Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Zd710 Pixel Sorunu
Merhaba arkadaşlar,
Sizle paylaşmak istediğim bir sorun var... Yaklaşık 2 ay önce Kodak ZD710 DSLR-Like bir fotoğraf makinesi satın aldım, fotoğrafların netliği ve keskinliği konusunda da oldukça memnunum fakat tek bir sorun var; çektiğim fotoğrafları tam boy olarak incelerken fotoğraflarda bir takım (piksel kayması mı denir bilemiyorum) dijital zoom'da ortaya çıkan pikselleşme benzeri netlik kaybı, gren benzeri lekeler ve/veya piksel hataları gözüme çarptı, bu durumu da Photoshop'la kısmen de olsa düzeltebiliyorum fakat böyle bir durum olması 7.1 megapikselin aldatmaca mı olduğu durumu ve fotoğrafın kalitesini düşürdüğü yönünde bir izlenime kapılmama neden oldu...
Yardımcı olabilecek arkadaşlara fotoğrafkarın orjinal boyutlarda olanlarını gönderebilirim...
Konuyu sözlü olarak çok net bir şekilde dile getiremiyorum fakat aynı makineyi kullanan arkadaşlarım ne demek istediğimi anlayacaklardır... Bunun yanı sıra bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen cevaplarınızı esirgemeyiniz...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Saygılarımla...
#emreuylas' tarafından 01.06.2008 06:03:42 tarihinde düzenlendi.
Yüksek iso , uzun pozlama buna neden olabilir.Üstüste uzun pozlama yapmayın bence 30sn ve 15 sn lik çekimleri kullanmamaya çalışın.Ayrıca deidğim gibi iso100-200 den yukarı çıkmayın
zaten bu değerlerde çekim yapıyorum... hatta bahsettiğiniz değerlerin altında yaptığım çekimlerde dahi aynı sorunu yaşıyorum... yani gren oluşumunu mümkün olduğunca engelliyorum, fakat sorun zaten gren değil tam olarak... eğer dilerseniz bu sorunu yaşadığım karelerden birisini sizinle paylaşmak isterim... pm'le size ulaşabileceğim bir msn adresi verirseniz çok sevinirim...
Arkadaşlar konuyla ilgili tüm fikirleriniz benim için çok önemli... Eğer bu konuyla ilgili fikri olan varsa lütfen yazsın...
Not: Sorun çekimde kullanılan exif detaylarından kaynaklanmıyor... Farklı perde hızı, iso ve diyafram da da aynı sorun ortaya çıkıyor...
kodak fotoğraf makinaları fotoğrafları çok fazla sıkıştırıyor.
fazla sıkıştırma demek fotoğrafta kayıp demek. varsa raw formatı kullan, yoksa fotoğrafları en az sıkıştıran ayar ne ise makinayı ona göre ayarla.
merhaba.. ben de uzun zamandır zd710 kullanıyorum.Bir ara çok sık çekiyordum ve o dönemde çektiğim fotoğraflarda hep aynı yerde bir beyazlık olduğunu farkettim.isoyla ilgili olduğunu düşünmüştüm başta fakat değilmiş..Sonrasında bende ne olduğunu anlamadım fakat PASM kullanarak çekilen fotoğraflarda buna rastlamadım..Şu an bi sıkıntı yok ama olmayacağı anlamına da gelmez ne yazıkki...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2198310 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
Video Çözünürlükleri, Pixel, Fps, Frame Per Second
25 Eki. 2017, 15:46 prodersler
0265025 Eki. 2017, 15:46
zbkdygn -
Pixel X800n Tepe Flaşı Gecikmeli Çakma Sorunu
03 Eyl. 2016, 11:02 bakcay
1232406 Eyl. 2016, 14:18
kesim00 -