Fotoğrafçılık Forumları
283 Ytl Ye 5 Mp Olympus D595
Degerli Arkadaslar;
Olympus un D595 diye bir modeli var 5 mp ve manuel kontrolleri olan bir model. Garanti bankasının douwantit hizmeti ile 283 ytl ye türkiye teslim fiyatı var. Aşağıda bu fotoğraf makinasının linki de var. Bu makinayı ciddi ciddi almayı düşünüyorum. Olympus D595 i bilen , tanıyan veya yorumlayabilecek olan varmıdır. Güzel Resim çeken ve manuel kontroleri de olan bir makina bide sesli video çekebiliyorsa benim için idealdir. Ne dersiniz.
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_d595z.asp adresinde detaylı bilgi var.
en derin saygı ve sevgilerimle
ilave bilgi Olympus D595 Avrupa ve Turkiyede C500 zoom diye geçiyormuş
selamlar
verdiğiniz linkte de görüleceği üzere, sesli videosu maksimum 20 veya 40 sn. ayrıca manuel kontrolleri de çok fazla değil. mesela, enstantane ve diyafram önceliği seçeneği yok, manuel odaklama yok... sıradan bir makine. türkiyede yetkili servisi yok, garantisi hak getire. o halde ne diye yurtdışından böyle bir makine getirteceksiniz ki? bunun yerine aynı fiyata kodak 7430 alın daha iyi...
Sayın centurion ;
İlginiz ve Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Tahmin ettiğim gibi ilk önce cevap sizden geldi Sağolun. D595 i olympus un kendi web sayfasından http://www.olympusamerica.com/cpg_section/cpg_product_lobbypage.asp?l=1&p=16&bc=1&product=1162 baktığımda manuel kontrolleri olduğu key features olarak ifade edilmiş.
5.0 megapixel CCD
3x optical zoom, 12x total zoom capability
1.8" color LCD
19 selectable shooting modes (includes QuickTime® Movie Mode with audio)
Manual shooting modes to adjust shutter speed and aperture settings
In-camera Help Guide grants you quick access to shooting mode samples and descriptions so you can select which mode is right for the particular shooting situation
5 MP ve manuel kontrolleri olan 200 $ ın altında başka bir makina maalesef yok.(douwantit ile getirteceğim için 200 $ ı geçmemesi gerekiyor) Kodak 7440 ı incelemedim bilmiyorum ama kodak 7330 u hiç beğenmemiştim. Ben tam bir basçek ile tatmin olacağımı zannetmiyorum biraz manuel kontrolleri de olsun istiyorum. A 510 da tam manuel kontroller var ama o da o da çok tatminkar değil . Benim şu anda elimde 2 mp olympus c-150 var inanın kodak 7330 dan daha güzel resimler çekiyor. Dediklerinize de hak vermiyor değilim olympus ların garanti problemi var ama nedense bu makinaya çok ısındım.
280 YTL ye bu ayarda manuel kontrolleri olan başka bir makina önerebilirmisiniz. ?
teşekkürler
Manuel kontrolden benim anladığım diyafram ve enstantane hızıdır. Diğerleri fasa fiso. D595'de de diyafram ve enstantaneyi manuel olarak kontrol etme imkanınız yokmuş. Şuradan görebilirsiniz. Sizin yazınızda bahsedilen "Manual shooting modes to adjust shutter speed and aperture settings" biraz aldatmaca ifade. Yani diyor ki sen bu modlardan birini manuel olarak seç, (örneğin gece modu veya manzara modu herneyse) makine seçtiğin moda göre diyaframı ve enstantaneyi ayarlasın. Bu şimdi manuel ayar mı oluyor? Bana göre değil.
sevgili manatba, herhalde benden başka ya da fazla boş zamanı olan yok demek ki, cevap vermede birinciliği kimseye kaptırmıyoruz!
manuel ayar konusunda sevgili bitpire'ye aynen katılıyorum. adamlar maalesef böyle böyle milleti yanlış yönlendiriyorlar. yoksa, o on küsur modu da elle seçiyorsunuz, onu da manuel olarak adlandıralım o zaman!
a510'u niye beğenmediniz? yurtdışından 180-190 $'a getirtebilirsiniz. ama tabii bunun da sınırsız videosu yok.
ayrıca olympus'un fiyatı düşük olsa da xd picture card almanız gerekecek, bunun fiyatı pahalı olduğu için makine fiyatından sağlayacağınız tasarruf da boşa gidecek.
kodak 7440 demedim, 7430 dedim. 7440 hakikaten iyi bir makine. 7430 ise ancak başlangıç seviyesinde birini memnun eder.
Sayın centurion
A510 u begenmedim diyorum ama o paraya alternatifide yok gibi gözüküyor. Eğer olympus D595 almassam kerhen A510 alacağım gibi gözüküyor.A510 u neden beğenmediğime gelince Daha önce A75 kullanıyordum. Bir istanbul seyahatimde A75 i takside unutunca yeni makina arayışına girdim. A510 bir arkadaşımdan alıp alıp birgün inceledim resim çektikten sonra 2. bir resmi çekmek için çok fazla beklemeniz gerekiyor Sanırım buna Shutter lag deniyor ama çokda emin değilim. A510 da A75 deki noise problemi giderilmiş ama ne hikmetse A75 ile çektiğim gece resimlerini A510 ile çekemedim. Sanırım bu A510 un flash mesafesinin kısa olması ile ilgili. Aslında temiz bir A80 bulup onu mu alsak bence bu serinin en güzel makinası A80 di siz ne dersiniz.
selamlar
haklısınız. bir a80'in kalitesi maalesef yeni modellerde yok. insan yeni modellerin daha gelişmiş, daha iyi olmasını bekliyor. ama ne yazık ki bu çoğu kez gerçekleşmiyor. bulabilirseniz, güvenebileceğiniz birinden ikici el a80 de alabilirsiniz tabii...
bu arada yanlış anlamayın, olympus'u genel olarak beğenirim. ama belirttiğiniz makineyi elinize alıp incelemeden salt fiyatı ucuz diye satınalmanızı salık vermem. türkiyede bulup, bir inceleyin. içinize sinerse sipariş verirsiniz.
kolay gelsin...
bende pentax optio 50 ile konika arasında seçim yaparken bu siteye rastladım ve gördüm ki yurtdışından almaktan bahsediliyor eğer bir tanıdığım yoksa bu siparişi nasıl verebilirim beni aydınlatır mısınız?
Sevgili manatba, düşündüğün makinada ( Olympus D595) kesinlikle MANUEL DİYAFRAM VE ENSTANTENE AYARLARI var!" Dpreview" sitesi "yok" derken yanılıyor! Ürünün manuali incelenirse görülebilir. Zaten Mode Dial (ayar tekerleği ) üzerinde de "M" (manue)l ve "P" (pragram) ibareleri mevcut....
#droral' tarafından 17.07.2005 10:12:00 tarihinde düzenlendi.
#droral' tarafından 17.07.2005 10:13:11 tarihinde düzenlendi.
Sn. Drol
Yanıtınız için teşekkür ederim ancak üzülerek ifade edeyim bu aleti artık o fiyatlara almamız hayal. Biz öle midir böylemidir derken international-orders.com sitesi türkiyeye mal satışını durdurdu bizde bu fiyatlara d595 alamaz olduk. Neyse hayırlısı en azından bir alet daha incelemiş olduk
En derin saygı ve sevgilerimle
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
017913 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
-
Hikaye Yazarı Ömer Seyfettin İle Serdar Yıldırım
06 Oca. 2024, 00:16 serdar102
030206 Oca. 2024, 00:16