pursue
pursue (üye)
İstanbul / Meraklı

Acil Yardım!casio Z55 Alıyorum -mu?

Merhaba,
Bu forumlarda casio z40 ile ilgili yorumları okudum ve açıkçası fikir vermesi açısından çok yararı oldu. Biz uzun zamandır bir makine almak için bekliyorduk.Bir gün bir yerde Casio Z55'i gördük..800 milyon civarı çantası ile falan bulduk. Taksit seçenekleri de uygun olduğu için çok iyi bir fırsat gibi geldi.Amma velakin bazı forum sitelerinde yaptığımız araştırmalarda print/baskı kalitesinin düşük olduğu ya da açık havada kötü çekim yaptığı gibi eleştirilere rastlayınca biraz şüphe ettik.Sanırım aranızda z55 kullananlar vardır ya da z40'ta böyle bir sorun yaşayan belki..Bu konuda bizi aydınlatabilirlerse çok seviniriz.Biz amatör olarak çekim yapacağız.5 mp bu anlamda aslında belki fazla bile.Makinenin hafıza miktarı kadar hareketli ve sesli çekim yapabilmesi de hoşumuza gitti.Ayrıca bu şüphelerimiz üzerine makineyi bir yerde denedik.Kapalı mekanda flaşsız çekiimleri flaşlılara oranla daha iyiydi aslında.Yani süper gözüküyordu ama açık havada çekim yapmadık ya da çekilmiş ve basılmış bir foto görmedik açıkçası.Bu konuda -umarım olumlu olur - önerileriniz bizim için çok değerli olacak.Bekliyoruzzz
casio Z55

Tarih: 6 Şubat 2005, 18:02 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Fotoğraf kalitesinin yeterli bulunduğu bir model öyle büyük bir eksi yanı yok

Tarih: 7 Şubat 2005, 05:02 - İp: yok
pursue
pursue (üye)
İstanbul / Meraklı

Kobra, yanıtın için teşekkürler içime biraz su serptin.Ama birşey merak ediyorum.Casio kullanıcısı mısın?Yani birebir casio ile çektiğin bir resimden baskı alıp kalitesini gördün mü?5 MP'e rağmen kalitesinin çok düşük olduğunu söyleyenler olduğunu görünce şaşırıp kaldım açıkçası.Bir de baterisi 1 hafta kullanılmadığında boşalıyormuş galiba...?Yaa..bir casio z55 (ya da önceki versiyonları) kullanıcısı çıksa da beni olumlu/olumsuz aydınlatsa ne hoş olur

Tarih: 7 Şubat 2005, 09:59 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Casio kullanıcısı değilim bu makinelerin incelemelerinin yapıldığı internet sitelerindeki sonuçlara göre cevap yazıyorum

http://www.dcresource.com/reviews/casio/exilim_z55-review/index.shtml

http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/ex-z55.html özellikle burada fotoğraf kalitesi çok beğenilmiş dış çekimlede keskinlik ve renk doygunluğunun çok iyi olduğu söylenmiş

Tarih: 7 Şubat 2005, 16:21 - İp: yok
pursue
pursue (üye)
İstanbul / Meraklı

Kobra, verdiğin adresleri inceledim.Çok yararlı oldu.Çok teşekkür ederim.Sanırım yarın alacağım makineyi.Tecrübelerimi paylaşırım sonra

Tarih: 7 Şubat 2005, 18:05 - İp: yok
marlboro
marlboro (üye)
İstanbul / Meraklı

Gecenin 01.30 u sorun hakkinda bir bilgim yok ama okadar baydimki cevap yazim dedim.
Ne alirsan hayirli olsun bozmadan kirmadan caldirmadan guzel fotolar cekerek kullanmani temenni ederim

#marlboro' tarafından 08.02.2005 01:34:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Şubat 2005, 01:32 - İp: yok
pursue
pursue (üye)
İstanbul / Meraklı

İşe bak!Makineyi aldım..Ama...!Bu sorunu bir de tüketici sorunları köşesine yazdım. Umarım birinden birine yanıt veren olur
Merhaba,
Bir - iki gündür z55 ile ilgili sorular soruyordum bu forumda. Aldığım olumlu tavsiyeler üzerine dün makineyi aldım. 100ü aşkın foto ve çeşitli uzunluklarda videolar çektim (vid. çekim özelliği ve kalitesinden çok memnun kaldım).Ancak olan oldu. Makine playback modunda aniden "bu resim gösterilemez" demeye başladı. Ne yaptıysam kartı okumadı (flexy-512MB). Troubleshooting rehberinde benzeri bişi görünce kartı formatladım. Bu sefer çalışmaya başladı. Ancak kısa bir süre sonra makine "meşgul" sinyali verip kitlendi. Şimdi pilini de çekmiş olmama rağmen objektifi açık vaziyette hareketsiz duruyor!Bu karttaki bir sorundan olabilir mi?Makine mi arızalıdır ydksa sizce?Aynı makinede ya da başkasında benzer sorun yaşayan var mı?Dijital makineler böyle sorunlar çıkarıyor mu yoksa aldığımın ikinci günü casio"ya lanet mi etmeliyim?Acilen yardım edin lütfen?Yarın servisine götürmeli miyim acaba????
Hasan

Tarih: 9 Şubat 2005, 22:01 - İp: yok
  • 1