zaferizm19
zaferizm19 (üye)
İzmir / Amatör

Acil Pentax S45

Ustalar merhabalar;
Acayip karasızlık çekiyorum lütfen yardımedin işi bilenler.Pentax S45 mi?Fujifilm E-500 mü?Kyocera S3R mi?Allah aşkına bu makinaları tanıyanlar yada bilenler lütfen cevap veriniz.

Tarih: 19 Eylül 2005, 14:46 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

bence kyocera s3r!
neden derseniz, hem sensör boyutu diğerlerininkinden daha büyük (1/1.8"), hem 640x480 pixel sınırsız video çekiyor. Ayrıca aperture priority özelliği var. tek kusuru lcd ekranının biraz ufak olması ve Li-Ion pil kullanması.
Fujifilm xD picture card kullandığı için, bu kart biraz pahalıdır, ek masraf çıkarır. videosu 320x240 pixel, yetersiz. Ama Apperture ve Shutter Priority ozelliği var.
Pentax s45 fiyatına göre çok iyi bir makine. Geniş lcd ekranı var. ama aperture ve shutter priority özelliği yok, videosu 320*240 pixel.

Tarih: 20 Eylül 2005, 11:03 - İp: yok
zaferizm19
zaferizm19 (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkürler verdiğn fikir için centurion ama aperture priority özelliği tam olarak ne anlama geliyor???
Benim gönlümde zaten kyocera dan yanaydı ama bilirsiniz herkesin ne alıyorsa bir yerde mecbur kalıp onu alıyorsunuz.

Tarih: 22 Eylül 2005, 15:55 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

aperture priority diyafram öncelikli çekim demek. shutter priority ise, enstantane öncelikli çekim demek. yani, siz makinenizin diyafram ayarını kendiniz ayarlıyorsunuz, makineniz de o diyafram açıklığı için en doğru enstantane ayarını kendisi yapıyor ve resmi çekiyorsunuz. ya da tam tersi, enstantane ayarını siz yapıyorsunuz, o değer için en uygun diyafram değerini makine belirliyor. piyasadaki çoğu kompakt makinede bu özellikler yok, sadece hazır çekim modları var (manzara, portre, spor vb gibi..) siz sadece bu modlardan birini seçebiliyorsunuz. oysa manuel ayar özelliği bulunan makinelerde, bu tür hazır modlara ek olarak, enstantane ve diyafram ayarlarını kendiniz dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Tarih: 23 Eylül 2005, 14:53 - İp: yok
zaferizm19
zaferizm19 (üye)
İzmir / Amatör

Çok teşekkür ederim.İngilizce terim olmasından dolayı anlamamıştım.Evet dediğiniz gibi manuel ayarları var.Teşekkürler...

Tarih: 27 Eylül 2005, 16:20 - İp: yok
  • 1