Fotoğrafçılık Forumları
Küçük, İnce Fotoğraf Makinası Seçim
Ara sıra fotoğraf çekeceğim. Taşıma kolaylığı en önemli benim için.
İsteklerimi önem sırasına göre yazdım. Hepsinin olamayacağını biliyorum.
1- Hacmi en küçük ve ince olmalı, kolay taşınabilmeli,
2- Titreşim önleyici (anti shake) özelliği olmalı,
3- LCD ekranı büyük olmalı,
4- Pil ömrü fazla olmalı, fazla fotoğraf çekebilmeli
5- Flash etki mesafesi fazla olmalı ve ayarlanabilmeli,
6- Hareketli çekimlerde netlik sağlamalı,
7- Flashlı ve flashsız çekimlerde fazla beklememeli, ard arda fotoğraf çekebilmeli,
8- İlk açılma süresi kısa olmalı,
9- Kırmızı göz olmamalı,
10-Fiat performans oranı iyi olmalı,
11-Kaliteli ve az bellek kullanan video çekimi olmalı, çekimde hafıza kartı kadar çekebilmeli,
12-Manuel ve otomatik çekim özelliği bulunmalı,
13-Hafıza kartı pahalı seçeneklerden olmamalı,
14-Anlamadığım özellikleri iyi olmalı.
Bildiğimden değil ama cahilce tesbitlerim şunlar: Sizin tavsiyeleriniz önceliğim olacaktır.
Canon IXUS 55 - Sony T9 - T7 - T5 - T3 - T1 - T33 - Nikon Coolpix S1 - S3 - Casio S 500 - Panasonic FX8
Casioları tavsiye eder misiniz? Bazıları uzak dur dediler.
Sony T9 sonradan çıkmasına ve T7'den daha özellikli olmasına karşın daha ucuz. Nedeni konusunda bilgi sahibi olan var mı acaba?
Emeğini esirgemeyenlere şimdiden teşekkür ederim.
ben fx 7 kullanıyorum o yüzden fx 8 i onerebilirim. video cekimi de iyi. ayrıca batarya omru t serisine göre daha uzun.
merhaba sereye;
casio dan kim sana uzak dur dedi... bence hata yapmis.casiolar da guzel makineler..ince,kuck bi makine istiyorsan casio exilim derim...
kolay gelsin....
kodak V550
Casio nun ve Sony nin çok güzel modelleri war.
bende yeni alıcam ve canon IXUS 750,canon A620 düşünüorum!...
türkçe menülü olması da iyi...
BAHSETTİĞİN ÖZELLİKLERİ BARINDIRAN MAKİNELER
CASİO DA MEVCUT TİTREŞİM ÖNLEYİCİ,MPEG4 VİDEO ÇEKİM
HAZIR ÇEKİM MODLARI HİÇBİR ÜRÜNDE OLMADIĞI KADAR ZENGİN
MANUEL AYARLAR,YÜKSEK EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ,AZ PİL TÜKETİMİ,
ZARİF TASARIM GİBİ SAYAMADIĞIM BİRÇOK ÖZELLİK.
Z500 VE Z 750 MODELLERİ TERCİH
Emeğini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum.
İstanbul'a yolum düştüğünde sıfır gibi ikinci el 300 YTL'ye CANON İXUS40 denk geldi. Fiatı, küçüklüğü, ... ve aciliyeti nedeniyle BAŞLANGIÇ olarak tereddüt etmeden aldım.
Bunu çocuklarım istiyor. Bu topikteki yazılanları not alıp, daha da araştırıp 2. bir makina alacağım zaman istifade edeceğim.
Otomatik makina olmasına rağmen ben özelliklerini, resim çekmedeki püf noktalarını öğrenmeye çalışıyorum fırsatım olduğunca. Türkçe kullanma klavuzu yok ve karıştırarak bakıyorum, Bu arada ben karıştım.
Makro çekimini buldum bir kaç saat önce. Anlayın ACEMİ olduğumu. En zor sorumun cevabını arıyorum ki; NASIL NET FOTOĞRAF ÇEKEBİLİRİM?
Saygı, sevgi ve esenlikler diliyorum.
bahsettiğiniz tüm özelliklerin tamamı casio ex-z750'de mevcuttur. manuel'in yanı sıra 30 tane hazır çekim modu vardır, hatta video çekimi için bile hazır çekim ayarları vardır. çok kaliteli video çeker. pil süresi uzun, boyutları küçük, flaşı güçlü, ekranı büyük, açılma süresi kısa, anti shake.. en önemli özellik ise sensör boyutunun 1/1,8 olması diğer emsal makinelerde bu oran 1/2,5'dur. bu oranı 1'e en yakın olan sensör en iyisidir. sonuçta fiyat performans oranı en iyi makine casio z750. ben yaklaşık 2 ay araştırdıktan sonra yılbaşında amerikadan z750 getirttim, iyi ki de almışım diyorum..
casio dan uzak durmanızı isteyenler detaylı gerkçeler sunmuş mudur bilmiyorum ama bence haksızlık etmişler. Ben exilim p505 kullanıyorum ve son derece memnunun zoom hariç o da kısa geliyor ondan. Z750 alacaktım ama zoom ve fiziki görüntü nedeniyle 505i tercih ettim. Bahsettiğiniz özelliklerin hemen tamamını casio z750 taşır. Videosuna bu ölçekteki makinalar için diyecek biey yok bence ama çekim esnasında zoom yapamazsınız sanıyorum. 505 te bu özellik vardı ve benim için artı bir tercih nedeni oldu.Casionun örnek video ve fotolarına (özellikle video)resmi sitesinden bakın bana hak vereceksiniz. sevgiler
http://world.casio.com/exilim/en/ex_z750/gallery.html
Valla ben derim ki; pentax optio s6...Arkadaslarimdan biri sony T7 kullaniyor ince ve guzel ama cok hassas bir makine...
Nikon ise renk derinliginde pentaxin hala gerisinde cok yakin lenslerde bile 30 bit'e 36'bit lik bir fark var....
Bende almak istiyorum optio s6 bir turistin elinde gordum ve inceledim biraz tek kelimeyle harika :-))
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
022630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03