Fotoğrafçılık Forumları
İxus 850, Dsc N1, Mju 750
selamlar.
Yeni bir uye olarak siteyi cok begendigimi belirtmek isterim. Benim sorum asagida yazdigim makinalardan hangisi daha iyidir, siz olsaydiniz hangisini alirdiniz yada bunlarin disinda yine kompak modellerden daha kaliteli cakim yapabilecek onerebileceginiz makina varmidir.
dsc n1: ciktigindan beri bu makinayi dusunuyordum. ancak sony alacagina canon al sozcugunu cok duydugum (canon s2 si olan bi arkadastan) icin kafam karisti. lensi 1/1,8 inc.
ixus 850 is: canonda tavsiye ettikleri model ixus 800 is idi. ust modeli cikti. alcaksam almisken bi ust modelini alayim mantigi ile 850 ye dondum. lensi 1/2.5 yani sonyninkinden daha kucuk. bu yuzden tereddutteyim. 3,8 optik zum var.
mju 750: yeni farkettigim bir makina. 5x optik zum var. 7.1 megapiksel. 1/2.3 inc lensi var ancak hakkinda cokta fazla bir bilgim yok.
simdilik aklimdaki makinalar bunlar. yorumlarinizi bunlarin disinda olabilecek onerilerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim. Simdiden hepinize tesekkur ederim.
geniş açı objektif
sınırsız video çekim ve ardışık foto çekim
güçlü hassas flash
makrosuyla canon u tavsiye ederim
eğer sensor ü büyük istiyorsan ixus 750 tavsiye edilir fakat onda titreşim önleyici yok.
sony i ele neden mi bilmem özellikleri bana göre az ...
gece çekiminde olympus 1/2 sn çok az dır
bu linkin dediğine göre öyle
http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/compare/1369-1074-1334-111.html
oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim
Asagidaki adreste mju750 nin shutter speedinin gece cekiminde 4 saniyeye kadar ciktigini soyluyor.
http://www.dpreview.com/news/0608/06082305oly740750.asp
Mju 750 ile cekilmis fotograf bulamadim. Bu yuzden nasil cekim yaptigi hakkinda da fazla bir bilgiye sahip degilim
evet haklısın bir ara and içmiştim.
letsgodigital.org çok yanıltıcı bilgiler veriyor diye bir daha kullanmayacaktım ama aceleden koydum.
en güveniliri steves-digicams.com dur.ama onda karşılaştırma yoktu zannımca... 4 sn ise az bence
ixus 15 sn veya daha fazlada olabilir ixus 850is te
up to 4 sec. in Night Scene mode)
evet doğru gece çekiminde 4 sn
http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/stylus750.html
fakat geniş açı değil
şu ana kadar ixus lar hep 35,37 başlardı ama bu modeli geniş açılı ..
genede karar senindir .
sana kolay gelsin ..
Konu Canon ise konuya hakim birisi olarak bende destek vereyim istedim..
Evet Canon 850 IS hem geniş açı 28mm,hemde gece çekimleri için 15sn uzun pozlama yapabileceğiniz tek slim modellerdir.Ayrıca 850 IS optik image sabitleyici ve Digic III işlemcisi sayesinde çok başarılı sonuçlar elde ediyor.
Face dedect die bir özellik var bunu ürün eğitimnde bizzat denedim çok başarılı, ortamda aynı anda iki kişide olsa yüzlere odaklanıp her iki kişininde yüzünün net çıkmasını sağlıyor.
1600 ISO desteği çok önemli bir şey değil belki ancak onuda denedim Digic III işlemci noise reduction konusunda oldukça iyi yapılandırılmış,1600 ISO da oldukça başarılıydı 1/2,5 inç sensörü olmasına karşılık.
Ayrıca 7.1MP çözünürlükte çok yeterli bir çözünürlük,Burada önemli olan optik titreşim önleyici olması,15sn uzun pozlama ile daha temiz gece fotografları (80 asada pozlarsınız), ve 28mm geniş açı sunması.
N1 güzel dokunmatik 3.0" LCD ekran ancak vizör yok, güneş arkanızda çekimler yaparken bazen ekranı kapatıp vizörden çekim yapmak isteyebilirsiniz yada pilden tasarruf sağlamak amacıyla.Ayrıca IXUS modelleri Sony nin slim T modelleri ve N serisi modelleri ile karşılaştırıldığında Canon daha fonksiyonel özelliklere sahiptir.
Bir çok T serisi hatta hepsi,f3.3 f/3.5 diyafram değerlerinden başlarken Canon IXUS serilerinde İ-ZOOM ve İ7-ZOOM modelleri hariç hepsi F/2,8 diyafram açıklığına sahiptir.
daha detaylıca sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olabilirim.
ilginize tesekkur ederim. azicik daha arastirma yapinca baska alinabilecek baska makinalarda buldum ve mju 750 ile dsc n1 den vazgectim. su andaki kararsiz kaldigim makinalar.
ixus 850,f30,lumix lx2
Ixus 850 yi cok begendim ama kenarlardaki bozulmalar ve lens boyutunun digerlerine nazaran daha ufak olmasi beni tereddutte birakti.
F30 yuksek isolarda verdigi olumlu tepkiler ve netligi ile gercekten etkiledi beni ancak image stabilization olmamasi, genis aci bulunmamasi ve videolari 15 fps cekmesinden dolayi bu listedeki benim icin en kuvvetsiz model oldu.
lumix lx2 genis aci cekimleri buyuk bir lense sahip olmasi image stabilisation bulunmasi manuel abi kac ayar yapilabilmesi video cekimlerindeki performans ile gercekten cok guzel bir makina ancak resimlerdeki noise oraninin cok yuksek olduguna dair cok fazla yorum okudum.
Bu yuzden su anda tamamen kararsiz bir durumdayim)
Bu arada ben daha once kodak cx 6330 a sahip olan ve fotoraf makinalari ve fotografcilik hakkinda fazla bilgisi olmayan bir insanim ancak alacagim makina ile guzel fotograflar cekmeyi hedefliyorum. Ve kompakt bir model almayi dusunuyorum. sizin yorumunuz hangi makinanin lehinde olur...
Ben de çok kararsız kaldım. İki haftalık bayağı detaylı araştırma sonucu, ixus 850 iile lumix lx2 ye geldim, sizin gibi. Son kararımı ixus 850 den kullandım ve geçen hafta aldım. İxus' un öne geçme sebebi 10 yıllık ixus mazisi, çok sayıda yorum olması ve ayrıca manuallerde yer almayan ancak studyoların önerisi, fotograf baskı kalitesi ixus ve nikonları çok iyi olduğu.Düşük çözünürlüklerde bile iyi sonuç alınıyor.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony A7 Rııı İle Nıkon D850 Tercihi
27 Eki. 2019, 16:21 afrikalı
2189231 Eki. 2019, 06:48
afrikalı -
Sony Dsc-h300 Dijital Fotoğraf Makinesi Çekim Sıkı
05 Şub. 2016, 12:01 kafemis
0261305 Şub. 2016, 12:02
kafemis -
-
Kodak 6850 Termale 7000 Kağıdı Takma Hk
11 Ara. 2014, 18:58 nasuhi
0244111 Ara. 2014, 18:59
nasuhi -
Water Color Landscape - Sulu Boya Resiml
03 Oca. 2014, 23:35 prodersler
0185803 Oca. 2014, 23:35
zbkdygn -
Sony Dsc-hx300, Canon 1100d, Nikon D3100
22 Ara. 2013, 15:35 soner1053
2194522 Ara. 2013, 18:36
puskas -
Ir 850 Infrared Filtre ... Olmuyor .. !!
15 Kas. 2013, 16:05 eray0755
1220316 Kas. 2013, 03:06
paperman -