sayman35
sayman35 (üye)
İzmir / Amatör

Zoom

Nikon 5900 aldım yeni.Durmadan karıştırıyorum.Fotoğraf ve video kalitesi iyi.Bir sorum olacak.Zoom yaptığımda uzak mesafeler bulanık oluyor.Acaba ayarlarını mı bilmiyorum.

Tarih: 7 Temmuz 2005, 02:03 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

1. ihtimal: Dijital zoom yapıyorsunuzdur. Yani makinenizin ayarlarında dijital zoom "on" konumunda ise, zoom yaparken optik zoom sınırına geldikten sonra parmağınızı zoom butonuna basılı tutmaya devam ederseniz otomatik olarak dijital zooma geçer. Dijital zoom da fotoğraf kalitesinde bozulmaya neden olur. Yani makinenizle 456mm'ye kadar zoom yapabilirsiniz ama bunun 114 mm.'ye kadar olan kısmı optik zoomdur. Bir başka deyişle Toplam 12x zoom yapabilirsiniz ama bunun 3x'i optiktir. Ondan sonrası kalite kaybına yol açar. Dijital zoomu "off" konumuna alırsanız 114mm. den öteye zoom yapamazsınız. Yani bir anlamda zoom kabiliyetini kaliteli görüntü ile sınırlandırmış olursunuz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış.
2. ihtimal: Dijital zoom yapmıyorsunuz, ama çekim yaparken makineyi titretiyorsunuz. Zoom yaptıkça (ister optik ister dijital olsun) odak uzunluğu arttığından makinenin titreşime karşı hassasiyeti artar. Bu nedenle zoom yaptığınız çekimlerde elde çekim yapmanız zorlaşır. Mümkün olduğunca tripod kullanmaya çalışın.

#bitpire' tarafından 07.07.2005 16:28:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Temmuz 2005, 16:23 - İp: yok
  • 1