eftalefe
eftalefe (üye)
İzmir / Amatör

Canon A540 Acil Yardımmmmm

merhabalar herkese ben yaklaşık bir ay önce canon a540 aldım ,bende bi şey soracaktım;
gece çekim modunda makineyi tam sabitlediğim halde sağ alt köşede kırmızı ile fotograf makinesinin titreme ibaresi yer alıyor,bunun nedeni nedir acaba ,bilgisi olan var mı?
aynı sorunu bide SCN hızlı gece çekim modunda yaşıyorum
bana mesaj atarsanız sevinirim çünkü sürekli takip edemiyorum siteyi

Tarih: 29 Kasım 2006, 23:14 - İp: 85.***.**5.67
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

burda sana atacağımız özel mesaj aynı sorundan muzdarip diğer arkadaşların yararlanamamasına neden olacağından sorunun yanıtını bir zahmet sen takip ediver.....

Gece çekim modunda makine içeriye yeteri kadar ışık girebilmesi için diyaframını normal ışık koşullarına göre biraz daha fazla açık tutar ..Bu açıklık süresi uzun olduğu için o esnada makine sallanırsa içeriye giren ışık da saalantılı olacağından flu fotografa neden olur.O nednele makinenin sallanmaması gerekir....

Tarih: 30 Kasım 2006, 06:03 - İp: 85.***.**9.187
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Burkay abinin sözleine ek olarak.. Sen makineyi tripoda bağlasan da bağlamasan da az ışık girdiği için o işaret orada hep olur ama tripodla cekim yaptıktan sonra güzel bir fotoğraf elde etmiş olursun.. O işaret sana sadece diyaframın az ışık yüzünden fazla açıldıgını ve çekim yaparken titreme olur diye bir uyarıdır.. Çünkü makinen,fotoğraf makinen elinde mi yoksa tripodda mı bilemez,doğal olarak her az giren durumda o uyarıyı verir

Tarih: 30 Kasım 2006, 10:53 - İp: 88.***.**9.154
eftalefe
eftalefe (üye)
İzmir / Amatör

sagolın arkadaslar zaten uyarıyı versede cekımlerde gayet net.sadece ben bu bır agrızamı onu anlayamamıstım.yavas yavas makineyi tanımaya calısıyorum mesela florasanlı bır ortamda cekım yapacagım zaman da aynı titreme sinyalini veriyor,ortam gayet aydınlık.Sızce en net fotografı aksam ev ortamında hangi modla yakalayabılırım.

Tarih: 30 Kasım 2006, 18:19 - İp: 88.***.**7.190
eftalefe
eftalefe (üye)
İzmir / Amatör

sagolın arkadaslar zaten uyarıyı versede cekımlerde gayet net.sadece ben bu bır agrızamı onu anlayamamıstım.yavas yavas makineyi tanımaya calısıyorum mesela florasanlı bır ortamda cekım yapacagım zaman da aynı titreme sinyalini veriyor,ortam gayet aydınlık.Sızce en net fotografı aksam ev ortamında hangi modla yakalayabılırım.
Sorunumla ilgilenen arkadaslara şimdiden teşekkurler

Tarih: 30 Kasım 2006, 18:20 - İp: 88.***.**7.190
  • 1