hero_ik
hero_ik (üye)
İstanbul / Amatör

Fujifilm S5600 Hakkında.

Arkadaşlar merhaba,
-Fujifilm S5600 sahibiym (yeni aldım).
Fakat bu makine ile yapılan çekimlerde sanırım resimde bir netlik sorunu oluyor(sallama değil). Resimi tam ekran yaptığımda yani 1024x768 e bu ayara getirdiğimde netlik bozuluyor. Diğer taraftan Canon G6 ile yaptığım aynı çekim sanki daha net?

-Birde Zoom yaptığımda vizörde netlik tamamen dağılıyor.

Bu gujinin genel bir sorunumu yoksa ben mi kullanamıyorum. Bir yol gösterirseniz sevinirim.
Saygılar,

Tarih: 23 Mayıs 2006, 11:38 - İp: 81.***.**3.32
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili hero_ik
Ben de s5600 kullanıyorum. Öyle sorunlar yaşamıyorum. Ya küçük formatta çekimler yapıyorsundur, Makineyi ne kadar tanıdığınızı bilmediğim için neresini yazacağımıda bilmiyorum. Saygılar

Tarih: 23 Mayıs 2006, 13:38 - İp: 88.***.**6.152
bbraun
bbraun (üye)
Yurtdışı / Amatör

merhaba hero yaklasik 4 aydir bende s5600 kullanicisiyim ve bahsettigin sorunlarla karsilasmadim oncelikle detayli olarak kullanma kitapcigini okuman sana cok faydasi olacaktir. Eger kitapcikta sana yabanci gelen terimler var ise detayli arastirmani tavsiye ederim,
Simdi netlik sorununa gelince fabrika ayarlarina tekrar alip makinanin sag ustunde grecegin CF ve AF ayarlarini lock modda cikarip butona tiklayarak S-AF getirir ve bir cisime 30 santim daha yaklasmadan Auto mod da bir resim cekmeyi dener bize sonucu bildirirseniz sana yardimci olmaya devam ederiz. Umarim sorunun konusunda ufakta olsa bir yardimi olmustur tavsiyelerimin tesekkürler.

Tarih: 23 Mayıs 2006, 13:50 - İp: 84.***.**8.105
aikineyzen
aikineyzen (üye)
Ankara / Amatör

s5600 ün diyafram açıklıklığı biraz düşük bu yüzden az ışık ortamında 100 asada doğru pozlamayı tutturmak için düşük enstantane vermek zorunda kalınıyor.sen sallanma değil desende buna dikkat et istersen. netsizliği kaç enstantanede yaşıyorsun? 30un altında ise(ki kapalı mekanda tahminimce 100 asada daha yukarı çıkamazsın)bu sorun vardır. makinenin verdiği enstantane değerine bakarsan iyi olur. bende yeni aldım bu makineyi bu yüzden iç çekimler için bir ışık düzeneği hazırlamayı düşünüyorum.. birde zoom yaptığında netlik tamamen kayboluyor demişsin. makro modunu açık unutmuş olabilirsin bunu kontrol edersen iyi olur.bunu dışında aklıma bişi gelmiyor. yeterli ışık sağladığında gerçekten mükemmel netlik sağlayabiliyorsun.

Tarih: 23 Mayıs 2006, 14:58 - İp: 81.***.**8.213
hero_ik
hero_ik (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar,
ilginize çok teşekkür ederim.
dediklerinizi tek tek deniyorum.

iyiki varsınız,
saygılar

Tarih: 25 Mayıs 2006, 12:39 - İp: 81.***.**3.32
  • 1