Fotoğrafçılık Forumları
Kodak C875 Çekim Modu
Arkadaşlar ben fotoğraf konusunda aranızda daha yeni bir üyeyim bana yardımcı olursanız sevinicem.
Manuel ayarları bi yapamıyorum...
M=Nedir? s=nedir? a=nedir? p=nedir?
f 7,1 gözüküo =?
1/5 =?
ıso800 bu anladığım kadarıyla ışık..
arkadaşlar bu ayarları nerde nasıl kullanjaz.Bana yardımcı olursanız çok teşekkür edeceğim....
M, manuel yani elle ayar.Diyafram, ve pozlama süresini siz belirlersiniz.Ki, bu tecrübe gerektitiri.S, yanılmıyorsam pozlama üresi öncelikli mod(Benim makinemdeki sembolleri farklı da.).Yani burada da makinenein fotoğrafı çekerken ne kadar süre pozlama yapacağını belirliyorsun.A modu ise diyafram öncelikli mod(karıştırmıyorsam).Bu da diyaframın açıklığının ne kadar olacağını belirler.P modu da program modu.Makine diyafram ve pozlama süresini kendisi belirler(Diğer bazı ayarları siz değiştirebilirsiniz).f7,1 olması, diyaframın 7,1 değerinde olduğunu gösterir ki bu değerde diyaframın kısık olduğunu gösterir.Dyafram kısıksa sensöre az ışık ulaşır.Makine de bunu dengelemek için 1/5 gibi biraz uzun bir pozlama süresi kullanır.Makine daha uzun süre ışığa maruz kalır.ISO makinenin ışığa olan duyarlılığını belirler.Örneğin gece çekimlerinde fotoğrafın karanlık çıkmaması için ISO yükseltilirse fotoğraf aydınlık çıkar.Ama bu seferde yüksek ISO'dan dolayı fotoğrafta kumlanma meydana gelir.
Bence biraz tecrübe kazanana kadar Auto ya da P modunda kullanın makineyi.Kullanım kitapçığı varsa iyice okuyun.Zaten bu ve benzeri forumlarda istediğiniz her şey var.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
087028 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Dış Çekime Uygun Paraflaş Tavsıyesı
05 May. 2017, 17:00 hjkjhy
1545909 Ağu. 2021, 17:51
degisimfoto -