kily
kily (üye)
İstanbul / Amatör

A80 - A95 Hangisi?

herşey www.pbase.com isimli siiteye girmemle başladı aslında...
çabucak bir dijital makinem olsun istedim.
önce gittigidiyordan technaxx marka X9 kamera aldım
tam bir felaketti... çocuk oyuncagı gibi kumlu igrencti görüntü...
onu iade ettim.
şunuda belirteyim ben ilk başta 200 milyonluk bir kamera alırsam bana yeter diyordum. ama technaxx maceramdan sonra ...
artık istemiyorum öyle igrenç resimler çekmektense hiç ugraşmam daha iyi..
sonra arkadaşın canon A60 ile çektigi resimleri gördüm
aşık oldum resmen. mükemmeldi.
araştırmaya başladım önce A410 modelini sonra A520 modelini keşfettim...
sonra sırası ile A610 A620 A95 ve nihayet A80.
hepsini ayrı ayrı okudum forumlardan
www.steves-digicams.com
www.dpreview.com
www.megapixel.net
bu üç sitede ayrı ayrı inceledim karşılaştırdım
www.pbase.com da çekilmiş resimlere baktım
sanırım herkes böyle yapıyor...
elimde bir sürü bilgi vardı ama karar maleseff
sonuç daha fazla soru daha fazla kararsızlık...
aslında canon A80 modelinde karar kılmıştım dün.
baktıgım resimler o kadar net ve güzeldi ki... çok hoşuma gitti. daha ucuz olacagını düşündüm bu modelin. nede olsa eski model..
sirkeciden sordugumda çogu yerde o model 1 sene önce piyasadan kalktı dediler.. bir kaç yerde buldum fakat onlarda A95 kadar fiyat çektiler yani 350 € filan... ben A80 in daha ucuz olacagını düşünmüştüm.
büyük hayalkırıklıgı..
A80 le A95 in arasındaki fark A80 4Mp A95 5 Mp, birde A95 in 360 derece dönebilen lcdsi var sanırım...

şunu belirteyim benimiçin herşeyden önemli olanşey netlik...
kumlu görüntülere deli oluyorum. herkes gibi.
A95 var ken A80 almak enayilik gibi.
ama bence
A80 in fotografları A95 ten kaliteli.. gördügüm kadarı ile..
acaba bana mı öyle geldi?
şimdi benim bu durumda ne yapmam gerekiyor?
A80 ve A95 kullanmış arkadaşlardan hatta ikisinide kullanmış
arkadaşlar ricam beni yanlız bırakmayın.
bu konuda tecrübelerini ve görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim.
A80 mi A95 mi??
ben A80 diyorum da...

Tarih: 15 Mart 2006, 13:26 - İp: yok
okyara
okyara (üye)
İzmir / Amatör

A 620

Tarih: 15 Mart 2006, 13:29 - İp: 217.***.**8.193
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Pil tüketimi
Digic 2
G6'da kullanılan lens
1cm'den makro cekmesi
4x optik zum
hem sd hem mmc kart kullanması'ndan dolayı

para durumuna göre a610 ya da a620

Tarih: 15 Mart 2006, 14:47 - İp: 62.***.**1.55
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Param limitli dersen A520 derim. Para limitim yok dersen A610 derim.

Kendi açımdan,param limitliydi.Araştırdım A520 de karar kıldım.Başlangıç yapacaksan tavisye ederim. Ama bu benim bilmem kaçıncı makinem olucak dersen de birşey diyemem.

İstersen sitenin galeri kısmından çekilen fotograflara bak derim. (Tabii bakmamışsan)

@bisquit arkadaşımın dediği gibi o faktorlere de dikkat et derim.

İnşallah tekrar bir facia yaşamazsın....

Tarih: 15 Mart 2006, 15:32 - İp: 85.***.**1.140
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Arkadaşım da A80 var, sualtında çektiği fotolardan biliyorum. Hakikaten iyi makine ama eskidi, ben şubatın başında A610 aldım ve inanılmaz memnunum. A610'dan şaşma diyorum, fiyat performans olarak hakikaten çok iyi(a80'den de iyi), bende seninle aynı aşamalardan geçtim, daha iyisi yok sınıfında...

Tarih: 15 Mart 2006, 23:33 - İp: 88.***.**8.223
o_an
o_an (üye)
Sivas / Meraklı

Öncelikle merhaba ...
Bana sorarsan ne kadar eski olursa olsun a80 derim.Ama eski model olduğu için kimse tavsiye etmez bu kodu da kararı sen verecekin... Aynı modelleri bende tek tek inceledim A80 de karar kılmış ki Fiyatı 600 ytl civarinda olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Daha sonra a610 tam alıyordum ki A520'nin 300ytl olması kararımı değiştirti 520 aldım. ama aklım hala a80 de...

Asağıdaki yazı sayın
Cüneyt OCAKLILAR'a aittir..

A80 ile A95 in sensör boyutları aynı. Bu durumda düşük MP olanının yani A80 in daha temiz fotoğraf vermesi doğaldır. Bu mesajınız üzerine biraz önce ilgili linkten yine bir karşılaştırma yaptım. Takdir edersiniz ki 4 ve 5 MP lik iki fotoğrafı yanyana koyup karşılaştırmayı kesin karar açısından yeterli bulmasamda (bu durumda en iyi karşılaştırma için 5 MP lik fotoğrafın da 4 MP ye düşürülmesi gerekir diye düşünüyorum) A80 in fotoğrafları benim gözüme biraz daha kaliteli göründü.

#o_an' tarafyndan 17.03.2006 16:35:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Mart 2006, 16:34 - İp: 85.***.**3.109
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon'un yeni modelleri varken eski modellerine bakma bana kalırsa.Tabii bütçe meselesi bir yerde.A610 anlattıklarına göre senin işini görür.Hareketli lcd si var.1/1.8 inch sensörde rakiplerinden hatta S2 den bile büyük.Kaliteli sonuçlar alacağından şüphen olmasın.

Tarih: 17 Mart 2006, 17:25 - İp: 85.***.**6.131
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Aynı fiyata a610 varken a95 ve a80'i düşünmek artık çok da mantıklı görünmüyor..

Tarih: 17 Mart 2006, 19:05 - İp: 88.***.**5.247
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Tabi, şimdi o Cüneyt OCAKLILAR denen adam o yazıyı yazmış, doğrudur. Yazmış da ne zaman yazmış? O yazıyı yazdığı zaman piyasada A610/620 yoktu. Osmanlı ve caglarel haklı. A610 gibi bir makine varken artık eski modeller üzerinde durmanın bir anlamı yok.

Tarih: 18 Mart 2006, 19:42 - İp: 85.***.**9.61
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

İşte son nokta hocam Artık neyi tercih edeceğin konusunda tereddütün kalmamıştır sanırım.

Tarih: 19 Mart 2006, 02:20 - İp: 88.***.**8.215
eagle83
eagle83 (üye)
İstanbul / Amatör

Bu işin içinden olanlar bilir a95'in A610'dan tek farkı 4x yerine 3x optik zoom olmasıdır.Bu makinelerin şekilleri bile aynıdır. Bu tamamen canonun sadece ismini değiştirip yeni ürün çıkarma stratejisidir."CANON A610" almak istiyen varsa bu makineyi kaçırmasın derim!!!. Bu sitede yaklaşık 3 ay dolaştıktan sonra karar verip aldığım bir dijital A95.

Makine 3 aylıktır. Değiştirilme sebebi DSLR alma isteği. Makina çok temizdir. Hatta şunu da eklemek isterim, lensi ve lcd si özel lens temizleme kalemleri haricinde hiçbir aparatla silinmemiştir. Yine bilenler bilir kamera lensini selpak veya benzeri şeylerle silmek lenste gözle görülemeyecek ve tamiri mümkün olmayan çizik oluşumuna sebeb olur. Bu da resim kalitesine önemli ölçüde etki eder.

Sonuç olarak 3x optik zoomlu A610 almak isteyenlerin bu çok iyi kullanılmış A95İ kaçırmamalarını öneririm!!!
(dijitalin kutusu ve her türlü aparatı içindedir)

irtibat geçmek isteyenler:
cep:05353361863
email:[email protected]

(makinenin bu fiyata satılabilmesinin sebebi türkiyedeki uçuk fiyatlarla değil ABD den cazip fiyatlarla alınmış olmasıdır)

290$

arkadaşım ban tabiki A610 (A95) i öneririm. compack makinelerin en kalitelisi diyebilirim.bunun üstü modeller DSLR lerdir.Bunlar da fiyat ve kullanım olarak senin işini görmez. DSLR i hakkıyla kullanıp net fotolar elde etmek en az 3 yıllık fotoğrafçılık gerektirir...

Tarih: 6 Nisan 2006, 12:36 - İp: 88.***.**8.168
  • 1