Fotoğrafçılık Forumları
Acil Yardım Pazara Kadar Öğrenmem L
selam arkadaşlar siteye daha yeni üyü oldum.ben yeni digital fot.makinası almak istiyorum arkadaşlarım nikon f70 yada 100 modelini önerdi.bir arkadaşım amerikadan getirecek fiyatı 2 lens+tripot+çantasıyla beraber 1500dolar sizler ne dersiniz önerilerinizi acilen bekliyorum şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim
selam selvixxx..
arkadasin hangi lenslerden getirecek? kalitesiz bir lens ile makinenden gercek performansi alamazsin..
nasil bir tripod ve nasil bir canta ile beraber..
fiyatlari cekmedim ama tahminimce turkiye fiyatinin cok altinda olacagi kesin gibi..
sen de amerika fiyatlarina bir goz at; fiyat uygun geliyorsa al..
nikon'un yeni D70s'i cikti piyasaya.. alacaksan bu makineyi sec..
..
bir de soylemeden edemeyecegim.. konica'nin 7D'sinin fiyati cok dustu.. cok da kaliteli bir makine.. eger 28-100 objektifiyle birlikte uygun bir fiyata bulabilirsen bir dusun derim..
fiyat karsilastirmalarini bu siteden yapabilirsin..
..
canta konusunda cok dikkatli ol.. cunku bircogu hemen karar verip bir canta aliveriyor.. sonunda kullanamayinca da (ileride yeterli gelmeyince) bir baska canta almak zorunda kaliyor..
simdiden hangi lensler ile birlikte kullanacagini bilirsen senin acindan canta secmek de kolaylasir.. mesela 3'den fazla lens almayacaksan; koca bir sirt cantasi almanin bir anlami olamaz.. (tabii bazilari su gecirmez gibi ozelliklere sahip; o durumlardan bahsetmiyorum..)
kullanacagin lenslerin buyukluklerini bilip alabilecegin en ufak boyuttaki cantadan almalisin.. tasima rahatligi acisindan..
..
tripod olayina gelince.. buyuk ihtimalle basit bir tripod vereceklerdir.. ileride daha gelismis bir modeliden almak isteyebilirsin.. verdikleri tripod'un markasini ve modelini soylersen sayet sana nasil birsey oldugu konusunda yardimci olabilirim..
..
ama amerikadan aldirmisken yaninda bir tane memory card almaya da bak.. en azindan 2gb'lik bir kart secersen ilerde basin cok agrimaz.. veya iki tane 1gb'lik kartlardan.. bence verilecek memory, canta ve tripod'dan daha onemli.. cunku hata yapma olasiligin yok.. nasil olsa ihtiyacin var ve her sekilde kullanabileceksin.. ama digerlerini yukarida saydiklarimdan dolayi kullanamayabilirsin..
..
ben de alirken canon'un 350D icin cikarmis cantayla birlikte aldim.. iki kere kullandiktan sonra yeni canta aldim.. hos; canta hediyeydi ama sonucta cantanin da parasini bir sekilde cikarttiklarindan veriyorlar hediye olarak..
...
amerikada ayrica herseyin icinde oldugu paketler var.. yani memory'si, cantasi, tripod'u ve filtreleriyle beraber.. komple paket.. butcene uyarmi bilemiyorum ama emin ol, o malzemelerin turkiye fiyatlari hem cok yuksek oluyor hem de komple paket olduklarindan fiyatlari da makul oluyor.. genelde paketin fiyatini verdiklerinde yaninda bir de ayri ayri alsan su kadar tutar seklinde soyluyorlar.. yani edecegin kari..
...
siteden cektim.. 20D'yi 17-85 objektifiyle beraber 1750 dolara bulabilecegin magaza var.. harika bir fiyat.. hem de olumsuz bir makine..
..
konica 7D'yi 28-100 objektifiyle 1100 dolara bulabilirsin.. harika bir olay.. yanina bir de zoom lensinden alirsin.....
hatta daha yeni baktim fiyatlara.. iste benim alisveris sepetim soyle olurdu sendeki butceyle..
konica 7D+ konica 28-75 f/2.8 + sigma 70-300 apo lens.. yaklasik 1600 dolar gibi yapiyor.. ama dedigim gibi memory kartindan da al mutlaka.. nasil olsa arkadasina siparis versen memory kart aldirmayacaktin; yani ya elinde var ya da turkiyeden alacaksin.. ama amerikadan beraberinde aldirirsan arkadasina memory kartindan da bayagi kar etmis olacaksin..
..
gorusmek uzere.
1800-1900 dolar civarina da soyle bir secenegin olabilir.. (farkindayim butcenden yuksek fakat bastan harika bir sistem kurmus oluyorsun..)
350D+ 17-85 f/4-5.6 IS USM + 70-200 f/4 L USM.. daha da iyisi samda kayisi valla..
350D'nin amerikadaki adi rebel XT.. 17-85 lens ile beraber kit seklinde alabilirsin.. 1300 dolar civarinda.. 17-85 bence -su andaki fikirlerime gore - en harika lens.. uzerine bir de olumsuz 70-200 f/4 L aldin mi, tele ihtiyacin da karsilanmis olur bir olcude..
70-200 bende de var.. harika bir lens tek kelimeyle.. ama hala daha 17-85'i alamadim..
...
70-200'un turkiye fiyatinin 1000 euro gibi birsey oldugunu duydum, yaniliyor olabilirim tabii.. ama amerikada 500-600 dolar arasinda.. ve kacirilmayacak bir lens.. nikon'un veya minoltanin yalnizca f/2.8 modelleri var, fiyatlari da 1500 dolarlar seviyesinde.. canon'un f/2.8 modeli gibi.. ama f/4 modelinin de kalitesi ayni f/2.8 kadar.. fakat bir stop'luk kaybin oluyor orasi baska.. iste zaten o bir stopluk kayipdan dolayi 1000 dolar daha veriyorsun.. (canon 70-200 f/2.8 IS modeli de var.. onun fiyati biraz daha yuksek..)
...
diger yandan konica 7D'de IS (image stabilizer) ozelligi makinenin kendisinde var.. yani lens alirken IS'li olmasina gerek yok.. o yuzden konica'yi secersen sayet IS ozelligin her zaman olacak..
...
aslinda zor bir durum.. karar vermek gercekten cok guc.. ama sanirim konica 7D su an icin daha mantikli gibi geliyor bana.. uzerine cok daha kaliteli bir tele lens de ekleyerek, sigma 70-200 f/2.8 (yine kalitesi cok yuksek.. fiyat olarak da biraz daha pahali canon 70-200 f/4 L'e gore..) gibi, 2000 dolardan az bir maliyetle harika bir sistem kurmus olursun..
..
tabii bu senin bilecegin bir husus.. ama emin ol, makinen geldikten sonra daha iyilerini almak isteyeceksin; turkiyede de lenslerin fiyatlari cok ama cok yuksek.. amerika bu konuda en ucuz yer..
..
ama yok, nikon almakta kararliysan da D70s ve 18-70 lensi ile beraber almaya dikkat et.. 1050 dolara kadar dusuyor fiyati verdigim sitede.. uzerine de sigam 70-300 apo lensinden ve 2gb'lik kartindan alirsan fiyat 1450 dolar gibi birsey tutar.. fena da degil hani.. hatta ustune de basit bir tripod bile alabilirsin.. toplam 1500 dolar..
...
almisken mack garantisi ile almaya calis.. 3 veya 5 senelik, dunyanin heryerinde gecerli garantisini satiyorlar amerikada.. turkiyede gecermi bilmiyorum bu garanti, ama avrupada geciyor.. en azindan 80 dolar gibi bir extra odeyerekten hem 3 senelik garantiye sahip olursun hem de bir ariza oldugunda amerikaya degil avrupaya yollayip posta masrafindan kirpabilirsin..
..
gerisi sana kaliyor artik..
sevgili dadanagast arkadaşım teşekkür edrim önerilerin için senin gönderdiğin sitenin girişini yapamadım onu bana tekrar yazarsan sevinirim önerilerin için teşekkürler bu konularda iyi bir araştımacı olduğun belli oluyor çok sağol.
selam selvixxx..
aslinda verdigim site aciliyor ("bu siteden" yazan yere tiklarsan mouse ile acilmasi lazim) ama neyse,
sitenin adresi:
http://pcworld.pricegrabber.com/search_attrib.php/page_id=48
..
gorusmek uzere.
.
#enriko' tarafyndan 29.11.2005 12:52:41 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Youtubeden Para Kazanma Gerçek Rakamlarla Ne Kadar
26 Eki. 2022, 16:03 prodersler
078626 Eki. 2022, 16:04
prodersler -
Bu Fotoğraf Makinası Ne Kadar Eder
07 Nis. 2022, 17:55 alper3866
0487007 Nis. 2022, 17:55
alper3866 -
İstanbul Biyometrik Fotoğraf Ne Kadar Arkadaşlar Odanın Verd