Fotoğrafçılık Forumları
Tercih Yardım
3 adet makina arasında hangisini tercih edecegimi bilemedim yardım ederseniz sevinirim.
1-SONY DSC W70
2-SONY DSC N1
3-CANON POWERSHOT A700
gönlüm aldukça küçük görünümüyle aklımı çelen sony DSC W70 DE sizlerin önerisini belkiyorum yardımlarınıza şimdiden teşekür ederim.panctom senin fikrinde benim için önemli.sen ne dersin ...izmirden erden 72
Panctom yetişmeden ben bir şeyler karalayayım.
N1 W70'den daha hafif değil mi?
Allah aşkına, en önemli kriterin görünüş mü? Ruh güzelliği de önemli olmalı ama.
Manual kontroller, SD card, kalem pil kullanması, seri çekim yeteneği, 6x optik zoom yüzünden A700 diyorum.
Ya da 6x yerine 4x zoomlu ama daha ucuza daha güzeli, eğer bulabilirsen, Canon A610.
N1 W70'den daha iyi bir makinaya benziyor, daha büyük sensor, 30 sn. pozlayabilme, 3" LCD, vs. ama çok pahalı be abi.
Evet çok zor seçim.. Birbirine çok yakın 3 makine.. Bir kere görüntü kalitesi olarak daha kötüsü dsc w70 gördüğüm testlerde.. Yani her ikisinden de, daha düşük görüntü kalitesi dsc w70 te maalesef. Ben olsam w70 almam.
En pahalısı dsc N1.. Ama en büyük sensör de N1 de.. Büyük sensör avantaj.. Büyük sensör görüntüde extra kalite demek.. Ama dış görünümünü pek sevmedim n1'in.. Yine de senin zevkin önemli.Dsc N1'in Görüntü kalitesi, w70'ten daha iyi.. Fakat pahalı aynı zamanda,bu da dezavantaj.
a700 modeli, dsc n1 den daha küçük sensöre sahip olmasına rağmen, görüntü kalitesi olarak Dsc N1 kadar başarılı.. Ve ona göre ucuz. a700 ün en büyük kozu 6x optik zoom olması.. Yani uzakları daha fazla yakınlaştırırsın.bildiğim kadarıyla a700 de görüntü sabitleyici yok.Ama iso800 e kadar mod var. isoyu biraz yükseltince sabitlemeye gerek kalmıyor zaten. Ve yüksek isoda fazla noise vermiyor a700..
Bu 3 makineden hangisi dersen, ben olsam N1'i elerdim. Güzel ama çok pahalı.. Bir de dış görünüm hoşuma gitmedi.Ama görüntü kalite gayet iyi.. Dsc w 70'i de görüntü kalitesinin düşüklüğünden elerim.
Bu durumda a700 benim favorim. a700 güzel görüntü veriyor. 6x optik zoom avantajı var. Ve diğer sayısal özellikleri de iyi ve yeterli..
Tabii ben başka modelleri karıştırmadım. Ne kadar çok model karıştırırsak, o kadar kafan karışır kardeşim. Ben burada izmirdeyim, kafan hala rahat değilse, bana özelden msn adresini yaz.
Saygılar..
Bu arada betelgeuse, ben cevap yazarken sen ne çabuk yetiştin öyle..
Betelgeusenin yazdıklarını görmeden yazdım ama aynı şeyleri yazmışız.
w70 yetersiz
N1 çok pahalı
a700 en iyisi
SONUÇ: A700
A610 derim baştan. Öte taraftan güneşli ve bol aydınlık ortamlarda 6x te çekim yapmak çok rahat. fakat karanlık ortamlarda flaş patlatmadan 6x te uzun pozlama olacagından titreme sorun olabilir eger elde tutuluyorsa makine. bir yere sabitler ya da Tripod + self timer ile iyi sonuç alırsın ama. Bunun dışında iso yu yükseltirim ve titreme olayının önüne geçerim gibi bir sey düşünme fotograflarda hayal kırıklıgına ugrayabilirsin.
Bu arada makinenin iki pil ile calıstıgı icin seri cekimlerde hantal oldugu söyleyip, ozellikle flaslı cekimlerde sonraki cekime gecmek icin beklettigini belirteyim. Tabi diger iki makineyi bilmedigimden a700 ile kıyaslamıyorum onları. Ama dediğim gibi A610-620 cok daha iyi A700'den...
Ben de 610'un iyi olduğu konusunda hemfikirim. Ama arkadas 3 aday yazmış, onları kıyaslasak önce.. ben 3 makinayı da tanıdığım için a700 dedim.
a610'un kalite farkı resmi tam boy büyütünce belli oluyor.Ama aradaki fark çok değil.. Ne de olsa ikisi de canon abi!! Resimleri tam boy büyütmeyecekse, a700'ün 6x optiği çekici oluyor.Arkadaşımız yine de özgür iradesini kullanmalı.. a610 kullanan arkadaşların da çok memnun olduğunu belirtmek isterim.
O halde a700 veya a610.. Seç birini.. Diğer 2 makinayı ele bence..
Bir de unuttum yazmayı.. gece çekimi başarısı konusunda hangi makinayı alırsan al, tripod yine şart! Yoksa ne a700 ile, ne de a610 ile uzun pozlamalı gece resmi çekemezsin! Bu işi iyi yapmak isteyen herkesin bir tripodu olmalı..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
025304 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar
09 Kas. 2022, 11:18 yavuzkayseri
0139709 Kas. 2022, 11:19
yavuzkayseri -
-