nr
nr (üye)
Adana / Meraklı

Fotoğraf Aktarımı

Merhaba arkşlar ya bu digit. fotoğraf makinalarında cok eksiğim var beni mağzur görün )) bi sorum olacak Canon A510 kullanıorum makinadan bilgisayara resimleri aktarırken, bilgisayardan makinaya resim aktarılabiliomu acaba bole bi ozelliği varmı bu makınanın? yardımlarınız için tesekkurler

Tarih: 17 Mayıs 2005, 17:13 - İp: yok
nr
nr (üye)
Adana / Meraklı

dostum saol zaten bende en son care olarak onu alacaktım ama yinede öğrenmekte fayda vardı. bi kolayı varmı demiştim. herkese teşkrler.

Tarih: 18 Mayıs 2005, 00:01 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Benim A75 imle gelen ZoombrowserEx yazılımında upload imkanı var ama 510 da pencereler biraz değişmiş.Netten öğrendiğime göre ilk çıkan Camerawindow ekranında "Set to camera" ya tıklamak gerekiyor uploada ulaşmak için.
Ben A75 te sorduğunuz işlemi yapabiliyorum,daha yeni model 510 da olmaması mümkün değil.İnsanlar neler yazıyor hayret!

Tarih: 18 Mayıs 2005, 14:51 - İp: yok
mustafam
mustafam (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili nr

Eğer başka işler için kullunmayacaksan upload işi için paranı boşuna card reader'a verme bence.

alito'nun dediği gibi makinayı bilgisayara bağlayınca çıkan menüden "Set to Camera" sekmesini seç. Orada "upload" kısmı var. Oradan yapabilmen lazım. Ben dün yaptım.

Yalnız sadece jpeg formatındaki dosyaları upload edebiliyoruz.

#mustafam' tarafından 18.05.2005 18:55:41 tarihinde düzenlendi.

#mustafam' tarafından 18.05.2005 18:57:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mayıs 2005, 18:54 - İp: yok
breeze
breeze (üye)
İstanbul / Meraklı

mrb...sorununu çözmüşsündür belki ama ben gene de cevap yazayım...soruda kasdettiğin bilgisayardan makineye resim aktarmaksa sadece;makineyi bilgisayara taktıgında beliren ekrandan bunu rahatlıkla yapabiliyorsun.(camera window) burda üstte set to camera ya tıkladıgında en altta uploads images to camera var..ordan oluyo...ben de canon a510 kullanıyorum...başka bir yazılıma falan ihtiyaç duymadım bunu yaparken...oki...iyi günler

Tarih: 20 Mayıs 2005, 17:44 - İp: yok
msakgun
msakgun (üye)
Bilecik / Meraklı

çektiğin önceki fotoğrafları makinanın içine atıp tekrar görüntüleyebilirsin ama düzenleyip içine atınca makina açarmı bimem makinana göre değişir.dene kendin gör açmazsa uyarı verir. Makinayı bellek olarak görüyor zaten yani sade resim değil diğer dosyalarıda atabilir flash bellek olarak kullanabilirsin. GÜZEL MANZARALAR...

Tarih: 22 Mayıs 2005, 04:23 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Msakgun'un dediği doğru.Görüntüyü değiştirirseniz makine bu bir canon fotoğrafı değil deyip reddediyordu.Ama sonradan İrfanview görüntü işleme programını indirdim.Çok iyi bir program.Orijinal exif bilgilerini koru diye bir seçeneği var,böylece görüntü değiştirilse bile exif bilgileri kalıyor ve upload edilebiliyor.

#alito' tarafından 22.05.2005 15:46:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mayıs 2005, 15:45 - İp: yok
nr
nr (üye)
Adana / Meraklı

Sevgili mustafa
Seninde belirttiğin gibi bende set to camera olayını deniyorum fakat set to camera programı tam olarak bende calısmıo yanı set to camera özelliğine tıklatığımda tekrar kayboluo.
Galiba sorun Zoombrowser da canon' un sayfasından güncel sürüm indirmeme rağmen hala set to camera olayını kullanamıyorum...

Tarih: 22 Mayıs 2005, 16:43 - İp: yok
ugur photo
ugur photo (üye)
Ankara / Firma

hakikaten, en güzel cevabı ve yorumu enderonur yazmış!
tebrikler..!

Tarih: 22 Mayıs 2005, 18:23 - İp: yok