sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

S2 Af Yrd. Işık

Arkadaşlar bu makinede AF yrd. Işık ve işaret lambası var bunların anlamı nedir açık olması gereklimi

Bir kere bir müzede çekim yapacaktım rehberin durduğu konumun arkasıdnaki idi çekim yapacağım şey tam çekim yapıcam yeşil ışık bayanın suratıan gelmesin mi? eeh tabi rehber birşey anlatıyor direk bana baktı onu çekiyorum zannetti valla kötü bir durumdu

Tarih: 10 Ağustos 2006, 14:09 - İp: 194.***.**9.29
muratk76
muratk76 (üye)
Ankara / Amatör

Makinanın menüsünde Af. yardımcı ışığı kapatma seçeneği varmı bilmiyorum ama benim F717'de var. Menüde yoksa autofocusu kullanmayıp manuel focusu kullnacaksınız bu gibi durumlarda.

Tarih: 11 Ağustos 2006, 11:17 - İp: 85.***.**4.221
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

o kadar bizde biliyoruz ben kapatıp kapatamayacağımızı sormuyorum ki, ayrıca MF kompack makinelerde hiçbr fonksiyonu yok bence

Tarih: 11 Ağustos 2006, 14:59 - İp: 194.***.**9.29
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

AF yardımcı ışığı, ışığın yetersiz olmasından dolayı otomatik odaklamanın yapılamadığı durumlarda devreye girer ve odaklama karesindeki cismi aydınlatır. kapatıldığı takdirde otomatik odaklama yine devrededir, ancak ışık yetersizse odaklama zorluğu yaşanabilir. gün ışığında kapatılması problem yaratmaz.

Tarih: 11 Ağustos 2006, 15:39 - İp: 85.***.**9.134
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

''o kadar bizde biliyoruz ben kapatıp kapatamayacağımızı sormuyorum ki, ayrıca MF kompack makinelerde hiçbr fonksiyonu yok bence ''

Birbirimizi incitmeden yazmayı bir becerebilsek herşey yoluna girecek ama...

Tarih: 11 Ağustos 2006, 17:42 - İp: 85.***.**7.51
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

"osmanlı" arkadaş yazdıklarım farkındayım ama şimdi ne yazayım ben ben ne soruyorum bana ne cevap geliyor.

Tarih: 12 Ağustos 2006, 07:46 - İp: 194.***.**9.29
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sayın Sarucabey ben arkadaşın yazdıklarından kötü bir sonuç çıkarmadım.Sadece:

''Makinanın menüsünde Af. yardımcı ışığı kapatma seçeneği varmı bilmiyorum ama benim F717'de var. Menüde yoksa autofocusu kullanmayıp manuel focusu kullnacaksınız bu gibi durumlarda.''

gibi bir yorum yazmış.Buradaki tutumu son derece yardımcı olmaya yönelik diye düşünüyorum.

Neyse benimde abartmama gerek yok.Işığınız bol olsun

Tarih: 12 Ağustos 2006, 10:57 - İp: 85.***.**6.14
  • 1