ceycey77
ceycey77 (üye)
İzmir / Meraklı

Olympus Sp500

başlangıç aşamasındayım olympus sp500 aldım nasıl makina deneyen bilen varmı birde kitap önerebilecek kimse varmı

Tarih: 3 Eylül 2006, 02:48 - İp: 85.***.**1.122
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Benim de içimden bir ara sp500 geçmişti ama çabuk vazgeçtim.Ben şahsen sadece video özelliklerini yetersiz gördüm.Hem foto,hem de video olarak ikisini de çok iyi yapan, uzun süreli video çeken makineler var.En iyisi de kodak p712.. Ve ben de onu alacağım.

Video dışında sadece foto olayı düşünüyorsan, çok doğru ve ekonomik bir seçim sp500.. Çok kaliteli resim veriyor.Diğerlerine iyiki para saçmamışsın.Eğer kodak'ı bulmasaydım ben de sp500 alabilirdim.İyi günlerde kullan arkadaşım.

Tarih: 3 Eylül 2006, 04:58 - İp: 81.***.**4.167
ceycey77
ceycey77 (üye)
İzmir / Meraklı

teşekkür ederim dostum aklımda soru işaretleri vardı almadan önce de çok sormuştum ama sağol makinaya alışmaya başladım ilk makinam da

Tarih: 4 Eylül 2006, 00:25 - İp: 85.***.**9.186
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Kesinlikle içine sinebilir bu makine.. Biz foto meraklıları nedense bir canon, nikon saplantısına kapılmışız.Bu aynı Türk halkının "turkcell" saplantısı gibi birsey.. Diğer gsm operatörleri kaliteli hizmeti çok daha ucuza ve uygun koşullarda sunuyor ama nedensa "turkcell"den başka yok sanki..

Fotoda da kodak ve olympus gibi markalar çok iyi işler yapsa da,öne çıkmıyor bu saplantı yüzünden.. O markalara daha fazla para saçmak fuzuli.. Bence iyi bir yatırım.Sadece biraz zamanla fotğraf çekme tekniğini ilerletmen gerekiyor.O zaman o makinenin neler yapabildiğini göreceksin,emin ol sayın "hocam".. Bu arada "hocam" dedim,kutsal bir meslek taşıyorsun omuzlarında.. Allah önc sana sağlık versin ki, bizlere de yardımcı olabilesin.

Sağlıcakla kal..

Tarih: 4 Eylül 2006, 04:18 - İp: 81.***.**5.61
asterix79
asterix79 (üye)
İstanbul / Amatör

Güle Güle Kullan iyibir seçim yapmışsın. Ben de yaklaşık 20 gün önce aldım aynı kamerayı ve çok memnunum yanlız bazen anti-shake özelliği olsaymış diyorum.
Öncelikle sana kullanım kulavuzunu baştan sona iyice hiçbir ayrıntıyı atlamadan okumanı tavsiye ediyorum. Çünkü kutunun içinden çıkan türkçe kullanma klavuzu cdnin içinde bulunan "advanced manualin" birebir Türkçesi yani hertürlü özellik anlatılmış.
10x optik zoom güzel fakat Anti-shake olmadığından düşük shutter hızlarında kamerayı ya biryere dayaman yada bir tripod
üzerinde kullanman gerekiyor.Ama dediğim gibi iyibir seçim bence diğer özellikleri bu dezavantajı fazlasıyla bastırıyor.
Birde eğer yapmadıysan "Pixel Mapping" yap. Bazı pixel hatalarını düzeltiyor bu fonksiyon. Kullanma klavuzunun 59. sayfasında bu fonksiyon hakkında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsin. Bu fonksiyonu fark etmesydim kamerayı değiştirmeye geri götürecektim neyseki sorunu bu özellik sayesinde çözdüm.

Kolay Gelsin iyi Çalışmalar.

#asterix79' tarafyndan 05.09.2006 18:29:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Eylül 2006, 18:22 - İp: 85.***.**8.240
oyt
oyt (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu konu ve yorumlar banada cok yardimci oldu guc verdi, Canon S3/S2, Fuji S6500, Kodak DX7590 arasinda ve fiyatlari arasinda kisilip kalmistim. Olympus SP500 UZ uygun fiyatiyla herzaman kafamdaydi. 929 LT (549 YTL) fiyatiyla uygun ve guzel. Yorumlara bir tesekkurde benden, Saygilar ekonomik dusunen insanlara sanirim onlarda ev gecindiriyorlar ve cocuklari var

Tarih: 9 Aralık 2006, 01:35 - İp: 88.***.**2.226
mustaf555
mustaf555 (üye)
İstanbul / Firma

slm nasıl bir kitab soruyorsunuz neyle ilgili olympus makina çok iyi bir makina doğru karar vermişsiz ama bu makinadan sonra alacanı makina canon 400D tavsiye ederim gerçekten harika bir makina

Tarih: 16 Aralık 2006, 12:32 - İp: 85.***.**4.248
  • 1