların üst kısmında oluşan çatlaklar ve ezilmeler); ayrıca bu kapak askıya takılıyor açıp kapatırken; ama yine de çok ciddiği bir sorun değil.

kötü bir tablo gibi görünse de bence okadar da kötü değil çünkü o plastiğin soyulması dışında kolay kolay yıpranacak,asıl işlevlerini yitirecek bir alet gibi durmuyor bu a610;

Tarih: 25 Ocak 2006, 02:45 - İp: 195.***.**4.219
  • 1