Fotoğrafçılık Forumları
”nerden Baslıcam?” Dıyenlere?
Bende henuz cok yeniyim..baslayali sadece birkac ay oldu...buraya bi form acmistim "nerden baslicam?" diye..bana yol gosteren herkese tesekkurler...daha basindayim ogrenicek cok seyim var...ama benim baslamakta zorlandigim durumda olan arkadaslara ogrendiklerimden yola cikarak tavsiyelerim var...cunki bi cok arkadasim bana,eger bir yerden baslarsan onu bizede anlat demisti;
1-fotograf makinenizi cok iyi ogrenin..kullanma klavuzunu benim gibi defalarca okuyun...
2-makinenizi kurcalayin,korkmayin bozmazsiniz(yani ben henuz bozmadim),klavuzdan okudugunuz ve makinenizde gordugunuz herbir ozelligin ne oldugunu cozmeye calisin...
3-sonra okudugunuz ama ne oldugunu bile anlamadiginiz ifade ozellik ve isaretleri...1-fotograf kitaplarindan(ben su an Cengiz Oguz GUMRUKCUNUN Fotograf Kitabi adli kitabini okuyorum,temel seviyede gayet faydalandigim bir kitap..) 2-Sitedeki forumlari takip ediyorum 3-Imkaniniz varsa bulundugunuz yerdeki fotograf topluluklarina ve kurslarina katilarak(ben basladim cok faydasini goruyorum)...
4-sitedeki fotograflari inceleyin...(hangi asa da hangi hizla hangi diafram acikliginda..)gibi sorularin cevabini fotograflarin ozelliklerinden bakarak inceleyin...
5-okudugunuz ve ogrendiginiz seylerin makinenizle uygulamasini yapin, bol bol fotograf cekerek fotograflarinizi inceleyin..
bana ve tum yeni baslayanlara kolay gelsin...
aslinda guzel bir konuya deginmisssin cazzcazzy.. ben de bir ""nerden Baslıcam?" Dıyenlere?" toplulugundan oldugumdan, burada hep beraber tartisirsak konusursak bir yerlere varabiliriz..
dedigin gibi kullanma klavuzu cok onemli.. ama yeni bastan okumaya da gerek yok; tabii anlasilmadiysa o baska..
dergilere de yonelmek gerekiyor.. ben practical photography dergisine uyeyim; film ve digital fotografcilik teknikleri hakkinda bircok bilgi bulmak mumkun.. harika ipuclari veriyorlar.. buradan, forumdan okudugum ipuclarini herkesle paylasacagim.. eger herkes bilgilerini bu konu basligi altinda paylasirsa sonucta kitap gibi birsey yaratmis bile olabiliriz..) yeni baslayan baslar bu konu basligi altinda yazilanlari; sonra... cikar fotograf cekmeye baslar.. dunyasi genisler.. )))) neyse fazla abartmaya gerek yok..
bence en iyi yontemlerden birisi, ki ben klavuzu okumaya baslamadan once baslamistim; makineyi senin ikinci opsiyonda da belirttigin gibi kurcalamak.. kurcaladikca yeni birseyler ogreniyorsun.. ne de harika meretler dogrusu bu fotograf makineleri..)) bozulma konusunda sunu soyleyebilirim; makine yeni oldugundan bozulursa birakin bozulsun olmali, aradan 1 yil gectikten sonra bozulursa sonra dunya kadar iscilik parasi da dokmek gerekir.. makineyi sigortalatmak cok onemli bu hususta..
Fred Miranda'nin sayfasindaki fotograflara bakip ben niye oyle cekemiyorum diye sinirlenmek de gerekir..)) sonra kamerayi kavradigin gibi sokaklara bayirlara caylara uzanip deklansore tiklamak gerekir..))
en onemli hususlardan birisi; exif bilgilerini incelemek bilgisayarda.. hangi isoda hangi aperturda nasil fotograf laindi.. hangi ayar degisiklikleri yapilsaydi nasil sonuclar alinirdi.. bir profesyonel fotografci yalnizca raw fotograf cektigini soylemisti.. gerekli degisiklikleri bilgisayardan daha sonradan yapiyormus.. kaliteden odun verilmedigi icin raw fotograflar gercekten de en iyi yontem.. bilgisayarda herseyi rahatlikla degistirebiliyorsun..
iste bu hususta en onemli noktaya parmak basmis da oluyoruz..
ne mi? photoshop... digital fotografcilikta en onemli olgu photoshop (veya benzeri bir program..) kullanimi.. ben dslr kullaniyorum, photoshopda isledikten sonra fotograflarim hayat kazaniyor ancak.. ne de buyuleyici bir dunya fotografcilik..
bu yuzden kullanma klavuzu kursuna devam etmek gibi bir yandan da photoshopla vakit harcamak da cok onemli..
....
- 1
İlgili olabilecek konular
-
“vakıf Ve Medeniyet” Foto. Yarışması
25 Mar. 2006, 00:26 zevahir
2236426 Mar. 2006, 13:17
marangoz -