Fotoğrafçılık Forumları
Sx220 Zoom Yaparken Netleme
Herkese merhaba
Foruma uzun yıllar önce D SLR bir makina araştırmak için üye olmuştum . Bugün itibarı ile Canon sx 220 almış bulunmaktayım . Fotoğrafçılıkta yeni sayılırım . Brnim siz üstatlara sorum şu , yaklaşık bir metre uzaklıktaki bir objeyi zumlayarak ekranı doldurmaya çalıştığımda objeyi otomatik yada manual olarak netleyemiyorum , sorun bendemi yoksa cihaz arızalımı ?
Aynı mesafeden zum yapmadan netleme yapabiliyorsanız, lensin telefoto modundaki minimum netleme llimiti sizin çekim mesafenizin dışında olabilir.
#ocaklilar' tarafından 12.05.2013 18:47:33 tarihinde düzenlendi.
Aynı mesafede zum yapmazsam netliyor . Dediklerinizden anladığım makinanın (kompakt oluşundan dolayı) kapasitesi bu kadar .
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Makro moduna alıyorum zaten , fakat sonuç iyi değil . Nasip olmadı çok niyetlenmiş idim o zamanlar pentax k 100 d süper almaya .Forumda pazarbey diye bi arkadaş vardıydı , sağolsun .
Hiç zoomu oynamadan MF yazan yere bastırın . Makro çekin. Sanırım 5 cm'e kadar yaklaşabiliyor, o zaman netlik de bozulmaz. Yakın mesafede tele durumunda net bozulabilir. Çünkü bu durumda asgari çekim mesafesi uzar. Uyaran arkadaş haklı.
392mm de hangi uzaklıktan fokus yapabileceğini öğrenmeniz lazım.. Demek ki 1 metreden fazla mesafe gerekiyor. Tahminim 1,5 metreyi bulabilir..
Fz50 kullanmıştım. 420mm de 2 metreydi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Premiere Pro Zoom Efekti Yakınlaştırma Yapmak
04 Eyl. 2020, 17:44 prodersler
0188304 Eyl. 2020, 17:45
prodersler -
Movavi Müzik Ritmine Göre Video Pan Zoom Yapma
13 May. 2020, 21:36 prodersler
0242513 May. 2020, 21:37
prodersler -