Fotoğrafçılık Forumları
Canon A540 Acil Yardımmmmm
merhabalar herkese ben yaklaşık bir ay önce canon a540 aldım ,bende bi şey soracaktım;
gece çekim modunda makineyi tam sabitlediğim halde sağ alt köşede kırmızı ile fotograf makinesinin titreme ibaresi yer alıyor,bunun nedeni nedir acaba ,bilgisi olan var mı?
aynı sorunu bide SCN hızlı gece çekim modunda yaşıyorum
bana mesaj atarsanız sevinirim çünkü sürekli takip edemiyorum siteyi
burda sana atacağımız özel mesaj aynı sorundan muzdarip diğer arkadaşların yararlanamamasına neden olacağından sorunun yanıtını bir zahmet sen takip ediver.....
Gece çekim modunda makine içeriye yeteri kadar ışık girebilmesi için diyaframını normal ışık koşullarına göre biraz daha fazla açık tutar ..Bu açıklık süresi uzun olduğu için o esnada makine sallanırsa içeriye giren ışık da saalantılı olacağından flu fotografa neden olur.O nednele makinenin sallanmaması gerekir....
Burkay abinin sözleine ek olarak.. Sen makineyi tripoda bağlasan da bağlamasan da az ışık girdiği için o işaret orada hep olur ama tripodla cekim yaptıktan sonra güzel bir fotoğraf elde etmiş olursun.. O işaret sana sadece diyaframın az ışık yüzünden fazla açıldıgını ve çekim yaparken titreme olur diye bir uyarıdır.. Çünkü makinen,fotoğraf makinen elinde mi yoksa tripodda mı bilemez,doğal olarak her az giren durumda o uyarıyı verir
sagolın arkadaslar zaten uyarıyı versede cekımlerde gayet net.sadece ben bu bır agrızamı onu anlayamamıstım.yavas yavas makineyi tanımaya calısıyorum mesela florasanlı bır ortamda cekım yapacagım zaman da aynı titreme sinyalini veriyor,ortam gayet aydınlık.Sızce en net fotografı aksam ev ortamında hangi modla yakalayabılırım.
sagolın arkadaslar zaten uyarıyı versede cekımlerde gayet net.sadece ben bu bır agrızamı onu anlayamamıstım.yavas yavas makineyi tanımaya calısıyorum mesela florasanlı bır ortamda cekım yapacagım zaman da aynı titreme sinyalini veriyor,ortam gayet aydınlık.Sızce en net fotografı aksam ev ortamında hangi modla yakalayabılırım.
Sorunumla ilgilenen arkadaslara şimdiden teşekkurler
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
077230 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1205119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0510506 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8