Fotoğrafçılık Forumları
Şişak Cekemiyorum Yardim Plss..
Nikon d70 ve SONY CyberShot DSC-R1 bu makinalarda şipşak cekemiyorum duğun salonunda calişiyoruz ve digital makinalara yeni gectik hızlı calişamiyoruz illa makinanin kendini odaklamasini bekliyoruz odaklasada bir hareket yaptiğinda fotoğraf fuluu cıkıyor orneğin dans eden birini cekmeye kalkarsamm yardimci olan biri olursa sevinirim sağolun..
otomatik modda çalıştırın,hem flaş patlatır,karanlık çıkma şansı olmaz hem dans edenleri rahatlıkla yakalarsınız hem de zamandan kazanırsınız...
canon powershot pro1 ve 430ex flaş la bir süre ben çekim yaptım, sonuçlar bayağı iyidi. makinada single af ve continuos af yazan netleme ile ilgili bir seçenek var. d70 ve r1 kullanmadım ama benzer seçenekler olmalı. sürekli netlemeyi seçmelisin. ben makinada en hzılı modu kullanıyordum. hareketli anlarda 3-4 poz çekip içinden en düzgün olanını seçiyordum. Tv modunda (enstantene öncelikli) 1/200 - 1/250 sn zaman ile diğer her şey otomatik modda iken sonuçlar iyi oluyordu. yanlız düğün salonu içerisindeki ışıklandırmadan dolayı lense bayonet takmanı tavsiye ederim, lense ters ışıkgeldiğinde makina netlemede başarılı olamayabiliyor. tahminim metz in büyük flaşlarından kullanıyorsunuz, ışık şiddetini en yüksek değil de orta seviyede ayarlamalısınız.
"metz in büyük flaşlarından kullanıyorsunuz" makinalarin kendi ışıklarini kullaniyoruz ama sizce arti flash kullanmalimiyiz ?
bence sorun makinenin kendi flaşını kullanmanızdan kaynaklanıyor.
makinelerin üstündeki flaşlar hem yetersiz güçtedir hemde flaş senkron hızları çok düşüktür.
mesela benim makinemdeki kendi flaşının senkron hızı 1/50 saniye, bu durumda dans edenler falan doğal olarak güzel çıkmayacaktır.
mesela nikon marka bir flaş alırsanız, d70 ile senkron hızı 1/500 saniye olacaktır. bu durumda anı dondurup istediğin fotoğrafları çekebilirsin.
peki bu makinalar uzerinde otomatik deilde manuel olarak ayarlasam objektifi nedersiniz ?
merhaba yineden, düğün salonunda fotoğraf işi yapanların büyük çoğunluğunda metz in kocaman flaşı standartdır. "modeli aklımda değil..." dilerseniz birkaç salonda düğüne gidin ve inceleyin. makinenin kendi flaşı normal ortamda dolgu flaşı olarak kullanılır. bendeki canon powershot pro1 de 1/60-1/250 arasında kendi flaşı, ben canon 430ex ile 1/250 enstantene ile diğer tüm ayarlamalar otomatik iken çok iyi sonuçlar alıyorum.
nikon un orjinal flaşından biryerden bulup bir kez denemenizi isteyeceğim. enstanteneyi 1/250 - 1/500 arasında ayarlayın, birkaç çekim yapın, farkı göreceksiniz ve flaş satın alacaksınız...
"bu arada bende düğün salonunda fotoğraf işi arıyorum, ihtiyacınız var ise görüşebiliriz... "
tabikide sizi ekledim msn e benim adresim [email protected]
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Photoshop Hazir Kamera Ayarlari Yardim.
06 Tem. 2017, 23:31 muharremkyksz
0175606 Tem. 2017, 23:31
muharremkyksz -
-
Canon 500d ? Nikon D3100 ? Yardim Arkadaslar
21 Ağu. 2015, 11:09 yunuszz
2191812 Kas. 2015, 23:37