murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Almanyada Makina Fiyatları???

Merhaba arkadaşlar yakın bir zamanda Almanya'nın Duisburg şehrine tur amaçlı gideceğim.Ben 350d almak istiyorum ve oradaki fiyatlar hakkında bir bilgisi olan var mı?Ama kesin bir fiyat vermelisiniz ki ona göre hareket etmeliyin.Çünkü şu anda etradecenter.us da ki fiyat en uygun bir fiyat.Ama eğer Almanyada daha uygun bulabilirsem tabikii oradan almayı düşünürüm.

Tarih: 18 Mayıs 2005, 22:27 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam achilles..

300 ytl fena para degil dogrusu, ama sonucta buna karar verecek olan sensin.. ben de satin almadan once dunya kadar yerden fiyat aldim durdum, aman biraz daha ucuz olsun diye cirpindim durdum.. ama sonunda yine ingiltereden aldim.. cunku bir sorun oldugunda makinemin bensiz pasifigi ucarak gecmesine gonlum elvermedi.. unutma ki bir sorun da cikabilir uc-bes de..o yuzden sonucta yuzu astarindan da pahaliya gelebilir sana.. elektronik esya aliminda hicbir zaman guvenmemek gerekir.. turkiyeden aldiginda geri vermesi bile kolay olacaktir gerekirse.. biliyorsun ki maksimum 14 gun sure veriyorlar mali geri iade edebilmen icin.. diyelim ki amerikadan aldin.. sana ulasmasi zaten bir hafta alacak.. aradan iki gun gectikten sonra diyelim ki ariza yapti.. hadi aman geri gondereyim dediginde, kameranin amerikaya ulasmasi yine en azindan 1 hafta alacak.. yani 0'i ile degistirme olanagini kacirmis olacaksin.. oysaki turkiyeden almis olsaydin sayet, ertesi gun aldigin dukkana gidip yenisiyle degistirebilecektin.. bilemiyorum bir de buna telefonda gavura laf anlatma zorlugu olarak da ele almak gerekir..
canon lenslerinde uluslararasi 1 senelik garanti veriyor.. yani turkiyede de geciyor.. ama makine hususunda aldigin yerin yasadigin yer oilmasi bir yerde onemli.. bir cesit kumar aslinda.. bu kumarda galip de gelebilirsin .....
bence 300 ytl o kadar da buyuk bir meblag degil ise -senin icin- turkiyeden alman her zaman yararina olacaktir.. ama lens konusunda amerikayi yegleyebilirsin..

....

selam murat..

ne guzel valla.. elinde zaten lensin var senin tabii.. tabii ki lensiyle beraber alma o halde.. ama yine de fiyat farki cok degil se alabilirsin.. fiyatlarini iyice ogren..
gumrukde sorun cikartabilirler tabii.. sen de elini kolunu sallaya sallaya gumrukten gecme canon poseti ile.. makineyi zaten oradayken acacaksin; ben senin yerinde olsaydim kutusunu yassi hale getirip bavulun icerisine atardim.. hatta bir zarfin icerisine bile koyabilirsin.. makineni zaten cantanda tasiyacaksin.. kullanilmis goruntusu zaten verecek.. sorarlarsa da amcam hediye etti dersin gumrukde.. senden hediye kapsamina girdiginden dolayi birsey alamazlar.. bak her turlu cakalliga aklimiz eriyor valla.. aman makineni oradayken iyice kurcala, fotograflar cek.. bir ariza falan olursa hemen geri iade edebilesin..

...

selam yekaga..

turkiyede olmayisinin nedeni rekabet ortaminin sinirli olmasi tabii.. ingilterede dunya kadar satici var, dolayisiyla daha ucuza almak kolaylasiyor..

Tarih: 28 Mayıs 2005, 18:50 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Şu bavulun arasına sıkıştırmak oldukça iyi fikir.İşte Türk halkı değilmiyiz zekiyiz ama tembel ve kurnazız...
peki ya dadanagast lensi alm.geçirirken bir sorun çıkarmı?şunada bir çözüm buluver iki dakkada..
kit lensi zaten iyi değil diyorlar boşuna para vermeyeyim o paraya senin teleden almak için kullanırım(lens)
peki gövde fiyatı hakkında bir fikrin var mı?

Tarih: 28 Mayıs 2005, 21:55 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hayir cikmaz tabii murat.. oradayken kendine bir tane de kamera cantasi alirsin; aman dikkat et zoom lensin icerisine sigip sigmayacagina.. benim lensden almayi istiyorsan, cantan en azindan 18 cm derinliginde olmali ki lens yalniz basina sigabilsin.. kutu olayini biliyorsun zaten; yassilastirip valize..

Tarih: 29 Mayıs 2005, 04:01 - İp: yok
ta3ax
ta3ax (üye)
Çanakkale / Amatör

Merhaba Canakkale li hemsehrim.
Almanya'daki fiatlar icin sana birkac site ismi verebilirim. Eger Almancan varsa Almanya'da Digital F.Makinasi en ucuz nerede satiliyor onu bile bulabilirsin.
Istersen bana bir mail yaz Homepage mde mail adresim var
Selamlar
http://www.qsl.net/ta3ax/

Tarih: 29 Mayıs 2005, 15:35 - İp: yok
nemo2
nemo2 (üye)
İstanbul / Amatör

İş amaçlı yılda 2-3 defa gidip geliyorum Alamanyaya
Bugüne kadar 3 Foto Makinası 1 Video Kamera 1 tanede 19" LCD monitör getirdim. Hepsi el çantamda, Monitörü ise koltukaltı yapıp getirdim.Soran eden olmadı.

Ama arkadaşların yazdıkları doğru.Almanyada Türkiyede alabileceğinizden daha ucuza elektronik malzeme bulmak biraz zordur. Şanslıysanız promosyon günleri veya indirim zamanlarına denk gelirse ihtimal dahilinde.

İnternetten online satış fiyatları ile mağaza fiyatları farklıdır (mağazada daha fazla) bunu sorup yaşadığım için yazma gereği duydum.

Tax free den faydalanın böylece toplam fiyatı bir %10 kadar daha aşağı çekmiş olursunuz.

Tax free alışveriş yapılması , çıkışta vergi iadesi alınması için yapılacaklar gibi konularda ayrıntılı bilgi isterseniz yazabilirim.

İyi Yolculuklar.

#nemo2' tarafından 29.05.2005 23:57:59 tarihinde düzenlendi.

#nemo2' tarafından 30.05.2005 00:02:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Mayıs 2005, 23:58 - İp: yok