Fotoğrafçılık Forumları
Analogdan Digitale Geçiş ?
Merhaba yeni bir digital fotoğraf makinesi alma isteğim bu foruma ulaşmama neden oldu. 1 haftadır ilgili ilgisiz yazılarınızı okudum ama forumu takip edenler daha ziyade bana profesyonel fotografçılar. O yüzden kendime bir seçim yapamadım.Dediğim gibi minton marka analog bir fotoğraf makinesinden digitale geçeyim hem cepten daha kaliteli foto ve video çekeyim içinden sevdiğim fotoları baskı yaptırıp arşivleyeyim istiyorum.400 YTL ye kadar kdv dahil
Ben Benq c800 veya Kodak c643 ikisinden birini düşünüyordum ama sizin fikriniz daha önemli benim için şimdiden çok teşekkür ederim
Sayın ustalar bana hiç yardım edebilecek karar vermemi kolaylaştıracak bir arkadaş yokmu acaba
Selam kardeşim.. Bu iki modelden biri diyorsan; Daha önce bir arkadaşa daha önerdiğim gibi sana da c643 derim. Videosu gayet iyi ve sıkıştırma yaptığı için uzun süreli çekersin. Foto özellikleri de gayet yeterli..
Ayrıca koskoca KODAK markası, benq ile kıyaslanamaz. Kodak sadece p712 modelinde beni tatmin etmedi. KESİNLİKLE c643..
teşekkürler panctom benq c800 modelini chip dergisi test etmiş ve testi 1. tamamlamış fiyat 199$+kdv
chip testi http://www.hepsiburada.com/producttest.aspx?id=38 adresinde bu yüzden tercih etmiştim. İlla ikisinden biri olmasıda gerekmiyor farklı bir makinada olabilir genel olarak senin üzerinde durduğun özelliklerle (video ) aynı fakat maddi olarak daha kısıtlı ve giriş sınıfı net foto lar çekebilmek için (görüntü sabitleyici olmalı mı? Benq e600 de var)olmazsa olmazlar ne sizce foto hakkında hiçbir şey bilmediğimi varsayın herşeyin megapiksel olmadığını anladım sayenizde fakat göz önüne almamız gereken özellikler tam olarak açık belirtilmiyor hiç bir yazıda örneğin sensör boyutu 1/1,8 inch mi,? 1/2,5 inch mi? daha iyi bu konularda da bilgi verebilirseniz sevinirim
chip bir donanım dergisi, fotoğraf konusunda testlerinden uzak durmak lazım. açıkçası anlamıyorlar.
ben kodak derim.
birde kadok c330 var istersen bir bak deim senin istediğin özellikleri karşılıyor fiyatıda 250 ytl
sitede c330 ile çekilmiş kareler var aratırsan örnek olarak bakabilirsin
Adem arkadaşın önerdiği c330 video olayında çok iyi değil ama foto olayı iyi.. Bu arada 1/1,8 sensör ; 1/2,5 sensörden daha büyük ve iyidir. Yani 1/1.8 tercih edilir.
Video iyi olsun diyorsan c643 iyi videonun en ucuzu.. Ondan daha ucuz iyi video çeken yok. Daha ucuz makineler daha düşük çözünürlüklü video çeker.
sevgili panctom sen videosu iyi değil diyorsun c330 için ancak yanılıyorsun ben geçenlerde arkadaşıma aldım o makinadan ve benim kullandıgım canon s1 modeli makinadan aşağı kalır yanı yok bence alıcak olan kişiye videosu artarda yeter bile + çektiği fotoğraflar muazzam şekilde
Sevgili adem.. c330 modeli 320x240 çözünürlükte, saniyede 20 fotopoz video çekiyor.
c643 ise 640x480 boyutunda, saniyede 30 fotopoz video çekiyor.
Yani c330 un videosunu fazla büyük boy izleyemezsiniz. Mini ekran.. Ayrıca 20 fotopoz olduğu için hareketli nesnelerin hareketleri kesik kesik çıkar.
Neyse.. Bu arkadaş ta istediğini tercih etmeli zaten..
saygı ve sevgiyle..
Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgileri değerlendireceğim 1/1.8 daha iyiyse takmış vaziyetteyim belki ama pentax lensli benq e 600 e ne dersiniz anti shake var keseyi aşıyor fakat bu özellikler iyi ise ozaman daha uygun fiyat lı bir makine araştıracağım önemli olan kafamdaki soru işaretleri gitsin
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Canon Analog Makinelerin Farkları
12 Nis. 2021, 20:47 bahrullah
0245612 Nis. 2021, 20:48
bahrullah -
-
Vsdc Video Editor Light Leaks Transitions Video Geçiş Efektl
18 Eki. 2020, 00:55 prodersler
0130218 Eki. 2020, 00:56
prodersler -
Analog Makinede Ayna Sorunu Yardımcı Olur Musunuz
19 Eyl. 2020, 11:49 caylakbiri
1188901 Eki. 2020, 10:01
bila -
Vsdc Video Editor Geçiş Efektleri Nasıl Kullanılır
09 Haz. 2020, 13:48 prodersler
0174109 Haz. 2020, 13:48
prodersler -
Lrtimelapse İle Gece Gündüz Geçişi Nasıl İşlenir?
05 Mar. 2020, 01:05 yucelozel
0274205 Mar. 2020, 01:06
yucelozel -