Fotoğrafçılık Forumları
Teknik Yardım
Arkadaşlar merhaba. Ben ilk defa digital fotoğraf makinası alıcam. Fotoğrafları genelde kapalı ve dar mekanlarda ( oda, salon vs. ) çekicem ve bunların bir çokları fluoressan ışığında olacak. Çektiğim fotoğrafların yaklaşık yarısını da bastırmayı düşünüyorum. ( Ör 10 - 15 , 13 - 18 boyutlarında ). Bunlar ışığında Birkaç şeyi merak ediyorum.
1. Yukarıda yazdığım şartlar göz önüne alındığında 28mm’lik bir objektifte diretmek ne kadar mantıklı olabilir?
2. Normal ve makro focus mesafeleri çok önemlimidir?
3. Optik zum ne kadar büyükse o kadar iyidir mantığı doğrumudur?
4. Baskı yapılacak fotoğraflarda 3:2 oranı ( daha profesyonel makinelerde bulunan ) 4:3 oranından çok daha mantıklı değilmidir? Yani ben 10 – 15 baskı yapacaksam bu oranlardan hangisini ( yada ikisini ) barındıran bir makine mi almalıyım.
5. Digital fotoğraf makinesi alırken mutlaka dikkat etmemiz gereken yani olmazsa olmaz özellikler nelerdir?
6. Casio QV-R62 - Casio QV-5700 - Ricoh Caplio R2 makinelerinden hangisini tavsiye edersiniz. yada bana bunların dışında tavsiye edebileceğiniz bir makine varmı?
7. Makineyi Amerika’dan getirtmeyi düşünüyorum. Casio alırsam türkiyede servis sorunu yaşarmıyım? Yada türkçe kullanma kılavuzunu nasıl elde edebilirim.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-Dar bir yerde mümkün olduğunca geniş bir alanı fotoğraflamak istiyorsanız geniş görüş açısına sahip bir lens aranan temel özellik olmalıdır
2-Şayet makro fotoğraflara ilginiz yoksa makro mesafesinin sizin için önemi olmaz
3-Hayır
4-Baskı esnasında 4:3 kırpılarak 3:2 hale getiriliyor bu sizin için sorun teşkil etmiyorsa önemli değil ancak ben çektiğim fotoğrafın aynı şekilde basılmasını isterim derseniz 3:2 çekim yapan modellerden birini tercih edin
http://www.nikon.com.tr/anasayfa/ sevgili arkadaşım bu siteye bir göz atma fırsatın varsa inan tüm cevapların burada
makine beni yönetsin her şey bana hazır gelsin diyorsan (matris ölçüm-beyaz ayarı-vs.vs.) coolpix öneririm.
1.bu konuyu satın alma rehberine yazsan daha uyumlu olacaktı.
2.sana tavsiyem cearfour a git.tabi bulundugun ilde varsa?ordan k.kartı ile dilediğin makineyi al.dene kullan.begenmezsen 15 gün iade süren var.ver baska al.boylece anlarsın.ne olması gerektigini.hemde gözünle sahit olursun.
3.beni oyle yaptım.(bilen bilir)
kolay gelsin
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
025304 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar
09 Kas. 2022, 11:18 yavuzkayseri
0139709 Kas. 2022, 11:19