volkanc
volkanc (üye)
İstanbul / Amatör

??5 Mp Canonvs Nikkon Vssony

Arkadaşlar selam
2 yıl kadar önce aldığım gayet kıytırık bir dijital makinan var.Gün geldi değiştirmek istiyorum
10 aylık bebeğimin fotoğraflarını çekerken göz rengi doğru çıksın istiyorum

Şaka ama gerçek şu anki makinem gerçek renkleri yakalamaktan çok uzak

lafı uzatmayalım düşündüğüm modeller

Canon A95
Nikkon 5600 fiyatına göre 5900
Sony DSC- W1
burada ve diğer bazı forumlarda okuduğum kadarı ile bu makinelerin hepsi genel olarak güzel sonuçlar veren makinalar

Canon biraz daha manual kontrol özelliğiile Nikkon da kullanım kolaylığı görüntü kalitesiile (5900) öne çıkıyor

Sony yi eklememinnedeni bir arkadaşımda var çok memnun resimleride gördüm gerçekten iyi red-eye özelliği gayet başarılıydı gördüğüm örneklerde

Bana gereken evde düşük ışıklı ortanlarda da iyi kalitede resim çekebiileceğim düzgün renkler verecek ,red eye ile uğraştırmayacak bir makine almak . Manual kontrol olmasını genelde tercih ederim .çektiğim resimlerin %90 ı 10 aaylık oğlumun resimleri .

Bu makinalar arasında hangisi benim ihtiyacımı daha çok karşılar sizce?

Birkaçgün içinde dubaidende fiyat gelecek
Bütçem fazla değil bu nedenle dubaiden uygun fiyat gelmezse daha düşük modellere dönmek zorunda kalacağım.

cevaplar için şimdiden teşekkürler

Tarih: 5 Aralık 2005, 15:30 - İp: yok
nikomaniaa
nikomaniaa (üye)
İçel / Amatör

merhabalar ben nikon coolpix 5600 kullanıcısıyım,ufak tefek bişey ama compact sınıfta bence tam bir canavar,nikonların bence en büyük artıları renklerin keskinliği,canlılığı ve netliklerinin süper oluşudur.5600 ün lcd ekranı 1.8" ve 80.000 pikseldir, bu ekran dsc w1 de 2.5" 123.000 pikseldir.sony dsc w1 i inceleyip kullanmışlığım bulunmaktadır,fotolara sadece makinadan bakacak isen sony eğer bilgisayardan bakacak isen nikon 5600 tartışmasız açık farkla şampiyondur,ben nikon un daha bir video kamera bile imal ettiğini duymadım bu markanın işi sadece dürbün ve fotoğraf makinası,ama sony
örnek fotoğraflarıma galeriden bakabilirsin
seçim senin iyi günler

Tarih: 5 Aralık 2005, 20:55 - İp: 85.***.**7.182
heredetos
heredetos (üye)
İstanbul / Meraklı

eger kapali alanda ve gece cekim yapacaksan nikon'u kesinlikle tavsiye etmem müthiş bi noise oranı var ama acik alanda muhteşem fotografları.ben canon a75 kullanıyorum ve bir noktaya kadar gerçekten çok iyi sonuclar verio ve verdigi sonuçlar ortalama olarak nikon 5600 dan çok iyi..
sony w1 e gelince lensi cok kalite. o bir carl zeiss manuel çekim olanakları da var fotograf kalitesi de iyi.öte yandan canon'a tele veya geniş açı converterı takabilirsin ama sony'de de bu yok..
ben daha çok ne fotoğrafları çekicem deyip ölcüp biçtikten sonra karar size kalıyor..

Tarih: 6 Aralık 2005, 15:22 - İp: 85.***.**9.114
  • 1