Fotoğrafçılık Forumları
Exif Bilgilerine Nasıl Ulaşırım?
Canon A85 kullanıyorum. çektiğim fotoğrafları buraya gönderdim yayınlandı ve detaylarında benim fotoğraflarımın exif bilgilerini de koymuşlar. ben de kendi fotoğraflarımın exif bilgilerine ulaşmak istiyorum.
Fotoğraflarımın exif bilgilerine nasıl ulaşırım?
Makinan ile gelen ZoomBrowser Ex programını çalıştır, Fotoğrafın üzerine gel. Preview Mode yap. Sağ tarafta göreceksin. Erkayalar'ın sitesinden http://www.erkayalar.com.tr 'den Sürücüler linkinden makinanızın modelini seçerek ZoomBrowser EX 5.0 Updater for Windows ' a ulaşın ve buradan update yaparak yenisini güncelleyin (eğer yapmadıysanız) . http://alpha02.c-wss.com/inc/ApplServlet?SV=WWUCA900 adresi yani.
www.irfanview.com adresinden ucretsiz olan irfanview ve butun plugin lerini indirin, hepsini duzgun bir sekilde yukledikten sonra (sadece cift tik yapip her seye OK diyorsunuz).. Sonra fotograflari bu programla acip once "I" tusuna (info) sonra da "E" tusuna (Exif) basin.. butun exifler gorulecektir.Ayrica "View EXif" diye bir internet explorer plugin'i var, internette ararsaiz bulacaksiniz. O da internet explorer da bir fotografin uzerine sag tikladiginizda "View Exif" diye bir menu cikaracaktir.
sayın juggler
irfanview hakkında söylediklerine ilaveten türkçe yaması da var. irfanview hoş bir program gerçekten
Ben dijital işine çok yakın değilim ama en basit şekilde exif bilgilerine şöyle ulaşılmıyor mu?
Belgelerimde fotoğrafın üzerine sağ tıklayın Özelliklerde Özeti (summary)seçin sonra Gelişmişi tıklayın.Ayrıca ZoombrowserEx de resim üzerinde Özellikleri tıklarsanız ayrıntılı olarak veriyor çekim bilgilerini.
Yani dışarıdan program indirme vs tavsiye edilmiş,anlayamadım,benim kaçırdığım bir şey mi var acaba?
Bir de fotoğrafları edit edince exif bilgileri kayboluyor bunu önlemenin çaresini bilen var mı?
Not:WinXP kullanıyorum.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Tiktok Ucuz Jeton Nasıl Alınır? Tiktok Jeton Yükleme
09 Ara. 2024, 21:17 prodersler
053509 Ara. 2024, 21:18
prodersler -
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler
025019 Eki. 2024, 17:01
prodersler -