winterdrop
winterdrop (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

Fz-7 Hakkında Yardım Lütfen

ilk önce forum da arkadaşların gösterdiği ilgiye çok teşekkür ederim.ben fz-7 aldım ve 1 haftadır kullanıyorum. amatör olarak uğraşıyorum fotoğrafçılıkla. makineyi özellikle yabancı sitelerde inceledim ve baktığım tüm sitelerde s3 den ve h2 den kesinlikle üstün. benim sorum ise titreşim önleme özelliğiyle ile ilgili. hiç optik zoom yapmadığım ve hatta otomatik çekim modu kullandığım durumlarda bile titreşim ikazı veriyo makine. bir de histoğram grafiği turuncu oluyor bazen, bunula ilgili kullanma klavuzunda bilgi var ama hiçbirşey anlamadım. bir de arkadaşlar foruma üye olan tüm arkadaşların site adreslerini nasıl bulabilirim. şimdiden teşekkürler.

Tarih: 5 Haziran 2006, 15:59 - İp: 193.***.**6.250
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

O uyarı normaldir. Özellikle düşük ışıkta makina çoğunlukta uyarı verecektir.. A610 da veriyor genelde..

Tarih: 5 Haziran 2006, 18:19 - İp: 85.***.**5.223
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

winterdrop fz-7 ile alakalı yorumlarını ve incelemeni bekliyorum.
şu an makine almayı düşünüyorum.
fz-7 de adylar arasında idi ama bazı arkadaşlar fz 30 un daha iyi olduğunu söylesiler.
muhakkak öyle ama fiyatı da bayağı yüksek.
ayrıca s3 ve h2 den ne gibi üstünlükleri var yazarsan sevinirim.
bir de inceleme yaptığın sitelerin adresini verebilir misin?
şimdiden teşekkürler...

Tarih: 6 Haziran 2006, 00:12 - İp: 88.***.**3.196
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Fz7 de kullandım şu an h2 kullanıyorum..
kesinlikle h2 den üstün bir makina değil..
ayrıntılı anlatmıştım incelememde..
yok bir üstünlüğü

Tarih: 6 Haziran 2006, 22:37 - İp: 85.***.**0.217
winterdrop
winterdrop (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

ilk önce ünalsayar arkadaşa cevaben yazıyorum yazının diğer kısımlarında diğer yorularıda yanıtlamaya çalışacağım.
ünal arkadaşım h2 yi baştan elemeni tavsiye ederim bu bir, 2. si fz-7 ye rakip olabilecek tek rakip canon S3. S3 de çok iyi bir makina ama fz-7 nin ondan üstünlüklerini şöyle gösterebilirim 1.si göreceksinki s3 piyasaya girdiğinde 1000-1200 ytl civarında olacak.(bu vesile ile canon un türkiye dağıtıcısınıda tekel oluşturmaktan dolayı kınıyorum)
2.si 100 gram kadar daha ağır.
3.sü http://www.dpreview.com/, http://www.letsgodigital.org/tr/camera/products.html gibi profosyenel seviyede inceleme yapan sitelere baktığında göreceksin ki fz-7 görüntü kalitesinde çok önde.
peki bu kadar övüyorsunda kardeşim hiç mi kötü yanı yok bu makinenin diyeceksin, var tabiki. mesela video çekiminde zoom yapma imkanın yok, yüksek iso değerlerinde fazla gürültü var ve gece çekimleri biraz daha kaliteli olabilirdi bence ama yinede yeterli bu sınıfa göre. ayrıca fz-5 modeli(ki fz-7 den bir önceki model) EISA 2005 ödüllerinde sınıfında birincilik aldı. zaten ingilizcen biraz iyiyse ilk verdiğim siteden ne kadar iyi olduğunu ve s3 ve h2' nin çok önünde olduğunu gösteriyor. yani eğer fz-7 almazsan kesin s3 al, h2 bunların kalitesine ulaşamaz aynı zamanda 1.200 ytl fiyatı var.ben teknosadan aldım 870 ytl verdim yanında 1GB kart ve taşıma çantası hediye ettiler. bu fiyata bu klasmanda en iyisi fz-7 dir. bence paranı heba etme. ayrıca fz-30 dan bahsediyorsun o makine bir klasman üst bir model yani DSLR uyumlu. fz-7 den kesinlikle üstün ama nerdeyse 2 katı fiyatta ve çok büyük makineler. bende param olsa fz-30 almak isterdim çünkü süper bir makine fiyat permans oranı süper.eğer bir gaflete düşüp H2 alacaksan 200ytl daha koy slr makine al fz-30 gibi yani.parody arkadaşımada çok teşekkürler cevabı için. kolay gelsin

Tarih: 7 Haziran 2006, 10:53 - İp: 193.***.**6.250
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

bende fz7 almayı çok istedim ama milletin noiseli diye diline dolamasından sonra vazgeçtim.aslında özellik olarak çok iyiye benziyor. fakat türkçede makinayı anlatan sağlam bir inceleme sitesi yok. canon olunca herkes anlatıyor ama panasonic olunca kaynak sıkıntısı var.

Tarih: 11 Haziran 2006, 18:10 - İp: 88.***.**5.252
  • 1